Kreće grupa podrške za LGBT roditelje i one koji to žele postati - četvrtak 15.10.

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
vjeverica
Postovi: 9
Pridružen/a: 07 stu 2013 13:11

Kreće grupa podrške za LGBT roditelje i one koji to žele postati - četvrtak 15.10.

Post Postao/la vjeverica » 08 lis 2015 10:59

Dugine obitelji započinju u četvrtak 15. listopada s novim ciklusom grupe psihosocijalne podrške za LGBT roditelje i one koji to žele postati ili su možda tek počeli razmišljati o tome.

slika

Ovogodišnju grupu podrške vodit će psihologinja Matea Popov koja je inicirala čitavu priču 2011. godine.

Ivo, polaznik prve grupe podrške i aktivni član Duginih obitelji pojašnjava:
"Grupa psihosocijalne podrške organizirana je kao ciklus od 10 radionica pod stručnim vodstvom psihologinje na kojem se dugine obitelji i one u nastanku upoznaju, informiraju i osnažuju.
Radionice su osmišljene tako da u sigurnom prostoru omoguće stvaranje povjerenja medu polaznicima, kako bi se moglo otvoreno razgovarati o temama vezanim za roditeljstvo, strahovima, preprekama, odnosu s vlastitim roditeljima, okolinom, poslom i drugim temama važnima za polaznike/ice. Kroz radionice se diskutira i uči o načinima dobivanja djeteta, odgoju, coming outu, kako za lezbijske, tako i za gej parove i pojedince/ke.
Prvi ciklus započeo je 2011. godine i okupio je 15-ak osoba koje su već imale djecu ili su planirale postati roditelji. Grupa je tada pionirski započela ono sto danas nastavlja neformalna grupa Dugine obitelji, a u međuvremenu je održan još jedan ciklus radionica.

Ivana je sa svojom partnericom prošla prvu grupu podrške:
"Grupa mi je puno pomogla jer sam vidjela da moja partnerica i ja nismo jedini gej ili lezbijski par u Hrvatskoj koji pokušava imati dijete, da u tome nismo usamljene, da već ima puno različitih obitelji. Upoznale smo djecu koja odrastaju u duginim obiteljima i osjetile smo neko zajedništvo i veliku podršku među nama svima u grupi. I ta druženja su se pretvorila u neka divna prijateljstva."

Za više informacija molimo javite se na:
e-mail: info.dugineobitelji@gmail.com..
Forum Duginih obitelji: http://dugine-obitelji.forumcroatian.com/.

Odgovorite