Priključi se organizaciji Povorke ponosa 2014!

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
Avatar
Ryu
Postovi: 262
Pridružen/a: 17 svi 2009 16:08
Spol/rod: muško
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Priključi se organizaciji Povorke ponosa 2014!

Post Postao/la Ryu » 21 sij 2014 11:46

slika

Zagreb Pride te poziva na uključenje u Organizacijski odbor Povorke ponosa 2014. koji će od veljače do lipnja 2014. godine osmišljavati, a potom i realizirati trinaestu Povorku ponosa u Zagrebu.

Povorka ponosa Zagreb Pridea je godišnji LGBTIQ prosvjedni marš s političko-kulturnom pozadinom koji se kontinuirano održava u lipnju od 2002. godine u Zagrebu. Povorka ponosa predstavlja centralni, godišnji, javni, nekomercijalni i politički LGBTIQ događaj koji u fokus stavlja ljudska prava LGBTIQ osoba promičući nenasilje, pravo na javno okupljanje i djelovanje, nepovredivost ljudskog dostojanstva te slobodu izražavanja i kretanja. Prošlogodišnja Povorka okupila je 15 tisuća ljudi, a naš cilj je i ove godine organizirati još šareniju i veću Povorku ponosa.

Tko što radi?

Organizacijski odbor Povorke ponosa (OOPP) je otvorena, nehijerarhijska i autonomna volonterska grupa koja osmišljava i stvara Povorku ponosa na principima timskog rada i suradnje.

Osim same pripreme Povorke, više je područja na kojima je moguće raditi unutar OOPP-a, a odnose se na rad na kulturno-zabavnom pretprogramu – Tjednu ponosa, na PR-u i vizualnom identitetu Povorke, njezinoj sigurnosti, ali i koordinaciji volontera, direktnim akcijama i slično.

Koga tražimo?

Iskustvo organiziranja i rada na sličnim manifestacijama nije potrebno, važna nam je volja i spremnost za timski rad te otvorenost i spremnost za izražavanje (i realizaciju!) ideja. Potrebno je popuniti upitnik u prilogu kako bismo se što bolje pripremili za sam početak rada, no selekcijskog postupka nema. Također, važno nam je da si spreman/a odvojiti vrijeme za timske sastanke i za realizaciju pojedinih aktivnosti koje preuzmeš na sebe.

Svi članovi/ice Organizacijskog odbora imat će priliku ako budu htjeli i htjele sudjelovati i aktivno pohađati Prajdionice – ciklus predavanja koji će početi u veljači, a tematizirat će iskustva i načine organiziranja Povorki ponosa do sada, LGBT prava u Hrvatskoj i drugdje, razvoj našeg i susjednih LGBT i queer pokreta,te gej i lezbijsku povijest i kulturu.

Za prijavu je potrebno ispuniti upitnik na http://www.zagreb-pride.net/" onclick="window.open(this.href);return false;, te ga poslati na adresu info@zagreb-pride.net sa subjectom "Prijava za OOPP2014".

Rok za prijavu je do subote 1.2., a prvi sastanak i upoznavanje održat će se 3.2. (ponedjeljak) u 19 sati.

Odgovorite