kuhanje
kuhanje
kad smo vec malo odlucili oziviti ovdje...
zanime me stignete li kuhati na dnevnoj bazi, kad onda kuhate i kaj to obicno bude. posebno vi koje radite, znam da studentice vjerojatno obilato koriste menze, kao i ja onomad kad sam bila mlada
zanime me stignete li kuhati na dnevnoj bazi, kad onda kuhate i kaj to obicno bude. posebno vi koje radite, znam da studentice vjerojatno obilato koriste menze, kao i ja onomad kad sam bila mlada
drinkin' wine, killin' time, sittin' in the summer sun...
-
- Postovi: 3418
- Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13
-
- Postovi: 448
- Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24
kuham skoro svaki dan. tu i tam se dogodi da nam se neda pa narucimo nesto da nam dodje doma ili odemo jesti van.
ipak, trudim se sto cesce i to zaista kuhati, a ne ono na brzinu juha iz vrecice i hrenovke sa smrznutim pomfrijem. to ne smtaram kuhanjem.
ako ne stignem kuhati popodne poslije posla, u stanju sam u 8 navecer sjeckati povrce samo da bi imala normalan obrok pa makar to bilo u 9 navecer.
ako si sama nesto ne spremim sklona sam raditi sendvice, otici van po hamburger i pomfri ili kopati po cipsu i cokoladama od cega se debljam brzinom svjetlosti. tako da je daleko bolja varijanta kasnog rizota s povrcem nego nesto ranijeg cipsa.
varijanta da odem spavat gladna ne postoji.
e da, i trudim se jesti svjeze sto znaci da nema kuhanja danas za sutra. to nema smisla jer se sve sto je dobro u hrani upropasti stajanjem i ponovnim zagrijavanjem.
ipak, trudim se sto cesce i to zaista kuhati, a ne ono na brzinu juha iz vrecice i hrenovke sa smrznutim pomfrijem. to ne smtaram kuhanjem.
ako ne stignem kuhati popodne poslije posla, u stanju sam u 8 navecer sjeckati povrce samo da bi imala normalan obrok pa makar to bilo u 9 navecer.
ako si sama nesto ne spremim sklona sam raditi sendvice, otici van po hamburger i pomfri ili kopati po cipsu i cokoladama od cega se debljam brzinom svjetlosti. tako da je daleko bolja varijanta kasnog rizota s povrcem nego nesto ranijeg cipsa.
varijanta da odem spavat gladna ne postoji.
e da, i trudim se jesti svjeze sto znaci da nema kuhanja danas za sutra. to nema smisla jer se sve sto je dobro u hrani upropasti stajanjem i ponovnim zagrijavanjem.
-
- Postovi: 448
- Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24
a gle, ja ti bas i nemam radno vrijeme kao normalni ljudi i uglavnom sam doma dosta rano.
evo na primjer na povratku s posla obavim soping, u tri sam doma. dok kuham desnom rukom usput lijevom ocistim kuhinju, pousisem, nahranim zivinu, obrisem prasinu, nogama pospremim ves i napreskokce stan. ne pitaj me kako al uspije mi skoro svaki put jer sam valjda dobra organizatorica
ne jedem nego samo skuham, a u sebe strpam jedan corny ili neku slicnu energy bar i vec u 4 i 15 sam na busu za grad, u 5 zagrijana drzim stangu i veselo se rastezem mirisuci po npr. dinstanom luku
papam tek kad dodjem doma navecer.
inspiraciju nemam vec menu ovisi o sadrzaju frizidera, vremenu kuhanja, zeninim zeljama... al ne kuham ja nista fensi smensi. to ti je sve domace, od cuspajza nadalje
evo na primjer na povratku s posla obavim soping, u tri sam doma. dok kuham desnom rukom usput lijevom ocistim kuhinju, pousisem, nahranim zivinu, obrisem prasinu, nogama pospremim ves i napreskokce stan. ne pitaj me kako al uspije mi skoro svaki put jer sam valjda dobra organizatorica
ne jedem nego samo skuham, a u sebe strpam jedan corny ili neku slicnu energy bar i vec u 4 i 15 sam na busu za grad, u 5 zagrijana drzim stangu i veselo se rastezem mirisuci po npr. dinstanom luku
papam tek kad dodjem doma navecer.
inspiraciju nemam vec menu ovisi o sadrzaju frizidera, vremenu kuhanja, zeninim zeljama... al ne kuham ja nista fensi smensi. to ti je sve domace, od cuspajza nadalje
- nimfomanka
- Postovi: 1673
- Pridružen/a: 02 stu 2005 21:42
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u šumarku skrivenom
ja nejdem po menzama, jer mi tamo sve tak podgrijano i odurno zgleda.
Kupi si npr. kilu smrznutih oslića fileta, stavi u škrinju i vadi kad ti treba. Napravi smjesu kao za palačinke,ne tak rijetku, stavi oslić unutra i peci........
Kupiš si bukovače na placu i fino si ih napraviš na ružmarinu, česnjaku, luku, papru, lovoru i ..
Kupiš si 2 kg krumpira i tak si ga nekad skuhaš,al ga sirovog prerežeš na četvrtine ili polovine da se priej skuha, malo peršina i soli....
Npr. imaš doma kelj i ne znaš kaj bi. Nareži luk,poprži i dodaj narezani kelj i tak to dinstaj malo.
Kupi si npr. kilu smrznutih oslića fileta, stavi u škrinju i vadi kad ti treba. Napravi smjesu kao za palačinke,ne tak rijetku, stavi oslić unutra i peci........
Kupiš si bukovače na placu i fino si ih napraviš na ružmarinu, česnjaku, luku, papru, lovoru i ..
Kupiš si 2 kg krumpira i tak si ga nekad skuhaš,al ga sirovog prerežeš na četvrtine ili polovine da se priej skuha, malo peršina i soli....
Npr. imaš doma kelj i ne znaš kaj bi. Nareži luk,poprži i dodaj narezani kelj i tak to dinstaj malo.
-
- Postovi: 448
- Pridružen/a: 02 stu 2005 10:24
wok je odlican za brza kuhanja.
malo luka, malo zute, crvene i zelene paprike narezane na trakice, zeru soja umaka i po zelji piletine nasjeckane isto na trakice. dok se to krcka na drugom ringu se vec kuha riza u vrecicama za koju ne moras misliti hoce li se slijepiti jedna za drugu ili za dno lonca. za to vrijeme uposlis zenu da ocisti zelenu salatu ili zelje i za 30 min imas super veceru.
cuspajzi su jako jednostavni. moj specijalitet su mahune.
bacis u hladnu vodu mahune (jedna ledo vrecica zutih ili zelenih mahuna), malo krumpira narezanih na kockice (stvarno malo, jedan ili dva), pola velike zelene paprike, jedan paradajz odrezan na pola, jednu veliku mrkvu odrezanu na cetiri dijela. posolis i dodas vegete.
cekas dok ne zavrije i smanjis vatru da se krcka.
dok se to kuha pripremis zaprsku/zafrig (ne znam kak sve to ljudi zovu) koji valjda znas pripremiti: ulje, brasno, luk, crvena paprika.
kad se povrce skuha (sve je gotovo kad je mekana mrkva) na tanjur izvadis papriku, mrkvu i paradajz i dobro ih zgnjecis sa vilicom dok se ne pretvore u kasicu koju onda opet vratis natrag k mahunama.
dodas zaprsku, jedan mali sitno narezani cesnjak i provjeris slanost. kuhas jos 5 min i to je to.
jako je bitno da ne stavljas puno vode. kad stavis svo povrce voda ga mora jedva prekriti. kad ima previse vode ljudi stavljaju jako puno zaprske i onda je to masno, tesko i opce nema okus i miris po povrcu vec po zapecenom brasnu. gustocu daje kasica od povrca, a brasna i ulja mora biti malo, tek toliko.
dijetna verzija je sve isto bez zaprske. i to je isto jako fino.
malo luka, malo zute, crvene i zelene paprike narezane na trakice, zeru soja umaka i po zelji piletine nasjeckane isto na trakice. dok se to krcka na drugom ringu se vec kuha riza u vrecicama za koju ne moras misliti hoce li se slijepiti jedna za drugu ili za dno lonca. za to vrijeme uposlis zenu da ocisti zelenu salatu ili zelje i za 30 min imas super veceru.
cuspajzi su jako jednostavni. moj specijalitet su mahune.
bacis u hladnu vodu mahune (jedna ledo vrecica zutih ili zelenih mahuna), malo krumpira narezanih na kockice (stvarno malo, jedan ili dva), pola velike zelene paprike, jedan paradajz odrezan na pola, jednu veliku mrkvu odrezanu na cetiri dijela. posolis i dodas vegete.
cekas dok ne zavrije i smanjis vatru da se krcka.
dok se to kuha pripremis zaprsku/zafrig (ne znam kak sve to ljudi zovu) koji valjda znas pripremiti: ulje, brasno, luk, crvena paprika.
kad se povrce skuha (sve je gotovo kad je mekana mrkva) na tanjur izvadis papriku, mrkvu i paradajz i dobro ih zgnjecis sa vilicom dok se ne pretvore u kasicu koju onda opet vratis natrag k mahunama.
dodas zaprsku, jedan mali sitno narezani cesnjak i provjeris slanost. kuhas jos 5 min i to je to.
jako je bitno da ne stavljas puno vode. kad stavis svo povrce voda ga mora jedva prekriti. kad ima previse vode ljudi stavljaju jako puno zaprske i onda je to masno, tesko i opce nema okus i miris po povrcu vec po zapecenom brasnu. gustocu daje kasica od povrca, a brasna i ulja mora biti malo, tek toliko.
dijetna verzija je sve isto bez zaprske. i to je isto jako fino.
-
- Postovi: 3418
- Pridružen/a: 22 stu 2005 20:13
- nimfomanka
- Postovi: 1673
- Pridružen/a: 02 stu 2005 21:42
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u šumarku skrivenom
Nikada nisam bila u tim menzama tak da ne znam...Malena je napisao/la:vis..dobre ideje..daj jos...
p.s. meni su menze uvijek bile okej. ali zato kaj sam koristila onu na veterini i ekonomiju. u ostale sam slabo imala povjerenja...
Kaj je još brzo i fino!? Fina je pirjana riža. Nije suha i 1000 puta je bolja od obične kuhane. Narežeš glavicu luka, malo ulja i pirjaš to dok ne požuti. Onda dodaš rižu u to. Važno je da puno miješaš jer bu ti sve zagorilo. Tak to miješaš oko 1 minutu i dodaš dvije šalice vode i opet miejšaš. Važno je da ne staviš previše vode, jer bu ti onda ispala kuhana. Naravno sol i po želji papar.
Znaš kaj je još jako fino!? Pileća krilca.. To je jako brzo gotovo i prefino!!!
Uzmeš si npr 5 krilca, nauljiš ih,nasoliš malo pobrašniš da dobiju finu koricu (ali ne previše), staviš ih u pleh i u pećnicu na 150. Peći ih dok ne požute na obje strane.
Si ikada jela muzgavce!? To je ful praktično jer se kuhaju 15 minuta. Kupiš 2 kile, očistiš ih, smrzneš i kad ti treba izvadiš. Znaš kak ja znam da je friška riba!? Blizu mi je tržnica pa se, dan prije nego bum kzupovala ribu, prošećem po tržnici da vidim kaj ima, a kaj nema. Onda fino sutra dođem i kupim kaj vidim novo.
Muzgavce radiš na salatu. Možeš staviti kaj god hoćeš. Ja stavljam grašak, maslinovo, luk i massline. Vrlo je fino i zasitno.
