slaganje sendvicha/kombinacije

Ljubav ide kroz želudac, pa je ovdje zgodno pisati o užicima koje pruža fina i ukusna klopa ili preporučiti dobar restoran.
lana
Sestra Nanut 1
Postovi: 1540
Pridružen/a: 02 stu 2005 00:40

Post Postao/la lana » 10 sij 2007 17:04

ne znam kaj je "europejski" u kozicama i paradajzu? kaj paradajz ne raste kod nas. dalmatinci ga suse na suncu i mecu u ulje vec jaaako dugo. a kozice love otkad znam za sebe.
a kao namaz jede se i sir i vrhnje, pa slatka crvena paprika u to, pa cesnjak i sitno sjeckani mladi luk - ako vec inzistiramo na cistim hrvatskim sendvicima,ali duboko se izvinjavam sto nisam shvatila da je to tema.

vision-zlavjestica
Postovi: 663
Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: centar za rehabilitaciju
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 10 sij 2007 17:23

joooj laaanice..pa sta te to tako jako bocnulo???
zafrkavala sam se..
iako..mislim da i sama znash..da sushena rajchica i kozice..i nisu bash naaajutohtonije hrvatsko jelo..ali..kada je klopa u pitanju..naravno da smo svi za raznolikost..
a zafrkavaaam se..p.m.
( iako..morash priznat da su nam sushene rajchice doshle iz italije..tj. kao utjecaj njihove kuhinje..a kozice...vishe pod utjecajem nekih sjevernijih..zapadnih ak hocesh..zemalja..+ kao chesta namirnica u azijskoj kuhinji..naravno da su trenutno hit i kod nas...inache..nashi ih nisu bash previshe ni koristili..jer..shto bi jeli kozice pored shkampa..i to je fakat bilo tako..ali na srechu...evo zadnjih godina se pochelo vishe pazhnje pridavati i kozicama..samo..strah me da je razlog nedostatak shkampa-izlov..a ne toliko njihova nutritivna vrijednost-mislim na kozice..)
+ nmoj mi rech da ti sushene rajchice jedesh onoliko dugo koliko ih dalmoshi sushe..prije bih rekla..da ih jedesh odkako su se pojavile po raznoraznim merkatorima...ali..hebga..tome smo si sami krivi..

+ ti meni oprosti shto preferiram zdravije domache proizvode..naspram spanjolskih kulena i madjarskog prshuta...tema su sendvichi..nebitno domachi ili strani..ali..ipak su mi drazhi oni sa manje aditiva i tko zna kakvog gmo-a.
( uporno mi pokushavate utrpat neku nacional nabrijanu spiku..pa koooji je vama??? bar sam ja iz...multikulti grada + jedine dvojezichne zhupanije..molim lepo..evo chu i bre ubacit ak treba..bre )
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

vision-zlavjestica
Postovi: 663
Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: centar za rehabilitaciju
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 10 sij 2007 17:29

uostalom..shto se durish lana..daj brzhe bolje nabaci neki recept sa tim sushenim rajchicama i kozicama..vidish kak se je jasamochitam vrijedno pridruzhila svehrvatskoj Janici..u kampanji sir&vrhnje..
btw. hvala jasamochitam ..dada..pojachani liptauer..mmmrrnjaaoouuuuu.
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

agasta
new york city girl
Postovi: 912
Pridružen/a: 03 stu 2005 07:28
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: New York City(wishful thinking :( )

Post Postao/la agasta » 10 sij 2007 22:23

kruh sa zacinima, buffalo chicken, ementaler, honey mustard, kukuruz, luk, zelena, paradajz

domaci kruh sa sjemenkama, svjezi sir, prsut/domaca sunka, malo nasjeckanog speka, malo domaceg sira, paradajz, zelena i posipano s aji shiom.
I am not a myth.

call_me_not
Postovi: 3418
Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13

Post Postao/la call_me_not » 10 sij 2007 22:30

mavrovichev kruh + sushena rajchica+slane srdele+svjezhe kosani pershin+kapula+malo papra= sendvich ala komishka pogacha---mi se svidja, ali bez kapule jer ne volim smrdit.
zvir i bestimja.

Malena
Postovi: 982
Pridružen/a: 12 stu 2005 00:20

Post Postao/la Malena » 10 sij 2007 23:36

hmm...malo presuho?
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

madam
Postovi: 606
Pridružen/a: 15 srp 2006 16:57
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la madam » 10 sij 2007 23:39

bilo koji hleb (kruh), zelena salata, edamer, slanina, suvi vrat, pecenica, masline, kisela pavlaka (vrhnje), svezi krastavac

kruh, przeni kulen i slanina, pavlaka, paradajz

kruh, zelena salata, edamer, paprika, paradajz, krastavac, pavlaka, przene sveze pecurke, feta sir

kruh, edamer, sunka, paradajz, dimljeni kackavalj
VOLIM KAD VOLIM

Avatar
wimpi
Postovi: 313
Pridružen/a: 02 stu 2005 18:15

Post Postao/la wimpi » 10 sij 2007 23:57

Pa kaj nitko od vas nema problema sa zelucem :o Najgori gastritis ever mi je bio od susenih rajcica :o

Punozrnati kruh, svježi sir (abc sir za vrijeme blagdana :D), paradajz, bosiljak, malo maslinovog ulja. Ili umjesto paradajza dva lista zelene salate dobro oprana i osusena.

Kombinacija pet dana nakon toga ce mi biti zlo, ali kad je tako finoooo!!!
somun neki crni preferiram (novije varijante uzimaju one meksicke tortilje, malo mi bljak) :D u to falafeli home made onak zapravo napravljeni kao male kuglice mrvicu plosnatije nego obicno, jos bolje ak nije od smjese nego bas po sastojcima, u to majoneza, paradajz, salata, zelje, krastavci tak da sve ispada van, njaaaaammm :inlove: sad sam gladna :(

madam
Postovi: 606
Pridružen/a: 15 srp 2006 16:57
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

Post Postao/la madam » 10 sij 2007 23:59

e da ja sam zaboravila kecap i majonezu u mojim kombinacijama...cccc... na sta li sam mislila :D :inlove:
VOLIM KAD VOLIM

jabooka
Postovi: 4942
Pridružen/a: 16 svi 2006 13:13
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: na stolici

Post Postao/la jabooka » 11 sij 2007 08:26

Majoneza i kecap su za pomfrit. Kvare sendvice za njih je nesto finije.Da se jos jednom vratim na susene paradajze......pa je+at ga neki vide i dalje od sira i vrhnja i cvaraka :roll:

Sta se tice izvornog hrv. sendvica evo MONTANA sendvici....par sastojaka samo 18kn a, treba ti jedno 5 sendvica da se najedes ali od pravih hrv sastojaka je i nema susenih rajcica :roll:

Malena
Postovi: 982
Pridružen/a: 12 stu 2005 00:20

Post Postao/la Malena » 11 sij 2007 10:14

kak se radi falafel? :o

montana sendvici :puke:

p.s. potaknuta ovim topikom, pocela sam malo slagati sendvulje. jutros sam izimprovizirala: bijelo pecivo sa sezamom, par malih mozzarelica, preliveno mladim maslinovim uljem + gore natrgani mali bosiljak...mmm samo su mi jos falili suseni paradajzici :D :inlove:
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

jasamocitam
Postovi: 448
Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24

Post Postao/la jasamocitam » 11 sij 2007 10:50

joooj, ja volim montana sndvice! znam masu ljudi kojima su fuj ili bezveze, ali meni su fini. to su mi putni sendvici koji me podsjecaju da se nekam ide.
(btw, ja ne vjerujem da se cak i rasprava o sendvicima uspjela pretvoriti u prepucavanje o pogledima na svijet.
susene rajcice i kozice odaju europejce, a sir i vrhnje skucene ljude koji ne vide dalje od toga.
nevjerojatno...)

jabooka
Postovi: 4942
Pridružen/a: 16 svi 2006 13:13
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: na stolici

Post Postao/la jabooka » 11 sij 2007 10:55

Iako ne vjerujes vidim da se pridruzujes raspravi :D

Montana, meni su isto fini ali ne vrijede tih novaca........jednom smo cura i ja kada smo isle na more kupile 10 kom na benziskoj i ostale gladne :D .....a nismo bas jake konstrukcije :D

Sendvic je obrok i postujmo to!!!

jasamocitam
Postovi: 448
Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24

Post Postao/la jasamocitam » 11 sij 2007 12:49

ne pridruzujem se, nikako. samo primjecujem

Malena
Postovi: 982
Pridružen/a: 12 stu 2005 00:20

Post Postao/la Malena » 11 sij 2007 15:10

a sta ne bi bio nacin na koji se netko hrani i uvid u to kakav taj isti jest. ja se u potpunosti slazem s tom teorijom, s tim da ne bi isla u neke osude i optuzbe za skucenost uma.
al, da se neke stvari preko toga daju zakljuciti, svakako.
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

lana
Sestra Nanut 1
Postovi: 1540
Pridružen/a: 02 stu 2005 00:40

Post Postao/la lana » 11 sij 2007 15:38

ma nije se pretvorilo ni u kakvu raspravu. samo mi pili zivce
da se nesmes maknut od metra krmenadla i krumpira oko njih kao ultimativnog dosega hrvatskog kulinarstva i odmah si posprdno "europejac".
a i ja se slazem da se puno moze rec o ljudima prema tome kako se hrane. itekako!

jasamocitam
Postovi: 448
Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24

Post Postao/la jasamocitam » 12 sij 2007 13:33

svakako.
pitanje je da li svojim zakljuckom na temelju onoga sto netko voli papati/kuhati samome sebi potvrdjujemo ono sto smo vec i prije mislili o nekome ili saznajemo nesto novo.

mayflower!
Postovi: 471
Pridružen/a: 02 stu 2005 18:20

Post Postao/la mayflower! » 12 sij 2007 14:43

za malenu: falafeli su većinom od slanutka, samo se ti kuha s raznim začinima (korijander, češnjak, kim?) i onda se od te kaše rade kuglice koje pržiš u ulju. otprilike tak ide, ne da mi se sad točno tražiti.

servira se u lepinji s pečenim i svježim povrćem (pečene tikvice i patlidžani, paradajz, zelje, salata, paprika, ako hoćeš i luk) i preko toga ide neki jogurtasti preljev ili neki ljutkasti.

fino je, ali intenzivno. a posljedice... trebalo mi je sat vremena žustre šetnje da to koliko toliko probavim. mislim da je tajna bila u odabiru ljutog umaka :D

lana
Sestra Nanut 1
Postovi: 1540
Pridružen/a: 02 stu 2005 00:40

Post Postao/la lana » 13 sij 2007 15:51

joooj, slanutak je meni inace sjajna namirnica! moze se ko prilog, na cuspajz ili ona fantasticna krem juha od slanutka i poriluka. mljac!

vision-zlavjestica
Postovi: 663
Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: centar za rehabilitaciju
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 14 sij 2007 05:37

e vidish..kada si vec spomenula poriluk..( hebemu..a ja sam naletivshi na slutichin post..i to sto ne voli osjechaj da smrdi po kapuli..mislim..od tada..do kraja topica..razbijala glavu sa tim kako se zove poriluk na hrvatskom...)..on mozhe posuluzhiti kao manje msrdljiva varijanta..tj. zamjena za luk-kapulu..u sendvichu..vrlo jednostavno...odrezhete si duzhinu poriluka..da bude mrvicu dulji od samog sendvicha..tj. peciva..gledajte da bude vechina onaj bijeli dio...jer..zeleni dio bi mogao biti..ipak malo prezhivahan za zhvakanje..i fino ga julienne narezhete..i te trakice ubacite u pecivo-umjesto klasichne kapule..nema onaj intenzitet..ali..mozhe opsluzhiti...jer..neki sendvichi jednostavno ne idu bez luka..mislim na neke mesne kombinacije...koje su drek bez kapule.
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

Avatar
wimpi
Postovi: 313
Pridružen/a: 02 stu 2005 18:15

Post Postao/la wimpi » 14 sij 2007 21:35

Luk, poriluk isto sranje, drugo pakovanje...i jedno i drugo allium i ak ti smeta luk vrlo je vjerojatno da ce ti smetati i poriluk...jedino da kaj ne smrdi tak jako, ali zelucano isti shit...

call_me_not
Postovi: 3418
Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13

Post Postao/la call_me_not » 14 sij 2007 21:43

bitno da ne smrdi.
zvir i bestimja.

Malena
Postovi: 982
Pridružen/a: 12 stu 2005 00:20

Post Postao/la Malena » 14 sij 2007 21:46

lana je napisao/la: samo mi pili zivce
da se nesmes maknut od metra krmenadla i krumpira oko njih kao ultimativnog dosega hrvatskog kulinarstva i odmah si posprdno "europejac".
ja taj komentar uopce nisam dozivjela kao posprdan, dapace..
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

call_me_not
Postovi: 3418
Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13

Post Postao/la call_me_not » 14 sij 2007 22:04

(bilo/proslo)
zvir i bestimja.

