PANEL - Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
Avatar
slapa
i'm watching u
Postovi: 16053
Pridružen/a: 19 ruj 2011 11:34
Spol/rod: žensko

PANEL - Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja

Post Postao/la slapa » 07 pro 2016 13:27

mislim da ću s loricama doć na ovo drugi tjedan. možda će zanimati vas koje radite s djecom po školama. pa se usput podruškamo. :D
Zagreb Pride u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI organizira panel na temu homofobičnog i transfobičnog nasilja i zlostavljanja u sustavu obrazovanja

/// Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja
/// u srijedu, 14. prosinca u 19:30 sati
/// na Fakultetu političkih znanosti (Lepušićeva 6, Zagreb)

Spolna orijentacija i/ili rodni identitet česta su osnova diskriminacije, društvene stigmatizacije i marginalizacije unutar obrazovnog sustava. Budući da postoje konkretni otpori uvođenju obrazovnih sadržaja i praksi koje bi školsko osoblje i učenike_ce upoznale s tematikom homofobičnog i transfobičnog nasilja te škole učinile sigurnijima, cilj tribine je upozoriti na psiho-socijalne posljedice koje takvo nasilje ima za LGBTIQ učenike_ice i mlade.

Na panelu će kao govornice sudjelovati predstavnice organizacija civilnoga društva koje se bave temom obrazovanja te predstavnice obrazovnih ustanova s iskustvom u suzbijanju nasilja na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta. Pozvane su i predstavnice i predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Govornice:
Martina Horvat, GOOD inicijativa
Sunčica Remenar, profesorica, Obrtnička škola za osobne usluge
Iva Žegura, psihologinja, klinika za psihijatru Vrapče
Dino Markešić, učenik, Strojarska tehnička škola Faust Vrančić
Mia Gonan, aktivistkinja, Zagreb Pride

/// Ulaz je slobodan i registracija nije potrebna. \\\

Ova aktivnost se provodi u okviru projekta Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo kojeg zajedno provode Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“, Zagreb Pride i Trans Aid.
Sadržaj ovog panela isključiva je odgovornost organizacije Zagreb Pride i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Odgovorite