Krem juhe
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
ima ti ona jako popularna juha od bundeve...to je krem juha...jedna od popularnijih..pa zatim krem juha od brokule..krem juha od shpauga...meni je uzhasno draga pilecha krem juhica...
evo..chasna pionirska da chu ostaviti par recepata...samo nikako vecheras...sutra budem..100%
a..ako mozhe..ajde de ti napishi koje i kakve juhe te vishe interesiraju..paa..da ne vrludamo tam vam...
eto..hvala..
evo..chasna pionirska da chu ostaviti par recepata...samo nikako vecheras...sutra budem..100%
a..ako mozhe..ajde de ti napishi koje i kakve juhe te vishe interesiraju..paa..da ne vrludamo tam vam...
eto..hvala..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
- nimfomanka
- Postovi: 1673
- Pridružen/a: 02 stu 2005 21:42
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u šumarku skrivenom
- nimfomanka
- Postovi: 1673
- Pridružen/a: 02 stu 2005 21:42
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u šumarku skrivenom
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
hebga..nikada nisam bila dobra pionirka..a omladinka josh slabija..
evo..vecheras chu puknut par recepata..ok??
sada...nazhalost..moram trchat...ochekuju me..na drugom kraju grada..paa..hebga..sada ne mogu..
ali..evo..hm..chasna..kuharska..vecheras ima da ostavim..paaa bar 2 recepta za krem juhice..
evo..vecheras chu puknut par recepata..ok??
sada...nazhalost..moram trchat...ochekuju me..na drugom kraju grada..paa..hebga..sada ne mogu..
ali..evo..hm..chasna..kuharska..vecheras ima da ostavim..paaa bar 2 recepta za krem juhice..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
kremasta juha od shampinjona
potrebno :
cca 100-130 g shampinjona (mozhe se dodat bukovache i sushene vrganje )
maslinovo ulje i maslac
vrhnje za kuhanje ( +malo kiselog vrhnja-mileram)
pershin,vegeta ili kocka za juhu ( ako nemate temeljca ),papar
+ brashno ili gustin
priprema :
shampinjone narezati na tanke listiche ( +jedan manji dio narezati na manje kockice )..i takve ih njezhno dinstati na kombinaciji maslinova ulja i maslaca..dok ne omekshaju i blaaago porumene.
s druge strane napraviti mix od zliche brashna+zhlichica gustina+vrhnje za kuhanj+zachini+maslac..sve to dooobro umutiti i baciti na gljive..mjeshati na laganoj vatri minuticu-2..te zatim laaghaaaano dodavati mlijeko-vodu +vrhnje za kuhanje..onak..prema nekom osobnom nahodjenju...dok ne dobijete zheljenu gustochu..tako neka se krchka josh 5-10min..i pred kraj ubacite svjezhe kosani pershin..
kada juhicu stavite u tanjur..na sredinu mozhete staviti zhlichicu kiselog vrhnja i okolo toga posuti josh malo kosanog pershina..
sa bukovachama postupite isto kao i sa shampinjonima..a sushene vrganje bi trebalo namakati u mlakom mlijeku ili vodi..pa kada se omekshaju..dodati ih u dinstanje shampinjona/bukovacha...
potrebno :
cca 100-130 g shampinjona (mozhe se dodat bukovache i sushene vrganje )
maslinovo ulje i maslac
vrhnje za kuhanje ( +malo kiselog vrhnja-mileram)
pershin,vegeta ili kocka za juhu ( ako nemate temeljca ),papar
+ brashno ili gustin
priprema :
shampinjone narezati na tanke listiche ( +jedan manji dio narezati na manje kockice )..i takve ih njezhno dinstati na kombinaciji maslinova ulja i maslaca..dok ne omekshaju i blaaago porumene.
s druge strane napraviti mix od zliche brashna+zhlichica gustina+vrhnje za kuhanj+zachini+maslac..sve to dooobro umutiti i baciti na gljive..mjeshati na laganoj vatri minuticu-2..te zatim laaghaaaano dodavati mlijeko-vodu +vrhnje za kuhanje..onak..prema nekom osobnom nahodjenju...dok ne dobijete zheljenu gustochu..tako neka se krchka josh 5-10min..i pred kraj ubacite svjezhe kosani pershin..
kada juhicu stavite u tanjur..na sredinu mozhete staviti zhlichicu kiselog vrhnja i okolo toga posuti josh malo kosanog pershina..
sa bukovachama postupite isto kao i sa shampinjonima..a sushene vrganje bi trebalo namakati u mlakom mlijeku ili vodi..pa kada se omekshaju..dodati ih u dinstanje shampinjona/bukovacha...
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
krem juha od brokule
brokulu iskidate na manje cvatove.skinete onaj tvrdi dio..ali ne kompletno..neka ipak malo ostane..stavite da se kuha u manjoj kolichini vode..tu vodu mozhete zachiniti vegetom+maslinovim uljem+cheshnjakom na taaanke listiche ..kada je brokula kuhana..mozhete ju jednostavno umixati shtapnim mixerom i ostaviti neka se nastavi ukuhavati..kako bi reduciralikolichinu vode..dakle..kuhati na jachoj vatri-otklopljeno i uz chesto mjeshanje..nkon shto se tako ukuhala..smanjte vatru i neka se tako juhiva maaalo hladne..jer vrhnje za kuhanje se nebi smjelo dodavati u kljuchalu situaciju..zatim dodajte vrhnja za kuhanje ( vrhnje za kuhanje se treba kuhati miiinimalno 5 minuta..iako..8 je neka preporuka )i nastavite kuhati na najslabijoj vatri..probate juhicu i dochinite prema zheljama i ukusu..
na kraju balade mozhete dodati josh malo siiitno siiiitno kosanog cheshnjaka ( za one koji vole intenzivniji okus/aromu cheshnjaka ) +kosani pershin..i parmezan..i to je to..
ovo je stvarno doobar recept za krem juhu od brokule..+ shto se isti recept mozhe primjeniti za domachi asparagus..
+ sorry shto sam ovo ovak zbombala..ali sam malo u zhurbi..
brokulu iskidate na manje cvatove.skinete onaj tvrdi dio..ali ne kompletno..neka ipak malo ostane..stavite da se kuha u manjoj kolichini vode..tu vodu mozhete zachiniti vegetom+maslinovim uljem+cheshnjakom na taaanke listiche ..kada je brokula kuhana..mozhete ju jednostavno umixati shtapnim mixerom i ostaviti neka se nastavi ukuhavati..kako bi reduciralikolichinu vode..dakle..kuhati na jachoj vatri-otklopljeno i uz chesto mjeshanje..nkon shto se tako ukuhala..smanjte vatru i neka se tako juhiva maaalo hladne..jer vrhnje za kuhanje se nebi smjelo dodavati u kljuchalu situaciju..zatim dodajte vrhnja za kuhanje ( vrhnje za kuhanje se treba kuhati miiinimalno 5 minuta..iako..8 je neka preporuka )i nastavite kuhati na najslabijoj vatri..probate juhicu i dochinite prema zheljama i ukusu..
na kraju balade mozhete dodati josh malo siiitno siiiitno kosanog cheshnjaka ( za one koji vole intenzivniji okus/aromu cheshnjaka ) +kosani pershin..i parmezan..i to je to..
ovo je stvarno doobar recept za krem juhu od brokule..+ shto se isti recept mozhe primjeniti za domachi asparagus..
+ sorry shto sam ovo ovak zbombala..ali sam malo u zhurbi..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
- nimfomanka
- Postovi: 1673
- Pridružen/a: 02 stu 2005 21:42
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u šumarku skrivenom
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
brzinska juha od povrcha
potrebno :
1-2 manja krumpira
1/3 glavice kapule
mrkva,grashak,poriluk..shto vech imate u frigu od povrcha
zobene pahuljice
kocka za juhuhuhuhuhu
priprema :
luk siitno siitno shto sitnije narezati i baciti na 2-3 zhlice ulja..da se malo zdinsta..mjeshati da bash ne zagori strashno..iako nije ni bed ak uhvati malo bojice..za to vrijeme krumpir oguliti oprati i narezati na male kockice..isto uchiniti i sa mrkvicom i porilukom..taj mix povrcha baciti na dinstani luk..na to uvaliti kocku juhe ili vegetu..mjeshati na ulju cca 2-3-4 minute...te preliti vodom...kuhati na jakoj vatri 15-tak min..dodati jushnu zhlicu zobenih pahuljkica i ostaviti da se kuha josh 5 min. na jakoj vatri..dodati papra i kosanog svjezheg pershina...i eto vam savrsheno lahgane povrtne juhice ..a sve u roku od 20min..mozhete ju posluzhiti sa malo kiselog vrhnja..takodjer mozhete uzeti onaj pasir za pire..i 2-3 puta utisnuti o dno posude..na taj nachin dobijete neku polukrem juhicu
ova juha ima 2 varijacije.. II je sa dodatkom cheshnjaka..pred kraj dinstanja crvenog luka ubacite 1-2 cheshnja sitno siiitno..tanko taaanko narezanog cheshnjaka..da mrvicu pozhuti..ako volite takvu aromu cheshnjaka..a kozhe i varijanta sa 2-3 cheshnja cheshnjaka..ali blazha verzija..tj. tada cheshanj cheshnjaka ogulite i samo ga dooobro nagnjechite oshtricom nozha i ubacite na povrche..neposredo pred dodavanje vode..