-
- Postovi: 471
- Pridružen/a: 02 stu 2005 18:20
uglavnom kuham svaki dan. recimo, obično bar pet dana nešto baš kuhano. dugo radim pa nije baš najidealnije, ali na sreću, nakon peroda prilagodbe cura i ja volimo jesti jednostavne i brzopripremne stvari, a volimo i zajedno pripremati obroke (ja sam mozak, a ona uglavnom sjeckalica ).
volim wok i grill tavu. u woku soja ili na rezance narezano meso, mrkva, grašak, tikvice i može još nešto po potrebi. za max 20 minuta je gotovo, taman da se skuha već spomenuta riža u vrecici. uz to malo soja sosa.
ili meso na grill tavi: samo se baci gore (može i bez ulja), kad se počne lijepiti okreneš, kad se zažari s obje strane dodaješ vodu i tak se to pomalo krčka. uz to kuhano povrće: mrkva, mahune, karfiol, tikvice, može i malo krumpira. kad se skuha, preko nekog finijeg maslinovo ulja.
ili njoki s gorgonzolom: k+ njoki, jedna gorgonzola (ok, pseudogorgonzola od Vindije) koja se rastopi u vodi u koju se doda (otprilike pola pola omjer) vode u kojoj se kuhaju njoki. kad se umak zgusne, ubaciti njoke i pustiti da se krčka.
ili rižoto s tikvicama i mrkvom: naribane (ili taanko narezane) tikvice baciti na malo ulja, kad se već počnu raspadati dodati mrkvu na trakice ili kockice (ako volite tvrđu mrkvu, za mekšu ranije), malo zaliti vodom, zgusnuti s malo vode u kojoj se kuha riža u vrećici. dodati rižu, posipati s parmezanom, a može i neki drugi sir.
malo duža priprema: krumpiri se malo zakuhaju, poslože u vatrostalnu zdjelu s tikvicama i patlidžanima (na ploške), preko svega pobacati par kockica gorgonzole ili nekog jačeg sira, srpati u pećnicu i pred kraj dodati maslinovog. samo da napomenem, ovo je djelomično prilagođeni recept od vision kojoj se ovom prigodom u naše ime kao i u ime mnogih najedenih gostiju zahvaljujem
ili tjestenina s pestom: skuhaš tjesteninu i dodaš pesto
uz sve to salata: zelena, zelje, paradajz s maslinovim i bosiljkom, ljeti samo običan paradajz i paprika, nekad neke kombinacije sa zelenom salatom u kombinaciji s onim crvenim ili onim zelenim gorkastim , obavezno na zelenu salatu bučino ulje
volim wok i grill tavu. u woku soja ili na rezance narezano meso, mrkva, grašak, tikvice i može još nešto po potrebi. za max 20 minuta je gotovo, taman da se skuha već spomenuta riža u vrecici. uz to malo soja sosa.
ili meso na grill tavi: samo se baci gore (može i bez ulja), kad se počne lijepiti okreneš, kad se zažari s obje strane dodaješ vodu i tak se to pomalo krčka. uz to kuhano povrće: mrkva, mahune, karfiol, tikvice, može i malo krumpira. kad se skuha, preko nekog finijeg maslinovo ulja.
ili njoki s gorgonzolom: k+ njoki, jedna gorgonzola (ok, pseudogorgonzola od Vindije) koja se rastopi u vodi u koju se doda (otprilike pola pola omjer) vode u kojoj se kuhaju njoki. kad se umak zgusne, ubaciti njoke i pustiti da se krčka.
ili rižoto s tikvicama i mrkvom: naribane (ili taanko narezane) tikvice baciti na malo ulja, kad se već počnu raspadati dodati mrkvu na trakice ili kockice (ako volite tvrđu mrkvu, za mekšu ranije), malo zaliti vodom, zgusnuti s malo vode u kojoj se kuha riža u vrećici. dodati rižu, posipati s parmezanom, a može i neki drugi sir.
