Rusiji s ljubavlju - Prosvjed ispred ruske ambasade 11.10.

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Forum rules
User avatar
Ryu
Objave: 263
Joined: 17 Svi 2009 16:08
Spol/rod: muško
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Rusiji s ljubavlju - Prosvjed ispred ruske ambasade 11.10.

Postby Ryu » 07 Lis 2013 10:41

Zagreb Pride i LGBT inicijativa Filozofskog fakulteta AUT pozivaju te na podršku i solidarnost s LGBT aktivistima/-kinjama u Rusiji uoči svjetskog Coming Out Daya 11.10.!

Svijet su obišle i zaprepastile fotografije s LGBT fronti u Rusiji - prajd u Sankt Peterburgu završio je krvavo i nasilno zahvaljujući homofobnim desničarima, vjerskim fundamentalistima i protivnicima homoseksualne propagande, dok je 2012. sud u Moskvi prajdove zabranio na stotinu godina.

Homofobno nasilje diljem zemlje buja, osnaženo donošenjem zakona protiv netradicionalnih seksualnih odnosa u lipnju 2013., koji de facto zabranjuje bilo kakvo javno spominjanje homoseksualnosti, održavanje prajdova i podršku LGBT pravima, sve pod krinkom zaštite djece.

Predsjednik Putin djecu je zaštitio i tako da je gej i lezbijskim roditeljima iz drugih zemalja zabranio posvajanje ruske djece, a govori se i o prijedlogu zakona koji bi LGBT roditeljima u Rusiji oduzeo djecu i smjestio ih u tradicionalne obitelji.

I dok se diljem svijeta 11.10. obilježava Coming Out Day, LGBT državljani/-ke Rusije strahuju za vlastiti život, posao i obitelj, a homofobija svakim novim zakonom sve više postaje državna i vjerska politika.

Zato te pozivamo da nam pridružiš u aktivnostima za podršku ruskim LGBT aktivistima/-kinjama - javno se autajmo kao žestoki kritičari i kritičarke represivnih ruskih zakona i pokažimo Rusiji da svijet neće mirno gledati njihovo nasilje nad LGBT osobama!

ČETVRTAK, 10.10

17-20 h Radionica transparenata za prosvjed ispred ruskog veleposlanstva, Chakka's Room (AKC Medika, Pierottijeva 11)
Ovdje imaš priliku poručiti Putinu i Dumi što misliš o njihovim homofobnim zakonima.
Ne zaboravi ni pravoslavnu crkvu. Ruski jezik dobrodošao.
20-21.30 h Filmska gledaonica: Putin's kiss

PETAK, 11.10

17:30 h Prosvjed ispred ruske ambasade (Bosanska 44)
Nalazimo se u 17h na Trgu Francuske republike (križanje reljkovićeve ulice i ulice grada meinza) i zajedno idemo do ruske ambasade s transparentima i pismom koje ćemo uručiti ambasadoru. Prosvjed je prijavljen i za nj imamo dozvolu - zato bez straha dođite pokazati solidarnost i podršku!

Return to “Coming out, aktivizam, politika”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest