[Rijeka] Živa biblioteka na Kampusu

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Forum rules
User avatar
slapa
i'm watching u
Objave: 16260
Joined: 19 Ruj 2011 11:34
Spol/rod: žensko

[Rijeka] Živa biblioteka na Kampusu

Postby slapa » 08 Svi 2015 12:18

Image

Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ treću godinu zaredom obilježava Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia and Transphobia - IDAHOT, 17.05.) u Rijeci te u sklopu IDAHOT tjedna (13. - 17. svibnja 2015. godine) organizira niz događanja s ciljem senzibiliziranja, informiranja i podizanja svijesti javnosti o toj temi.

„Živa biblioteka u akciji protiv predrasuda“ održat će se 13. svibnja od 17 do 20 sati na Filozofskom fakultetu - Odsjek za psihologiju, učionica F-348.

Živa biblioteka zanimljiva je i efikasna metoda informiranja i senzibiliziranja javnosti o društvenim problemima. Ona funkcionira baš kao i svaka druga knjižnica: čitatelji/ice dolaze posuditi „knjige“. Ipak, postoji jedna razlika: „knjige“ u Živoj biblioteci su ljudi, koji sa „čitateljima/icama“ ulaze u osobni dijalog i osim toga što informiraju mogu i odgovarati na pitanja ili ih postavljati! Posjetioci će moći birati između različitih „živih knjiga“, kojima je zajedničko to što su pripadnici/ice ranjivih skupina s kojima većina nas nikad nije imala priliku porazgovarati ili ih upoznati. Neki su od „književnih naslova“: lezbijka, gej, biseksualna osoba, transrodna osoba, osoba s invaliditetom, majka djeteta s poteškoćama u razvoju, Rom/kinja, Srpkinja, beskućnik, bivši/a ovisnik/ica, nogometašica, stand up komičarka.

*Projekt Živa biblioteka u akciji protiv predrasuda financijski podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, fondovi Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, Hil-Foundation i filia. die frauenstiftung.

******

U sklopu IDAHOT tjedna u petak, 15. svibnja na Korzu od 11 do 17 h bit će postavljen štand edukativno-informativnog sadržaja kako bismo građane/ke Rijeke informirale o radu, programima, aktivnostima udruge, IDAHOT, homo/bi/transfobiji itd.

LORI „Queer UP! party“ održat će se u subotu, 16. svibnja na Arci Fiumani s početkom u 23 sata!

Sam Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obilježit ćemo, sad već tradicionalnim, isticanjem zastave duginih boja na zgradi Grada Rijeke, Korzo 16, u nedjelju 17. svibnja.

Pozivamo građane/ke Rijeke da nam se pridruže u aktivnostima povodom IDAHOT tjedna!


FB event
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Return to “Coming out, aktivizam, politika”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests