kulinarska pitanja

Ljubav ide kroz želudac, pa je ovdje zgodno pisati o užicima koje pruža fina i ukusna klopa ili preporučiti dobar restoran.
User avatar
Bash
Objave: 5460
Joined: 07 Kol 2009 12:56

kulinarska pitanja

Postby Bash » 30 Tra 2013 01:59

Ako stavim kukuruzno brašno, vodu, ulje i kvasac, oće mi se nakon pet sati dizanja tijesto napuhnit da se može iskoristit za pizzu ili će bit pretvrdo? Znam da je gluten ključ kod dizanja pšeničnog, ali ja bi kukuruzno. Jeste ikad radili neke jestive kifliće ili kruh samo od kukuruznog brašna?

User avatar
slapa
i'm watching u
Objave: 13208
Joined: 19 Ruj 2011 11:34
Spol/rod: žensko

Re: kulinarska pitanja

Postby slapa » 30 Tra 2013 07:12

potraži kukuruzni kruh na coolinarki. očito im se digne i bez bijelog brašna. tijesta za pizzu budu dosta slična samo ih malo više posoliš i to. vidim da dodaju mlijeko, svježi sir i ili malo kiselog vrhnja unutra što je sigurno ukusan touch.
Ako mi život krila skrati i sneg u oku počne da veje, znam, bar se neću pokajati što sam umeo da se smejem... (Mika Antić)

User avatar
Bash
Objave: 5460
Joined: 07 Kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Postby Bash » 30 Tra 2013 08:06

Indeed, samo šta bih trebala izbjeć i mlijeko te srodne proizvode :brainless: :human failure:
Ali fala na ideji, potražit ću tamo neki rustikalni recept nečije siromašne babe

User avatar
hops
Objave: 4186
Joined: 12 Ožu 2012 08:34
Spol/rod: žensko
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby hops » 30 Tra 2013 10:30

jednom sam se drznula staviti samo kuruzno brasno i ispadne malo kamenasto.
idelano mi se cinilo nekih 60:40 u korist obicnog brasna.
a isti slucaj je i sa drugim brasnima, stavljam manje u odnosu na obicno.

Ooh

Re: kulinarska pitanja

Postby Ooh » 30 Tra 2013 12:02

jednom sam umijesila samo kukuruzno brasno i pekla, na kraju sam dobila nesto sto se jako mrvilo i bilo suho. od tada ga uvijek miksam s nekim drugim.
kada radim tijesto za pizzu od integralnog brasna/mljevena psenica u mlinu, bude mi dosta tvrdo. danas su sva brasna iz trgovina tretirana, pa mislim da se moze umijesiti tijesto samo od kukuruznog brasna. ako je fino sitno mljeveno, ako mu je toplo, ne prekuhavas previse, trebalo bi da je ok.

ja nikako skuziti kako se radi beskvasni kruh. totalno me zbunjuje izrada kvasca...

Ooh

Re: kulinarska pitanja

Postby Ooh » 30 Tra 2013 12:06

p.s. probaj napraviti miks. obicno brasno tip 550, kukuruzno, razeno i tzv integralno (smao bilo bi dobro da je domace) stavis malo lana unutra. nekada sam u nedostatku sitne soli stavila krupnu u tijesto. ispostavilo se kao dosta zanimljivo. razenog brasna stavljas malo, da tijesto ne bi bilo "premokro".

User avatar
Kroacija
Objave: 16704
Joined: 02 Stu 2005 11:37
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati
Location: Njemačka

Re: kulinarska pitanja

Postby Kroacija » 30 Tra 2013 22:27

Postovane,
Iz sveg srca zelim napraviti cheesecake. Moje kucanstvo trenutno ne ukljucuje pecnicu, ali imam ves masinu.
Kako mogu napraviti cheesecake bez uporabe pecnice ili odlaska kod susjede?
Unaprijed fala.

Kornelija
Living oxymoron. INTJ. INFJ. Ravenclaw. Melancholic.

User avatar
bašja
Objave: 2691
Joined: 11 Kol 2010 20:18
Spol/rod: žensko
Status: U vezi

Re: kulinarska pitanja

Postby bašja » 30 Tra 2013 22:47

draga Kornelija, imate li mikrovalnu u svojoj slabo opremljenoj kuhinji?

EDIT: u biti, možda ti ovaj recept svejedno posluži, samo možda umjesto mikrovalne možeš sve to nekako na pari miješati. ne znam, snađi se!

a i ostali izgledaju fora: snacks in a mug
How did a housepet, who ignores people, get into our lives? They basically domesticated themselves.

User avatar
Bash
Objave: 5460
Joined: 07 Kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Postby Bash » 30 Tra 2013 22:54

Ooh wrote:jednom sam umijesila samo kukuruzno brasno i pekla, na kraju sam dobila nesto sto se jako mrvilo i bilo suho.

to sam danas shvatila. išla sam pokušat napravit kukuruzne tortilje i bilo je mrvavo sranje :D

User avatar
zenia
Objave: 5110
Joined: 13 Stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby zenia » 02 Svi 2013 08:04

uma wrote:Postovane,
Iz sveg srca zelim napraviti cheesecake. Moje kucanstvo trenutno ne ukljucuje pecnicu, ali imam ves masinu.
Kako mogu napraviti cheesecake bez uporabe pecnice ili odlaska kod susjede?
Unaprijed fala.

Kornelija


šta će ti pećnica za cheesecake?
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

User avatar
Kroacija
Objave: 16704
Joined: 02 Stu 2005 11:37
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati
Location: Njemačka

Re: kulinarska pitanja

Postby Kroacija » 02 Svi 2013 13:01

Draga bašja,

mnogo hvala. Nemam (još) mikrovalnu, za dva mjeseca ću imati i mikrovalnu i pećnicu. Ali meni je cheesecake hitan i bitan odmah. Ovo što ste poslali na linku mi ne izgleda dobro nit kvalitetno, jeste li možda to pokušavali sami kod kuće pa da čujem iskustvo iz prve ruke?

Draga zenia,

rekoše mi da je to ispravan način i da se peče čak 2-3 puta.

Korni
Living oxymoron. INTJ. INFJ. Ravenclaw. Melancholic.

User avatar
Fuga
Objave: 6611
Joined: 12 Tra 2010 08:33
Spol/rod: žensko
Location: Wien

Re: kulinarska pitanja

Postby Fuga » 02 Svi 2013 15:08

Nisam probala, no pada mi na pamet, možda da probaš samljeti kekse s maslacom, stvoriš neku kompaktnu masu i nakon toga staviš u tavu i s jedne i druge strane popečeš?
A za fil nemam pojma, nije loša ideja da probaš na pari kuhati pa naknadno dodaj sir ili možda sve u isto vrijeme.
Pripremi kantu za smeće i isprobavaj. :D


Ili. :D
Nazoveš Torte i to, mislim da je klasični čizkejk 250kn, lijepo naručiš dan prije, odeš gore i dobiješ lijepu zapakiranu kutijicu s tortom.

User avatar
Bash
Objave: 5460
Joined: 07 Kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Postby Bash » 02 Svi 2013 18:51

može se nać na netu pod no bake cheesecake. npr.

User avatar
zenia
Objave: 5110
Joined: 13 Stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby zenia » 02 Svi 2013 19:01

ja sam uvijek mislila da se to ne peče... :D
ali dobro ja nisam baš upućena u to... ne ide mi slatko...

ugl može se i bez pećnice valjda napraviti... internetske tete kuharice ne bi slagale...
evo ti sa coolinarike par:

http://www.coolinarika.com/recept/brzi-cheesecake-sa-limunom/

http://www.coolinarika.com/recept/pravi-cheesecake-ciz-kejk/


http://www.coolinarika.com/recept/jaffa-cheesecake/ (navijam za ovaj, djeluje fino :D )
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

User avatar
miss_misty
Objave: 3402
Joined: 03 Velj 2011 22:26
Location: na samom rubu litice

Re: kulinarska pitanja

Postby miss_misty » 02 Svi 2013 21:44

ajmo sad kad smo već na siru
kako ga, zaboga, spriječit da ˝padne˝
i pritom ne mislim na savjet da se pećnica ne otvara dok je vruć
jer postoji još neki detalj
koji?
pitanje nije nagradno :D
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.

¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤

User avatar
Kroacija
Objave: 16704
Joined: 02 Stu 2005 11:37
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati
Location: Njemačka

Re: kulinarska pitanja

Postby Kroacija » 03 Svi 2013 08:53

Image

Hvala svima na angažmanu!

K.
Living oxymoron. INTJ. INFJ. Ravenclaw. Melancholic.

User avatar
zenia
Objave: 5110
Joined: 13 Stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby zenia » 03 Svi 2013 10:42

miss_misty wrote:ajmo sad kad smo već na siru
kako ga, zaboga, spriječit da ˝padne˝
i pritom ne mislim na savjet da se pećnica ne otvara dok je vruć
jer postoji još neki detalj
koji?
pitanje nije nagradno :D


koji sastojci idu u to?
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

User avatar
miss_misty
Objave: 3402
Joined: 03 Velj 2011 22:26
Location: na samom rubu litice

Re: kulinarska pitanja

Postby miss_misty » 06 Svi 2013 21:24

^
ništa spešl
sir i sitni dodaci poput jaja, zc soli, malo šećera, vanilin šećer, malo limuna
klasika
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.

¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤

User avatar
zenia
Objave: 5110
Joined: 13 Stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby zenia » 06 Svi 2013 21:33

prašak za pecivo?
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

User avatar
zenia
Objave: 5110
Joined: 13 Stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby zenia » 06 Svi 2013 21:33

il tako nešto...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

User avatar
miss_misty
Objave: 3402
Joined: 03 Velj 2011 22:26
Location: na samom rubu litice

Re: kulinarska pitanja

Postby miss_misty » 06 Svi 2013 21:37

nope
nikad ga nigdje ne vidjeh niti promislih o toj opciji
zenia, je li moguće da sam od svog prvog padnutog sira
čekala samo tvoje tri riječi?! :D
al ozbiljno
one ženice šta štanaju receptiće po netu
i raspredaju o njima nikad ga ne spomenuše
meni naočigled
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.

¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤

User avatar
zenia
Objave: 5110
Joined: 13 Stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby zenia » 06 Svi 2013 21:38

pa ne znam ja jel to šljaka...
al obično to stavljaju u kolače da ih digne..
pa kontam da ne škodi probat...
valjda...
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

User avatar
miss_misty
Objave: 3402
Joined: 03 Velj 2011 22:26
Location: na samom rubu litice

Re: kulinarska pitanja

Postby miss_misty » 06 Svi 2013 21:47

isprobam kad me uhvati bolest pečenja
i javim kako bih ti poklonila oblikovanje pretpostavke u znanje :D
p.s.
ide i rum
meni u sve ide rum :D
Napolju pada kiša. A kako se već pomalo spustilo veče, upalili smo sve moje i njene cigarete iz džepova i kofera, poslagali ih po nameštaju i rekli da su to zvezde.

¤¤¤problem s wc-autobusom je u tome što nikad ne znaš kad će se odvesti¤¤¤

User avatar
zenia
Objave: 5110
Joined: 13 Stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: Solo

Re: kulinarska pitanja

Postby zenia » 07 Svi 2013 09:52

ili, ako idu jaja probaj prvo umutit bjelanjak pa onda dodati
to u sve ostalo.. to bi isto trebalo povećat malo volumen
i učiniti da bude onak prozračno...

to je sve kaj mi pada na pamet..
javi kako je prošlo...
ako upali, očekujem šnitu :D
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

User avatar
plavo
Objave: 853
Joined: 08 Stu 2011 14:31
Spol/rod: žensko
Ja sam: ne želim se identificirati
Location: Zagreb

Re: kulinarska pitanja

Postby plavo » 04 Srp 2013 14:07

za onu koja ne zna napraviti beskvasni kruh, ovaj recept ti je super :)))

http://www.coolinarika.com/recept/beskv ... meni-hleb/

ps može i drugo brašno, naravno

User avatar
Andain
Objave: 5107
Joined: 03 Pro 2012 23:17
Spol/rod: žensko

Re: kulinarska pitanja

Postby Andain » 04 Srp 2013 18:08

Bash wrote: Jeste ikad radili neke jestive kifliće ili kruh samo od kukuruznog brašna?


Više puta pokušala, nijednom nije dobro ispalo. :loser: Volim kuhati, al za tijesta (osim za pizzu) sam idiot. :/ Il jednostavno nemam strpljenja čekati da se nešto digne 5 sati.. :gigglenod:
“She's hot. I trust her.”
Hansel

User avatar
Fuga
Objave: 6611
Joined: 12 Tra 2010 08:33
Spol/rod: žensko
Location: Wien

Re: kulinarska pitanja

Postby Fuga » 04 Srp 2013 18:23

A tijesto se ful brzo digne ako ga dobro i dugo mijesiš, nakon toga treba staviti na toplo mjesto i voila. :D

User avatar
Bash
Objave: 5460
Joined: 07 Kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Postby Bash » 28 Srp 2013 19:19

je li zna neko otprilike koliko dugo može usoljena riba stajat u ulju? imam punu teglu fileta slanih srdela s ribarnice, staru cca 2 godine. stajala je u zaboravljenom kutku frižidera i izgleda ok. bila bi mi od koristi za neke stvari i žao mi je bacit. sumnjam da se nešto moglo razvit u tom ulju i soli, ali opet...

User avatar
omnia
Objave: 3706
Joined: 14 Sij 2012 18:36

Re: kulinarska pitanja

Postby omnia » 28 Srp 2013 19:43

Pa probaj. Ako ima normalan miris i okus, navali :D

User avatar
Bash
Objave: 5460
Joined: 07 Kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Postby Bash » 28 Srp 2013 19:48

ma i oću, bezveze sam paranoična. griz me neće ubit, čak i ako su odvratni :D


Return to “Gastro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest