@Bash..časne su fulan primjer jer su one dobrovoljno pristale na te uvjete, kao uostalom i fratri, pa njih ne žalim. Plus, nije da je trend takav da svako malo neka časna digne par ljudi u zrak pa su ljudi postali osjetljivi na njihovu pojavu.
Što se tiče tvog pitanja, dosta tog je već zabranjeno neovisno o ustavnim slobodama zbog diskriminacije. Npr. zabranjeno je nositi nazi simbole, zabranjeno je uopće opovrgavati holokaust, zabranjeno je odbiti peći kolače gay parovima ako si privatnik i sl. Dakle, individualna sloboda ili sloboda na izražavanje vlastitih uvjerenja nisu apsolutna prava. Sad je samo pitanje odluke jesu li burka i birkini nešto što je simbol diskriminacije i želi li se itko u EU petljati u takvo osjetljivo pitanje, odnosno čiji lobiji su jači.
...
Popaye, ti u svom postu miješaš kruške i jabuke samo tako. No, krenimo redom.
Popeye je napisao/la:moja zbunjenost se zapravo samo povećava.

ne vidim koja je veza između toga kakvo je zakonodavstvo u, recimo, saudijskoj arabiji i europskoj uniji.
Ovo nitko nije ni spominjao. Ono što je u postovima gore naglašeno je nešto drugo-muslimani koji glasno protestiraju zbog burkini bana u Francuskoj, jer krši njihova individualna i religijska prava, su licimjerni, zbog stanja u islamskim zemljama o čemu šute.
zabrinut sam zbog toga što se vrijednosti slobode, jednakosti i bratstva sve više ljudi lako odriče zbog straha ili rasističkih sentimenata koji se kamufliraju u brigu za prava žena i slično.
Pretpostavljam da si bio jednako zabrinut i kad je svastika postala zabranjena?
mnogo više sam se ugroženo osjećao među hrvatima i katolicima, koji su me gađali molotovljevim koktelom, kamenjem, pivskim bocama itd., te više puta napali na ulici. ali, naravno da ne bih zato zabranio katoličku crkvu ili hrvatstvo
Ako bih ja gledala isključivo svoja osobna iskustva, sigurno bih mogla zaključiti da nitko nije sklon nasilju i da živimo u jako mirnom i nenasilnom svijetu, jer eto mene nitko nikad nije napao na ulici. To što ti kao pojedinac nisi doživio nasilje od njih, ne znači da ne postoji realan rizik, što nam vijesti maltene svakodnevno pokazuju. Statistički gledano (dakle, puno vjerodostojnije od tvog ili mog iskustva na ulici) danas u Europi su veće šanse da pogineš u terorističkom napadu od islamista nego pripadnika katoličke crkve.
..
Još jedna stvar koja je meni zanimljiva u ovoj diskusiji...pretpostavljam da se svi slažu da su i burka i birkini simboli seksizma i diskriminacije prema ženama. Znamo da žene koje protestiraju protiv istog na Istoku, taj protest često plate golim životom, što poprilično jasno odvraća ikog u islamskim zemljama da pokuša provesti unutarnju reformu. Stoga, ako oni ne smiju pričati o tom, a mi na Zapadu se ponašamo kao da se radi o obliku kulturne tradicije, a ne simbolu diskriminacije, tko bi uopće te žene mogao zastupati? Osim toga, što je sljedeći korak-ignoriranje da je šerijat diskriminirajući i dopuštanje takve prakse po EU sudovima?
“She's hot. I trust her.”
Hansel