"Reagiraj i ti!", promocija spota udruge LORI

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Forum rules
Think Pink
Objave: 50
Joined: 02 Stu 2005 14:02
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Location: Ri
Contact:

"Reagiraj i ti!", promocija spota udruge LORI

Postby Think Pink » 03 Pro 2014 22:45

Image

Drage naše i dragi naši,

pozivamo vas na promociju video spota udruge LORI „Reagiraj i ti!“, koja će se povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava** održati
10. prosinca u klubu Tunel s početkom u 20:30.

Spot koji govori o diskriminaciji, isključivanju i stigmatiziranju te nasilju nad LGBT osobama u obitelji, prilikom zapošljavanja i na javnim mjestima dio je lokalne kampanje udruge LORI kojom želimo informirati i senzibilizirati javnost za te probleme i pozvati je na reagiranje protiv homo/bifobije i transfobije. Spot je sniman tijekom srpnja 2014. na nekoliko lokacija u Rijeci uz nesebičnu pomoć 30-ak volontera i volonterki koji su, u odličnoj atmosferi, uz druženje i smijeh, dali svoj doprinos kreiranju tolerantnog društva koje prihvaća svakoga. Mnogi od njih prvi su put stali pred kamere, a redatelj Noah Pintarić (koautor filma „Još jednom“, prvog hrvatskog dokumentarnog filma o životima lezbijki i transrodnih osoba) uspio je svojim osmijehom „izvući“ najbolje iz svih („Odlično! Hajde sad da ponovimo scenu!“ :) )

Video „Reagiraj i ti!“ nastao je u sklopu projekta „Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama“, koji uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva tijekom 2014. godine provodi pet udruga iz pet županija - LORI, Zora, K-zona, Pobjede i Bonsai.


** Počevši od 1950. godine, Međunarodni se dan ljudskih prava obilježava 10. prosinca, na dan kada je, dvije godine ranije, potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima i prvi put u povijesti priznato pravo svih ljudi na „život, slobodu i osobnu sigurnost“.

Vidimo se :)
LORI

Image

User avatar
slapa
i'm watching u
Objave: 16254
Joined: 19 Ruj 2011 11:34
Spol/rod: žensko

Re: "Reagiraj i ti!", promocija spota udruge LORI

Postby slapa » 11 Pro 2014 11:22

Evo ga spot:


I evo malo informacija o istom na LORI web stranici:
http://bit.ly/1GnkJjB
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...


Return to “Coming out, aktivizam, politika”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests