Unutarnja ljepota
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
juhica od pilechih zheludaca-pdlichno
mozak-sa jajima,pohani,salata...-odlichno
bubrezi-pri pechenju-odlichno
brizle-kao pechenje-odlichno
jetrica mora biti super svjezha..pa mozhe grilana..ili pilecha -kao shugo+palenta-odlichno
jezik kuhan u povrchu..pa se od tog istog povrcha napravi umak..pajosh hren umak..-odlichno.
zhablji kraci..oni pak ulaze u moj top 10 jela..pohani i grillani.
riblja ikra..kuhana ili pechena-odlichno
kavijar-odlichno
eee sdaa jegulja..netko je prije spomenuo..nema razlike izmedju " morske i slatkovodne jegulje" .one ti zhive i tam i vam..a u moru chesh ju najheshche nachi gdje je voda bochata ) slatka u slanu gdje ulazi i mjesha se )..+ jegulje su mi ..takodjer..u top 10 klope..dodushe..treba ih znati pripremit..+ samo chishchenje je dosta bitno.. npr. jegulje pod pekom..ili..kuchna radinost-u pechnici sa krumpirima..a u maslinovom ulju i b.vinu-hebeno odlichno..sama struktura mesa..svilenkasta vlakna..pa kad je jegulja komad ( malo vechi komad )..pa ona masnocha pod kozhom..a kozha zna biti taako fino hruskava-ako ih se priprema na gradelama...
aahhhh...jegulje jegulje...
( vrlo je izvjesno da chu sutra-preksutra.tj. o daljnjega..ganjati jegulje po ribarnici...hm.ako nishta od toga do ponedjeljka..hebga..morat chu se zadovoljiti pedochima na buzaru...)
ee..a pedochi..kao i sve shkoljke..jedete komplet organizam..skup sa iznutricama..od kojih vam se toliko zheludac okreche..a..brijem da nema bash previshe ljudi ovdje..koji ne vole..ili.mogu reci da bash mrze..npr. pedoche-dagnje...zar ne??
mozak-sa jajima,pohani,salata...-odlichno
bubrezi-pri pechenju-odlichno
brizle-kao pechenje-odlichno
jetrica mora biti super svjezha..pa mozhe grilana..ili pilecha -kao shugo+palenta-odlichno
jezik kuhan u povrchu..pa se od tog istog povrcha napravi umak..pajosh hren umak..-odlichno.
zhablji kraci..oni pak ulaze u moj top 10 jela..pohani i grillani.
riblja ikra..kuhana ili pechena-odlichno
kavijar-odlichno
eee sdaa jegulja..netko je prije spomenuo..nema razlike izmedju " morske i slatkovodne jegulje" .one ti zhive i tam i vam..a u moru chesh ju najheshche nachi gdje je voda bochata ) slatka u slanu gdje ulazi i mjesha se )..+ jegulje su mi ..takodjer..u top 10 klope..dodushe..treba ih znati pripremit..+ samo chishchenje je dosta bitno.. npr. jegulje pod pekom..ili..kuchna radinost-u pechnici sa krumpirima..a u maslinovom ulju i b.vinu-hebeno odlichno..sama struktura mesa..svilenkasta vlakna..pa kad je jegulja komad ( malo vechi komad )..pa ona masnocha pod kozhom..a kozha zna biti taako fino hruskava-ako ih se priprema na gradelama...
aahhhh...jegulje jegulje...
( vrlo je izvjesno da chu sutra-preksutra.tj. o daljnjega..ganjati jegulje po ribarnici...hm.ako nishta od toga do ponedjeljka..hebga..morat chu se zadovoljiti pedochima na buzaru...)
ee..a pedochi..kao i sve shkoljke..jedete komplet organizam..skup sa iznutricama..od kojih vam se toliko zheludac okreche..a..brijem da nema bash previshe ljudi ovdje..koji ne vole..ili.mogu reci da bash mrze..npr. pedoche-dagnje...zar ne??
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
- ticklebook
- Postovi: 3637
- Pridružen/a: 09 srp 2007 13:27
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
- Lokacija: Svemir
- Kontakt:
-
- Postovi: 663
- Pridružen/a: 06 stu 2005 00:59
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: centar za rehabilitaciju
- Kontakt:
roadkill je napisao/la:Kako ocistiti jegulju? Kako se rijesiti onog muljevitog okusa?
Inace, meso mi se ne cini lose i neukusno (mimo toga). Dosta je masna koliko sam mogla skuziti, mora se grilati dosta dugo na laganoj vatri da se to iscijedi iz nje.
Zaboravila sam ikru. Divota.
jegulja..chishchenje jegulje..m..paa..kao kod svake ribe..dosta je bitno dooobro ochistiti dio gdje se nalaze iznutrice.a kod jegulje je full bitno dobro sastrugati i oguliti tu shupljinu..do same kosti..tj. kichme..jer..njezina krv ti je malo nezgodna..dakle..one kao vrechice krvi koje se nalaze iza opne koja prekriva unutrashnjost..eee..te vrechice bi trebalo ischistiti..sastrugati do same kosti..a isto ti je sa svom ribom..+ kod jegulje treba paziti da ne razbijesh ono shto zovemo zhuchnom vrechicom..to dosta mozhe usrati stvar..i znash chega se pomalo bojim...dali je moguche da tvoja jegulja nije bila bash savrsheno svjezha??
+..probaj ju ispech u pechnici..na maslinovom ulju..sa dosta cheshnjaka ..a tu unutrashnjost ispuniti sa cheshnjakom i malo vegetirati..pa dodash krumpiriche sa kapulom i zalijesh b.vinom...eee..to ti je mrak..
a nije losha ni kao brudet varijanta..
"The last mosquito that bit me had to check into the Betty Ford clinic."
Moj susret s jeguljom u gostima je izgledao otprilike ovako:
F: Jedi.
Ja: Sto je to?
F: Jegulja.
Ja: OK.
Mislim da je bila svjeza, ne bi valjda roditelji vlastitom djetetu slali gadarije.
Ali znaci shema s jeguljom mora biti nesto slicno kao sa ribama koje "pasu" po dnu, tipa - salpe. Dobro ispuniti utrobu prije spremanja, da se ubije smrad.
Hm. Mozda ih tuka nije znala spremiti kako treba....
F: Jedi.
Ja: Sto je to?
F: Jegulja.
Ja: OK.
Mislim da je bila svjeza, ne bi valjda roditelji vlastitom djetetu slali gadarije.
Ali znaci shema s jeguljom mora biti nesto slicno kao sa ribama koje "pasu" po dnu, tipa - salpe. Dobro ispuniti utrobu prije spremanja, da se ubije smrad.
Hm. Mozda ih tuka nije znala spremiti kako treba....
bring your mind into my head...
Hvala vam cure, ova tema me kostala apetita. Samo tako nastavite, ja cu vas citat svaki dan pa mozda izgubim koje kilo prije nego odem na morevision-zlavjestica je napisao/la:juhica od pilechih zheludaca-pdlichno
mozak-sa jajima,pohani,salata...-odlichno
bubrezi-pri pechenju-odlichno
brizle-kao pechenje-odlichno
jetrica mora biti super svjezha..pa mozhe grilana..ili pilecha -kao shugo+palenta-odlichno
jezik kuhan u povrchu..pa se od tog istog povrcha napravi umak..pajosh hren umak..-odlichno.
zhablji kraci..oni pak ulaze u moj top 10 jela..pohani i grillani.
- sillmarien
- Postovi: 650
- Pridružen/a: 26 stu 2008 10:53
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: Zg
Re: Unutarnja ljepota
samo sam htjela obavijestiti populaciju da sam falila naslov topika.
ako jetrica, bubrezi, mozak, crijeva na zaru... ne spadaju u ORGANSKU HRANU, ne znam sto spada.
ako jetrica, bubrezi, mozak, crijeva na zaru... ne spadaju u ORGANSKU HRANU, ne znam sto spada.
bring your mind into my head...
- Jadzia Dax
- Postovi: 3063
- Pridružen/a: 08 vel 2011 21:24
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: U vezi
- Lokacija: lala land
Re: Unutarnja ljepota
Topic ti je super, pusti ove čikns kvragu, ja nebi ovo, ja nebi ono, nemaju pojma.
Teleća jetrica, najbolja stvar na svitu, kako god spremljena a kg je 25kn, dakle studentska spiza. Najbolja mi je pohana s limunom, ali može i frigana i Venecijana (ali ti želudac pati od puste kapule). Svinjska samo ako ne nađem teleću, pileća mi je bljak.
Jegulje nisam jela, ali imam u planu kad dođem u posjetu u Ploče, čula sam oni rade fenomenalan rižot od jegulja..., samo trebam naći vrimena i para, jel..
Btw, znaš li di u gradu(ZD), imaju žablje krakove ili puževe, ali da su ono ful dobri? Iako ne virujem da ima po gradu ali možda po vlajima negdi...?
Teleća jetrica, najbolja stvar na svitu, kako god spremljena a kg je 25kn, dakle studentska spiza. Najbolja mi je pohana s limunom, ali može i frigana i Venecijana (ali ti želudac pati od puste kapule). Svinjska samo ako ne nađem teleću, pileća mi je bljak.
Jegulje nisam jela, ali imam u planu kad dođem u posjetu u Ploče, čula sam oni rade fenomenalan rižot od jegulja..., samo trebam naći vrimena i para, jel..
Btw, znaš li di u gradu(ZD), imaju žablje krakove ili puževe, ali da su ono ful dobri? Iako ne virujem da ima po gradu ali možda po vlajima negdi...?
Re: Unutarnja ljepota
ako je domaćo pile il kokoša moš m dadnit i jetrice i bubrega i srce čak
ostalo ne gustam, nit tripice nit nožice, nit krvavice
al bi ovijeh žabljih smazala dok si reko kesk
ostalo ne gustam, nit tripice nit nožice, nit krvavice
al bi ovijeh žabljih smazala dok si reko kesk
Re: Unutarnja ljepota
Koja divna tema
Jooj, mene moji sile da jedem jetricu jer sam anemična, a to k'o ima puno željeza. I to je sve što mogu pojest'.
Moj stari voli i mozak, bubrege, svinjske uši, jezik i ostale gadarije. Jednom smo nešto bili u BiH i pred nas su donijeli pečenu janjeću glavu. Oči su još bile na mjestu Samo sam izašla van.
Hladetina mi isto gadno izgleda.
Jednom sam provala žablje krake, ok mi je okus, ali morala sam se prisiliti da ne mislim što jedem. Meni taj položaj nogica baš scary izgleda.
Jooj, mene moji sile da jedem jetricu jer sam anemična, a to k'o ima puno željeza. I to je sve što mogu pojest'.
Moj stari voli i mozak, bubrege, svinjske uši, jezik i ostale gadarije. Jednom smo nešto bili u BiH i pred nas su donijeli pečenu janjeću glavu. Oči su još bile na mjestu Samo sam izašla van.
Hladetina mi isto gadno izgleda.
Jednom sam provala žablje krake, ok mi je okus, ali morala sam se prisiliti da ne mislim što jedem. Meni taj položaj nogica baš scary izgleda.
Re: Unutarnja ljepota
zaista divna tema
tripice ful volim
jetrica ne baš. tj ono kad su jače zapečene i onako žvakaste to mi je ok al one dijelove koji su brašnasti i raspadaju se to ne volim.
jesu i kobase u ovoj kategoriji? njih volim
ničija muda ne bih jela hvala...
žabe i to su super, samo je zajebancija s tim koščicama...
tripice ful volim
jetrica ne baš. tj ono kad su jače zapečene i onako žvakaste to mi je ok al one dijelove koji su brašnasti i raspadaju se to ne volim.
jesu i kobase u ovoj kategoriji? njih volim
ničija muda ne bih jela hvala...
žabe i to su super, samo je zajebancija s tim koščicama...