potrebno :
1-2 manja krumpira
1/3 glavice kapule
mrkva,grashak,poriluk..shto vech imate u frigu od povrcha
zobene pahuljice
kocka za juhuhuhuhuhu
priprema :
luk siitno siitno shto sitnije narezati i baciti na 2-3 zhlice ulja..da se malo zdinsta..mjeshati da bash ne zagori strashno..iako nije ni bed ak uhvati malo bojice..za to vrijeme krumpir oguliti oprati i narezati na male kockice..isto uchiniti i sa mrkvicom i porilukom..taj mix povrcha baciti na dinstani luk..na to uvaliti kocku juhe ili vegetu..mjeshati na ulju cca 2-3-4 minute...te preliti vodom...kuhati na jakoj vatri 15-tak min..dodati jushnu zhlicu zobenih pahuljkica i ostaviti da se kuha josh 5 min. na jakoj vatri..dodati papra i kosanog svjezheg pershina...i eto vam savrsheno lahgane povrtne juhice ..a sve u roku od 20min..mozhete ju posluzhiti sa malo kiselog vrhnja..takodjer mozhete uzeti onaj pasir za pire..i 2-3 puta utisnuti o dno posude..na taj nachin dobijete neku polukrem juhicu
ova juha ima 2 varijacije.. II je sa dodatkom cheshnjaka..pred kraj dinstanja crvenog luka ubacite 1-2 cheshnja sitno siiitno..tanko taaanko narezanog cheshnjaka..da mrvicu pozhuti..ako volite takvu aromu cheshnjaka..a kozhe i varijanta sa 2-3 cheshnja cheshnjaka..ali blazha verzija..tj. tada cheshanj cheshnjaka ogulite i samo ga dooobro nagnjechite oshtricom nozha i ubacite na povrche..neposredo pred dodavanje vode..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
- nimfomanka
- Postovi: 1673
- Pridružen/a: 02 stu 2005 21:42
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: u šumarku skrivenom
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
hm..pa ti kuhash??
jel to zaozbiljno..ili???
probaj nachi sushene gljive..tj. znam da ..konkretno.u plodinama..imaju male paketiche od jednoh istarskog proizvodjacha...imash sushene vrganje..sushene lisichke..sushene shitake..bukovache...shampinjone i mix..i..napravi bazu na bukovachama a dodaj te sushene...super che ti ispasti..ali..prije toga ipak dooobro prouchi naputak o pripremanju tih sushenih gljiva..da ne useresh stvar..jer..inache je fakat super
( ee i...nemoj mi sa onakvim spikama ulijetat...ko je to vidio...sram te mozhe bit...dao bog da mi ruchak izgori...cccccc..ne zahebavaj se..ja to uzhasno ozbiljno dozhivljavam...)
jel to zaozbiljno..ili???
probaj nachi sushene gljive..tj. znam da ..konkretno.u plodinama..imaju male paketiche od jednoh istarskog proizvodjacha...imash sushene vrganje..sushene lisichke..sushene shitake..bukovache...shampinjone i mix..i..napravi bazu na bukovachama a dodaj te sushene...super che ti ispasti..ali..prije toga ipak dooobro prouchi naputak o pripremanju tih sushenih gljiva..da ne useresh stvar..jer..inache je fakat super
( ee i...nemoj mi sa onakvim spikama ulijetat...ko je to vidio...sram te mozhe bit...dao bog da mi ruchak izgori...cccccc..ne zahebavaj se..ja to uzhasno ozbiljno dozhivljavam...)
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
Re: Krem juhe
Obožavam ..i jest i spremat. Od cvjetače, brokule, mrkve, buče, tikvica, mixa povrća..svakakve Al općenito, sve juhe volim..
“She's hot. I trust her.”
Hansel
Hansel
Re: Krem juhe
Krem juha od kukuruza. Jucer jela u mex cantini. Nedovoljno kremasta al napravit cu si doma po svom gustu. Al prefino.
- zwarte paard
- Postovi: 4263
- Pridružen/a: 06 vel 2015 12:23
Re: Krem juhe
krem juha od kupusa i divljeg luka s origanom i kaparijem. bez maslinovog ulja!!!pokvari sve.
i ne pretjerati, improvizacija, ali je bas fora.
i ne pretjerati, improvizacija, ali je bas fora.
niko nije kriv, al' je neko zajeeeee..Bo bo Bo bo Bo bo BO