Malena
Postovi: 982
Pridružen/a: 12 stu 2005 00:20

Post Postao/la Malena » 14 sij 2007 22:06

jea.votevr.
vratimo se sendvuljama :)
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

vision-zlavjestica
Postovi: 663
Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: centar za rehabilitaciju
Kontakt:

Post Postao/la vision-zlavjestica » 15 sij 2007 22:58

mislim da sam to vech negdje rekla/napisala..a tiche se luka..tj. barem onog dinstanog..koji je najbitniji sastojak gulasha..ili satarasha--ili pak savora..ili fish paprikasha...&TD..
uglavnom..ljudi koji imaju problema sa zheludcem..tochnije..kojima probleme izaziva luk...eto..postoji i za to rijeshenje.. naime..u chem je stvar..taj luk bi u procesu dinstanja trebalo..recimo to tak..flambirati..tj. zaliti ga kuhinjskim brendijem..ili..ako imate neki full ok konjak/vinjak....vjerujte..u 99,9%sluchajeva..to uklanja probleme koji nastaju nakon klopanja hrane bogate dinstanim lukom.
i..zaista...shteta bi bilo luk izbaciti iz prehrane..osim shto je prebogat c vitaminom..tu je i njegovo antiseptichno djelovanje..a i poznata je stvar da ..kada se kuha dooobar gulash..da je kolichina luka cca 1/3 kolichine mesa...pa chak i do 1/2 mesa...jer zashto..e pa iz razloga da kasnije nebiste trebali zgushnjavat gulash..nekakvim brashnom ili gustinom..to bi trebao uchiniti razdinstani luk...+prozhet svim onim okusima i aromama...


nego..vratimo se sendvichima.
mozhete li mi rechi..npr. za kojim sendvichima zhalite..tj. zhalite shto ih se nigdje ne mozhe naruchiti..ili pojesti vani..kakve biste vi sendviche voljeli mochi pojesti..po fastovima ili bistroima???
h v a l a .....
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."

call_me_not
Postovi: 3418
Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13

Post Postao/la call_me_not » 16 sij 2007 00:07

..sa kuhanim jajima i picklesom.
zvir i bestimja.

jasamocitam
Postovi: 448
Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24

Post Postao/la jasamocitam » 16 sij 2007 09:44

glede gotovih sendvica u bircevima, restacima, fast fudovima i sl. jako je losa ponuda vegetarijanskih sendvica i integralnih peciva.
ja nisam vegetarijanac, ali ponekad mi se ne jede salama sto ne znaci da mi se jede kruh sa sirom i majonezom (to se obicno smatra vege sendvicem).
gdje god dodjes sve vrvi od tone mesa i bijelih peciva, a negdje u kutku je ponuda od ukupno dva vege sendvica sa sirom u kvazi bio pecivu. a ak narucis tuna sendvic onda je 99% vjerojatnost da ces dobiti majonezu sa tunom iz tube ili kupljenu salatu od tune gdje tu i tamo pliva koji komadic u toni majoneze. to za mene nije sendvic od tune.
takodjer me nerviraju umaci od majoneze i kecapa. zasto se ne koriste milijon i jedan fini sirni namaz?

Malena
Postovi: 982
Pridružen/a: 12 stu 2005 00:20

Post Postao/la Malena » 16 sij 2007 13:05

sendvici na vecini mjesta ne valjaju. tj. uglavnom su svi isti. suhi.nemastoviti.dosadni.ponekad nejestivi. kombinacije su uglavnom sir (neki) +sunka/budjola/prsut/zimska. prilozi salata/k krastavci/paradajz/feferoni. i to je to. pricam o centru zagreba.

mislim da ima mjesta za tonu intervencija kad bi se nekom dalo.

i jedna,uvijek najbitnija stvar, da je sve sto se stavlja u njih najsvjezije moguce!
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...

jabooka
Postovi: 4942
Pridružen/a: 16 svi 2006 13:13
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Lokacija: na stolici

Post Postao/la jabooka » 16 sij 2007 18:22

a subway?....pa on ima izvrsnu ponudu sta peciva sta povrca
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.

Odgovorite