rizini rezanci
rizini rezanci
da li mi netko moze otkriti kako se spremaju, kakog su okusa? malo me buni uputstvo. prvo se kuhaju, a onda su spremni za pecenje ili nekakvu juhicu?
imali kakav recept s porcem?
hvaaaala
imali kakav recept s porcem?
hvaaaala
Re: rizini rezanci
nitko ne zna? krhko je znanje. nist, skuhat cu ih na djikanski nacin i praviti se da su fini.
Re: rizini rezanci
Ide zima. Nije vrijeme za zajebanciju i igranje s hranom.
bring your mind into my head...
Re: rizini rezanci
roadkill je napisao/la:Ide zima. Nije vrijeme za zajebanciju i igranje s hranom.
ne kuzim...kakve veze ima zima s kuhanjem? pa valjda se tada kuha da bude toplije. bitno da imam rizine rezance:D
a mozda se ne kuha,da se ne udeblja? pojesnite molim vas.
Re: rizini rezanci
Nije stvar u kuhanju nego u rezancima. Zna se sto je zimska hrana. :krkan:
bring your mind into my head...
Re: rizini rezanci
aaaaa, pa sto ne kazes?
ovo se kuha po principu spageta. stavi se u prokljucalu vodu i kuha od 6-8 min. a onda se moze koristiti kao tjestenina za juhu ili se baci na tavu s prilozima. stvarno ne znam sto mi tocno nije bilo jasno:D
istina, nije zasitno. nije zimska hrana. malo mi smrde na zemlju kada se kuhaju, neki nedefiniran smrad u stvari.
kako god, rizini rezanci nisu za mene. mozda ako bi ih netko drugi spremao.bezokusni su. a tolika su mi bili enigma. tko zna koliko jos stvari u zivotu mislim da je komplicirano, a ono gluparija...
ovo se kuha po principu spageta. stavi se u prokljucalu vodu i kuha od 6-8 min. a onda se moze koristiti kao tjestenina za juhu ili se baci na tavu s prilozima. stvarno ne znam sto mi tocno nije bilo jasno:D
istina, nije zasitno. nije zimska hrana. malo mi smrde na zemlju kada se kuhaju, neki nedefiniran smrad u stvari.
kako god, rizini rezanci nisu za mene. mozda ako bi ih netko drugi spremao.bezokusni su. a tolika su mi bili enigma. tko zna koliko jos stvari u zivotu mislim da je komplicirano, a ono gluparija...
Re: rizini rezanci
Iako rižu jako volim, za sada me proizvodi od riže nisu nešto osvojili. Tipa - rižino mlijeko, rižini rezanci, rižini krekeri. :/
Jedino čokolada s rižom. E, to valja. Mikado mi je bila najdraža čokolada u djetinjstvu.
Jedino čokolada s rižom. E, to valja. Mikado mi je bila najdraža čokolada u djetinjstvu.
Re: rizini rezanci
Saša je napisao/la:Iako rižu jako volim, za sada me proizvodi od riže nisu nešto osvojili. Tipa - rižino mlijeko, rižini rezanci, rižini krekeri. :/
Jedino čokolada s rižom. E, to valja. Mikado mi je bila najdraža čokolada u djetinjstvu.
meni je ok rizino i sojino mlijeko miks, a rezanci mi nisu legli. riza integralna, da. obicna ne. nekako nije probavna.
a mikado
Re: rizini rezanci
Ja pijem sojino već godinama. Od kravljeg imam žgaravicu. :/
Probala sam kombinirati sojino i kravlje zbog cijene sojinog, ali ne valja ni to.
Danas sam pila Alpro sojino mlijeko + SchneeKoppe kapučino. Super.
Probala sam kombinirati sojino i kravlje zbog cijene sojinog, ali ne valja ni to.
Danas sam pila Alpro sojino mlijeko + SchneeKoppe kapučino. Super.
Re: rizini rezanci
Ako ih želiš peći, trebaš ih prvo uvaljati u gustin, onda u ulje i dobiješ one hrskave rezance. Prije toga svega ih namoči u kipućoj vodi desetak minuta. Osobno ih baš ne volim, tek par puta sam nešto kombinirala s njima.
- miss_misty
- Postovi: 3383
- Pridružen/a: 03 vel 2011 22:26
- Lokacija: na samom rubu litice
Re: rizini rezanci
nekad se stvarno zapitam di ja to živim i šta sve propuštam
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤
Re: rizini rezanci
hvala mada negdje pise da se namoce, a negdje da se kuhaju. u svakom slucaju zanimllivo otkrice. mislim da moraju biti fini u kombinaciji s nekim umakom, samo treba znati. a ja ne znam.Fuga je napisao/la:Ako ih želiš peći, trebaš ih prvo uvaljati u gustin, onda u ulje i dobiješ one hrskave rezance. Prije toga svega ih namoči u kipućoj vodi desetak minuta. Osobno ih baš ne volim, tek par puta sam nešto kombinirala s njima.
Re: rizini rezanci
ne vjerujem u hranu koja mijenja svoj izvorni oblik.
deformiranjem genetskog oblika javljaju se deformacije koje mijenjaju trajno strukturu objekta deformacije.
kako riza moze biti rezanac? kako?!
deformiranjem genetskog oblika javljaju se deformacije koje mijenjaju trajno strukturu objekta deformacije.
kako riza moze biti rezanac? kako?!
Re: rizini rezanci
brasno i voda...
eto vidis da je jednostavno
eto vidis da je jednostavno
Re: rizini rezanci
da, rizini rezanci prosti ko pasulj...a rekao bi covjek neka tamo enigma. nikad cula prije doduse.
Re: rizini rezanci
pa zapravo je stvar da ih be trebas kuhati.
mozes ih samo namociti u vrucoj vodi ili ih mozes napariti.
ovisi kakvo ti je tijesto za rezance.
rezes ih isto kasnije, jer je tako lakse
mozes ih samo namociti u vrucoj vodi ili ih mozes napariti.
ovisi kakvo ti je tijesto za rezance.
rezes ih isto kasnije, jer je tako lakse
Re: rizini rezanci
joj to me isto zbunilo. neki rezanci se rezu, neki ne. ima ih prozirnih i ne. ovi moji su narezani i ne znam da li su prozirni, bijeli su kada se skuhaju. u sakom slucaju kada budem zen i manje zbunjena posetit cu paznju dubokoumnom proucaanju rizinih rezanaca, njihovom pozitinom djeloanju na organizam.
ne znam dali su zdravi ili ne? nista ne znam:D
ne znam dali su zdravi ili ne? nista ne znam:D
Re: rizini rezanci
nadam se da su dovoljno jeftini da vrijede sve ove zajebancije oko pripreme
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...
prostor od zemlje pa do neba...
Re: rizini rezanci
imas rizino brasno.
imas jaja.
sol.
vodu.
nemres fulati, ako ti nije problem probati sirovo tijesto.
prvo hitis brasno i onda jaja, vodu i sol po sredini,
mesis dok ne dobijes blazu upalu misisca,
kad postane kompaktno- znaci da se mozes nahitavati sa tom kuglom iz ruke u ruku a da se ne raspada, onda probas. malo!
i ocjenis. jedino sto ti moze faliti je sol, a to mozes ubaciti i mjesati jos...do jace upale misica.
ak ne valja, jace zacinis juhu ili u sta vec bacas te rezance, ionak ce pokupiti okus
imas jaja.
sol.
vodu.
nemres fulati, ako ti nije problem probati sirovo tijesto.
prvo hitis brasno i onda jaja, vodu i sol po sredini,
mesis dok ne dobijes blazu upalu misisca,
kad postane kompaktno- znaci da se mozes nahitavati sa tom kuglom iz ruke u ruku a da se ne raspada, onda probas. malo!
i ocjenis. jedino sto ti moze faliti je sol, a to mozes ubaciti i mjesati jos...do jace upale misica.
ak ne valja, jace zacinis juhu ili u sta vec bacas te rezance, ionak ce pokupiti okus
Re: rizini rezanci
i da,
prvi put kad ces ih raditi, baci ih u juhu (u slucaju da ih sje...) jer se tako namanje skuzi da si zeznula.
kad se usavrsis, onda ih mos stavljati u sta hoces.
prvi put kad ces ih raditi, baci ih u juhu (u slucaju da ih sje...) jer se tako namanje skuzi da si zeznula.
kad se usavrsis, onda ih mos stavljati u sta hoces.
Re: rizini rezanci
slapo neznanog broja, ne znam posto su, dobila sam na poklon unazad mjesec dana i od tada ih gledam sa strahopostoanjem. i eto jucer rekoh vrijeme je uhvatiti se u kostac s njima.slapa je napisao/la:nadam se da su dovoljno jeftini da vrijede sve ove zajebancije oko pripreme
phos, hvala, ali ne mislim se zaje... s rizinim rezancima. btw. jesi sigurna da idu jaja? nutritivna vrijednost na pakiranju je uglavnom 0 0 0 0 0. ima nesto kalorija u njima. rekao bi covjek da su voda u stari.
si radila ikada? i jesi ti to ozbiljna? nesto mi cudno
Re: rizini rezanci
ja radila!
ja rijetko radim po receptima.
uglavnom zato jer mi uvijek nesto fali.
neki dan pocela raditi cokoladnu tortu.
odustala sam jer mi fali ...pecnica.
ali, da. radila sam ih i nisu sad da padnes u nesvjest od okusa. iskreno. ali ne zbog nacina pripreme, nego je to rizino brasno bzvz...
i da, idu jaja.
i pobogu...zasto je cudno?!
ja rijetko radim po receptima.
uglavnom zato jer mi uvijek nesto fali.
neki dan pocela raditi cokoladnu tortu.
odustala sam jer mi fali ...pecnica.
ali, da. radila sam ih i nisu sad da padnes u nesvjest od okusa. iskreno. ali ne zbog nacina pripreme, nego je to rizino brasno bzvz...
i da, idu jaja.
i pobogu...zasto je cudno?!
Re: rizini rezanci
"pobogu", nevjerni toma- religioznost na nivou danas
toliko nemaju okusa da je cudno da u njima ima jaja. sada cu ici po deklaraciju. jaja sluze za vezivanje, ali mi je cudno da idu u rizine rezance. ne vezem kineze s jajima bas, trip.
a za cokoladnu tortu, kupi gotove kore, ako ti pecnica ne radi, pobogu :DDDD
toliko nemaju okusa da je cudno da u njima ima jaja. sada cu ici po deklaraciju. jaja sluze za vezivanje, ali mi je cudno da idu u rizine rezance. ne vezem kineze s jajima bas, trip.
a za cokoladnu tortu, kupi gotove kore, ako ti pecnica ne radi, pobogu :DDDD
Re: rizini rezanci
ja sam religiozna od...od uvijek!
imam krunicu na retrovizoru i kriz sa dzizusom u prirodnoj velicini na slici (akt) i na krizu (nije akt).
ali moji rezanci nisu po receptu.
ok...
pa ni u ribljim stapicima (ledo) nema ribe (bar ne one za koju tvrde da ima) pa se zove "riblji stapic"
za deklaraciju nemam pojma jer citam samo rok trajanja a i nisam uzimala te gotove.
ne vezes kineze sa jajima?! pa eto, da te prosvjetlim - imaju ih. navodno.
i sta c emi cokoladne kore za tortu ako mi treba cokoladna fila?!?!
pobogu, jel...
imam krunicu na retrovizoru i kriz sa dzizusom u prirodnoj velicini na slici (akt) i na krizu (nije akt).
ali moji rezanci nisu po receptu.
ok...
pa ni u ribljim stapicima (ledo) nema ribe (bar ne one za koju tvrde da ima) pa se zove "riblji stapic"
za deklaraciju nemam pojma jer citam samo rok trajanja a i nisam uzimala te gotove.
ne vezes kineze sa jajima?! pa eto, da te prosvjetlim - imaju ih. navodno.
i sta c emi cokoladne kore za tortu ako mi treba cokoladna fila?!?!
pobogu, jel...
Re: rizini rezanci
cek, a filu peces u pecnici?mozda kinezi imaju jaja, tesko mi je to za povjerovati, ali ako kazes, ok:D
nekako sam mislila da su vitalniji jer bas jaja ne koriste u prehrani pretjerano.jos uvijek to mislim.mozda je to ama koji volite kokoske uvredljio za cuti
nekako sam mislila da su vitalniji jer bas jaja ne koriste u prehrani pretjerano.jos uvijek to mislim.mozda je to ama koji volite kokoske uvredljio za cuti
Re: rizini rezanci
dasta da pecem u pecnici!
a neee...kinezi su vitalniji ali imaju u prosjeku kraci zivotni vijek.
genetska struktura im je drukcija no u ostalih rasa.
potvrda toga je cinjenica o malim penisima, jel...
nadalje, oni nije da se hrane zdravo jer zele, nego jer nisu hlapljiva stoka koja se tovari pecenim odojcima samo zato jer mogu svakih par kilometara na staroj cesti za more.
al bome kad dodu tu, ubijaju se u struklima i masnjavi!
a neee...kinezi su vitalniji ali imaju u prosjeku kraci zivotni vijek.
genetska struktura im je drukcija no u ostalih rasa.
potvrda toga je cinjenica o malim penisima, jel...
nadalje, oni nije da se hrane zdravo jer zele, nego jer nisu hlapljiva stoka koja se tovari pecenim odojcima samo zato jer mogu svakih par kilometara na staroj cesti za more.
al bome kad dodu tu, ubijaju se u struklima i masnjavi!
Re: rizini rezanci
:D ne, nije diskriminacija.
no, dobro rizini rezanci... o tom se radi, o rizinim rezancima.
no, dobro rizini rezanci... o tom se radi, o rizinim rezancima.