malo duža priprema: krumpiri se malo zakuhaju, poslože u vatrostalnu zdjelu s tikvicama i patlidžanima (na ploške), preko svega pobacati par kockica gorgonzole ili nekog jačeg sira, srpati u pećnicu i pred kraj dodati maslinovog. samo da napomenem, ovo je djelomično prilagođeni recept od vision kojoj se ovom prigodom u naše ime kao i u ime mnogih najedenih gostiju zahvaljujem
ili tjestenina s pestom: skuhaš tjesteninu i dodaš pesto
uz sve to salata: zelena, zelje, paradajz s maslinovim i bosiljkom, ljeti samo običan paradajz i paprika, nekad neke kombinacije sa zelenom salatom u kombinaciji s onim crvenim ili onim zelenim gorkastim , obavezno na zelenu salatu bučino ulje
-
- Postovi: 471
- Pridružen/a: 02 stu 2005 18:20
zaboravila sam, brzo i jednostavno: zrnati sir (ili obični svježi), vrhnje, dva kuhana jaja, paradjaz i puuuno zelene salate.
meso u umaku od senfa: peći meso, kad je skoro gotovo zaliti čašom mlake vode u kojoj je rastopljena velika žlica senfa. kuhati dok voda ne ispari i ostane umak. naravno, i to se može dodatno zgusnuti vodom od njoka ili riže. poslužiti uz njoks, rižu ili mmm pire krumpir. zahvala bivšoj koja mami cure na ovo jelo
meso u umaku od senfa: peći meso, kad je skoro gotovo zaliti čašom mlake vode u kojoj je rastopljena velika žlica senfa. kuhati dok voda ne ispari i ostane umak. naravno, i to se može dodatno zgusnuti vodom od njoka ili riže. poslužiti uz njoks, rižu ili mmm pire krumpir. zahvala bivšoj koja mami cure na ovo jelo
- sumrak_zivota
- Postovi: 1183
- Pridružen/a: 08 srp 2006 23:52
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u mislima
- nimfomanka
- Postovi: 1673
- Pridružen/a: 02 stu 2005 21:42
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u šumarku skrivenom
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
i evo..kao znak dobre volje..ljubavi i mira medju svim kuharima ove nashe divne planete.. ( hehehehhe )..recept od mene...posvechen shkoljkici.
" Zelena Pashta sa Lososom "
(dimljeni losos..za cca 3 osobe)
potrebno :
- 10 dkg dimljenog lososa
- 3 dcl shto jacheg vrhnja za kuhanje
- 2/3 paketa zelenih rezanaca-oni malo shiri
- 3-5 dkg shto boljeg parmezana-svjezhe naribani
- 1/2 zhlichice naribane limunove korice
- 1,5-2 zhlice putricha/maslaca..a mozhe i pol/pol..sa maslinovim uljem kombinacija
- 1/2 zhlichica nasjeckanog svjezheg kopra*
- sol + papar ( mozhe i vegeta..ali ne pretjerivat )
shta&kako/priprema :
eee ovako..svi uglavnom imamo bar dva plamenika..e pa..na onom jachem/vechem...zakuhajte vodu za pashtu..kada voda pochne kuhati..tada dodajte sol po zhelji+ulje-tako che vam voda brzhe zakuhati-ako kasnije ubacite sol+ulje.
na manjem plameniku..njezhno zagrijte/otopite maslac..ali fakat na laganoj vatri..dodajte 2/3 od predvidjene kolichine vrhnja za kuhanje i istovremeno dodajte i limunovu koricu-naribanu naravno..to kuhajte na laganoj vatri..cca 10-tak min..dok se vrhnje ne pochne stiskat tj. dok se umak ne pochne zgushchavat ( inache..vrhnje za kuhanje bi se uvijek trebalo minimalno 8 minuta prokuhavati prije posluzhivanja..u bilo chemu da bilo..to je vrijeme potrebno da se svako vrhnje za kuhanje..dovoljno termichki obradi )..kada ste to rijeshili..u taj umak (maslac,vrhnje za kuhanje+limun.korica ) dodajte malo soli i/ili vegete..i maknite ga sa plamena.
pashta vam se vec kuha.....ostaje vam josh samo da..u umak od vrhnja ubacite dimljeni losos narezan na trakice,kosani kopar,parmezan i popaprite sve skupa..ali budite pazljivi sa paprom ..kao i sa soli..jer...losos je delikatna okusa..i vrlo ga je lako "ubiti" pretjeranim zachinima..
i..to vam je to..sve dobro pomjeshajte.i..eto ga..gotov ruchak..
vrlo jednostavno..vrlo brzo..vrlo ukusno..
vrijeme pripreme je kojih 20-.tak minuta..u biti..onoliko koliko vam je potrebno da skuhate pashu..dakle..dok voda zakuha..i pashta se skuha...cca 20-tak min..jer..u to vrijeme..na manjem plamenu..na njezhnijoj vatrici..spremate umakich..i eto..
tako posluzheno na tanjure..mozhete josh dekorirati na nachin da pospete svjezhe kosani pershin ..
+ da vas ne isprepadaju tu neki zeleni rezanci i dimljeni lososi..rechi chu vam da je cijena ovog ruchka/vechere..u ovoj kolichini..dakle za 3-4 osobe..hm..ovako..negdje oko 55-60kn..u shto ulazi losos,pashta,vrhnje za kuhanje i parmezan...
" Zelena Pashta sa Lososom "
(dimljeni losos..za cca 3 osobe)
potrebno :
- 10 dkg dimljenog lososa
- 3 dcl shto jacheg vrhnja za kuhanje
- 2/3 paketa zelenih rezanaca-oni malo shiri
- 3-5 dkg shto boljeg parmezana-svjezhe naribani
- 1/2 zhlichice naribane limunove korice
- 1,5-2 zhlice putricha/maslaca..a mozhe i pol/pol..sa maslinovim uljem kombinacija
- 1/2 zhlichica nasjeckanog svjezheg kopra*
- sol + papar ( mozhe i vegeta..ali ne pretjerivat )
shta&kako/priprema :
eee ovako..svi uglavnom imamo bar dva plamenika..e pa..na onom jachem/vechem...zakuhajte vodu za pashtu..kada voda pochne kuhati..tada dodajte sol po zhelji+ulje-tako che vam voda brzhe zakuhati-ako kasnije ubacite sol+ulje.
na manjem plameniku..njezhno zagrijte/otopite maslac..ali fakat na laganoj vatri..dodajte 2/3 od predvidjene kolichine vrhnja za kuhanje i istovremeno dodajte i limunovu koricu-naribanu naravno..to kuhajte na laganoj vatri..cca 10-tak min..dok se vrhnje ne pochne stiskat tj. dok se umak ne pochne zgushchavat ( inache..vrhnje za kuhanje bi se uvijek trebalo minimalno 8 minuta prokuhavati prije posluzhivanja..u bilo chemu da bilo..to je vrijeme potrebno da se svako vrhnje za kuhanje..dovoljno termichki obradi )..kada ste to rijeshili..u taj umak (maslac,vrhnje za kuhanje+limun.korica ) dodajte malo soli i/ili vegete..i maknite ga sa plamena.
pashta vam se vec kuha.....ostaje vam josh samo da..u umak od vrhnja ubacite dimljeni losos narezan na trakice,kosani kopar,parmezan i popaprite sve skupa..ali budite pazljivi sa paprom ..kao i sa soli..jer...losos je delikatna okusa..i vrlo ga je lako "ubiti" pretjeranim zachinima..
i..to vam je to..sve dobro pomjeshajte.i..eto ga..gotov ruchak..
vrlo jednostavno..vrlo brzo..vrlo ukusno..
vrijeme pripreme je kojih 20-.tak minuta..u biti..onoliko koliko vam je potrebno da skuhate pashu..dakle..dok voda zakuha..i pashta se skuha...cca 20-tak min..jer..u to vrijeme..na manjem plamenu..na njezhnijoj vatrici..spremate umakich..i eto..
tako posluzheno na tanjure..mozhete josh dekorirati na nachin da pospete svjezhe kosani pershin ..
+ da vas ne isprepadaju tu neki zeleni rezanci i dimljeni lososi..rechi chu vam da je cijena ovog ruchka/vechere..u ovoj kolichini..dakle za 3-4 osobe..hm..ovako..negdje oko 55-60kn..u shto ulazi losos,pashta,vrhnje za kuhanje i parmezan...
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
U zadnje vrijeme me primila zelja za kuhanjem i kad god imam priliku kuham.
Najcesce na vok tavi - piletinu na kockice poprzim na ulju, izvadim van, dodam tikvice, mrkvu, moze i bambus iz konzerve, prodinstam, vratim meso, zacinim sa vegetom i malo bijelog vina i pred kraj dodam zlicu sojinom ulja. Posluzim uz rizu i najcesce salatu od matovilaca i rikole
Ili zdinstam mljeveno meso sa malo razrijedjenom rajcicom iz tetrapaka gdje jos dodam origano, i dinstam to dok umak skoro pa ne ishlapi...naravno dodam vegete......i posluzim sa tjesteninom (fusilli) + salata
Da naravno.......i chicken shit
Najcesce na vok tavi - piletinu na kockice poprzim na ulju, izvadim van, dodam tikvice, mrkvu, moze i bambus iz konzerve, prodinstam, vratim meso, zacinim sa vegetom i malo bijelog vina i pred kraj dodam zlicu sojinom ulja. Posluzim uz rizu i najcesce salatu od matovilaca i rikole
Ili zdinstam mljeveno meso sa malo razrijedjenom rajcicom iz tetrapaka gdje jos dodam origano, i dinstam to dok umak skoro pa ne ishlapi...naravno dodam vegete......i posluzim sa tjesteninom (fusilli) + salata
Da naravno.......i chicken shit
... zauvijek promijenilo se sve ... odjednom ti ...
I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
I opet sam oživija imam force se borit
sad živim za taj osjecaj za ljubav izgorit
- mala_od
- Postovi: 1274
- Pridružen/a: 18 pro 2006 11:41
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: Zagreb
OBOZAVAM KUHATI!!!!
I stvarati nove disheve!!!
Al nazalost nemam bas previse vremena, al prek vikenda uvijek nekaj finoga skuham...
Kao studosica sa dvije sezone radila na moru u restoranu i bila pod palicom vrhunskog kuhara.I imala sam srece da je uspio dobar dio svog znanja prenesti na mene.
Najvise volim raditi sa ribom i morskim plodovima...
Dagnje na buzaru sa spagetima sa pikantnim okusom...mmmmmmmm....fiiinoooooooo!!!!
I stvarati nove disheve!!!
Al nazalost nemam bas previse vremena, al prek vikenda uvijek nekaj finoga skuham...
Kao studosica sa dvije sezone radila na moru u restoranu i bila pod palicom vrhunskog kuhara.I imala sam srece da je uspio dobar dio svog znanja prenesti na mene.
Najvise volim raditi sa ribom i morskim plodovima...
Dagnje na buzaru sa spagetima sa pikantnim okusom...mmmmmmmm....fiiinoooooooo!!!!
Zaključak večeri: piva + jagode + šlag = zakon kombinacija...ja nisam imala želučanih tegoba
- STARKA
- Postovi: 401
- Pridružen/a: 17 vel 2006 23:04
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: Zabreg
I ja obožavam kuhati...Obavezno kuham svaki dan, a u zadnje vrijeme i dva puta Kako pazim na prehranu svoje žene i sebe (žene zato kaj ima veeelikih zdravstvenih problema) volim da su i ručak i večera svježe skuhani sa svježim povrćem i mesom...Zapravo su mi se toliko počeli gaditi restorani, konzervirana hrana, smrznuta, odmrznuta i to da sam sad počela raditi vlastito tijesto za juhu nije ništa komplicirano, ali kažem, uglavnom da je sve svježe i biološki uzgojeno (kumice na placu su moje frendice )...
ja obozavam peku... to mi je dozivljaj.. ono kada moras naloziti vatru, skupljas drva, pa malo sjedis uz nju... pijuckas nesto.... volim jesti, ali ritual spremanja hrane mi je napet, .. kad kuham ne volim jesti- nije mi napeto... obozavam cijeli dan provesti kuhajuci, ali onda nakon toga kuhinja me dugo ne vidi na taj nacin... kampanjac!!!