Dizanje starih tema je super
(pogotovo ako su meta kao ova).
Oko teme se generalno slažem s bašja i funcuticom.
Mislim, avatari ne nastaju iz vakuuma; znače nešto, čak i kad su odabrani na prvu (pogotovo ako su odabrani na prvu?), bilo da je to ono što userice žele uvaliti kao sliku sebe svijetu, ili tako sebe zbilja vide ili je samo prva asocijacija trena kad uploadaju isti.
Userice bez avatara valjda žele poručiti da se neće zadržati/ žele potpunu anonimnost/ nije ih uopće briga? Takve se lako stope u jednu masu anonimusa, gdje više ne znaš koja je napisala što.
(imam averziju prema ljudima koji stavljaju bebe u avatare. nije da imam nešto protiv beba- mali ljudi su okej, i sama sam nekad bila minjaturni čovjek! ali i dalje--)
Zanimljiv mi je trenutak potpune fuzije s avatar/ nick kombinacijom, kad ljudi godinama ne mijenjaju isto jer više sama slija nema značenje koliko ta kombinacija istog; kad sliku povezujemo s korisnikom više nego s originalnim značenjem (i onaj tren kad starosjedioc promjeni avatar i nastane potpuni kaos na forumu).
Mislim da bi bilo sjajno da imam kolekciju svih avatara koje sam koristila po forumima kroz godine; pogotovo na forumu na kojem sam provela najviše vremena i utukla najviše postova- mislim da bi mi dalo dobar pregled u mindset koji sam imala u trenutcima, a i vjerujem da se sve mijenjalo kako sam upoznavala više i više korisnika tog foruma (otprilike je ista priča s nick-ovima koje sam furala, s tim da se bar tih sjećam

).