ZbeLeTron + Krüzer | 11.10. @ AKC Medika

Otkrile ste super mjesto za izlazak ili tražite društvo? Organizirate tulum? Upravo ste se vratile s fantastičnog putovanja ili se tek spremate? U tom slučaju, ovo je mjesto na kojem se možete raspisati upravo o tome.
Odgovorite
Stain
Postovi: 9
Pridružen/a: 11 pro 2012 11:50
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka

ZbeLeTron + Krüzer | 11.10. @ AKC Medika

Post Postao/la Stain » 04 lis 2013 11:46

slika
✪ minimalna donacija: 20kn prije 23h / 30kn nakon ✪

Jesen je stigla prebrzo, godišnji odmori su gotovi, ispiti položeni, godine upisane, a prije još jednog tmurnog i traumatičnog iskustva na poslu, u uredima, fakultetskim predavaonicama i školskim učionicama – vrijedi se podsjetiti zbog čega clubbing u Zagrebu toliko volimo, te da svježi i opušteni propartijamo. Nakon ljetne stanke sezona LGBTIQ clubbinga u Zagrebu otvara se u velikom stilu: na čak četiri floora Medike u organizaciji omiljenih klupskih programa zajednice: Krüzera u Klubu Attack i Chakka's Roomu te ZbeLeTrona u Grey Roomu. Uz zvuke miksanja članova dvaju kolektiva posjetitelje očekuje drag chill zona u Jazz Roomu te otvorenje izložbe Ines Kotarac „T kao tijelo“ u Galeriji Siva; uz niz bendovskih, performerskih i DJ/VJ pojačanja i iznenađenja: The Coolness (UK), Female's'cream (SLO) i K.I.L. Digital (HRV).

Krüzer je klupski program koji se tradicionalno, uz povremene ekskurzije, održava u Mediki od 2009. pod imenom Partycipacija. Nastala kao odgovor na svojedobno nepostojanje konkretnih mjesta za izlaske za LGBTIQ populacije, u kojima su istospolni parovi mogli zajedno plesati, ljubiti se i slobodno izražavati svoje identitete ubrzo se nametnula kao jedan od sadržajno najbogatijih i najšarenijih programa u metropoli. Od prošle godine, uz gostovanja bendova i DJ-a, Krüzer je pojačan vlastitim DJ/VJ kolektivom Pi-krü.

Sestrinski ZbeLeTron uskoro navršava petu godišnjicu djelovanja, zamišljen prvo kao prostor za druženja lezbijki, bi i trans žena uz poticanje ženskog glazbeno-vizualnog stvaralaštva i DJ-anja pod geslom „Cure mogu jednako dobro, ako ne i bolje!“; a od prošle godine također je pojačan članovima kolektiva koji predstavljaju sva slova LGBTIQ spektra, a k tome i brojne spektre glazbenog izričaja. Od sredine 2013. godine ZbeLeTron je službeno registriran kao udruga te je na ovom partiju moguće pristupiti u udrugu i doprinijeti razvijanju novih programa u ZbeLeTronovoj produkciji.

Otvorenje LGBTIQ clubbing sezone je i tradicionalna proslava Dana izlaska iz ormara (Coming Out Day); a uz četiri floora i otvorenje izložbe sigurno je da boljeg izbora za izlazak općenito na večer 11. listopada – nema! Ujedno, otvorenjem sezone dva kolektiva i njihovi suradnici prvi put nastupaju kao UPS! ili Ujedinjena party scena, zajedničkim nazivnikom pod kojim u narednom periodu namjeravaju okupiti niz kolektiva i inicijativa koji se u svojim sredinama brinu za ludu queer zabavu, s ciljem razmjene glazbenika, DJ-a, VJ-a i performera u Hrvatskoj i regiji.

Krüzajmo i zbeletronirajmo zajedno!


▇▇ INFO O IZVOĐAČIMA ▇▇

░░ KLUB ATTACK:░░
Digicool floor
[Coolness (UK), K.I.L. Digital (HRV), Gio (Pi Krü), Delayer (Pi Krü), VJ Tin (Pi Krü)]


► The Coolness (UK)
je electro-rock anti-bend pod frontmenskom palicom pjevača i producenta Chaza Johna Rossa, koji je skromne početke benda imao u stanovima prijatelja i europskim skovotovima; uz iPod s kojeg je puštao glazbu i prateće striptiz djevojke. Iako su im idoli Kiss i AC/DC (čiji vizualni identitet pomno njeguju), za sebe će reći kako dobar bend ne mora imati gitarista niti se na gitarske rifove uopće oslanjati već samo brinuti da su pjesme dobre. A njihove, s primjesama elektronike, primarno govore o futurističkom seksu. Na koncertima srčano pozivaju na invazije stagea, zaplitanje publike u kablove i vrištanja u njihove mikrofone. Sjećate se snažnih riječi nekadašnjih rock balada ili živahnih boja kratkih haljina disco-ere? The Coolness na UPS! donosi te iste boje natrag, oko poezije sugeriraju da budete skeptični.
https://www.facebook.com/tenderlovingcoolness" onclick="window.open(this.href);return false;

► K.I.L. Digital (HRV)
plod je desetogodišnjeg druženja i još dužeg partijanja po Zagrebu i mnogim europskim gradovima. Idejni začetnici i organizatori cijele priče su dvoje mladih ljudi, Martina i Ivan, a ubrzo nakon im se priključio i Davor. Glazbeno, stilski i estetski usmjeravaju kormilo samog projekta i prikupljaju glazbu koju planiraju servirati žednim ušima. Ideja se rodila u jednom berlinskom baru kada su dvoje mladih sanjara zamišljala kako bi bilo divno posjedovati komadić njihove klupske scene, izlaziti preko tjedna i slušati super glazbu...stalno! S ovim programom, koji objedinjuje alternative, indie, synthpop, electroclash, dance punk i electro ciljaju na mladu, alternativnu populaciju, koja bi trebala imati opciju izaći van svaku noć ako to žele i pri tome birati gdje će izaći.
https://www.facebook.com/kil.dgtl" onclick="window.open(this.href);return false;


░░ GREY ROOM: ░░
Pussylicious floor
[Nibeye, Miss K, Nina Hudej (Female's'cream), Yokanobitch, Nori Gnom, Tanja i 400 zečeva (ZbeLeTron)]


► Female's'cream (SLO)
društveno je angažirani all-female DJ kolektiv koji se zalaže za slobodu misli, ideja, izbora i stilova života, socijalnu pravednost, društvenu raznolikost, solidarnost i jednakost a k tome i kvalitetnu glazbu te kvalitetno partijanje. Ove cure, ukratko, istinski vjeruju da se kroz umjetnost i puštanje muzike, može biti angažiran, utjecati na ljude i mijenjati svijet. S tim ciljem u Sloveniji su pokrenule već nekoliko projekata: od educiranja djevojaka na području elektronske glazbe i DJ-anja do serije vlastito produciranih audio-vizualnih aktivističkih događaja „Revoltaža“ koji prate njihove nastupe. U Grey Room dolaze Nibeye, Nina Hudej i Miss K.
https://www.facebook.com/femalescream" onclick="window.open(this.href);return false;

► ZbeLeTron
je DJ/VJ kolektiv koji postoji od siječnja 2009. godine te mu je primarna ideja biti party na kojemu se promoviraju žene u glazbi te općenito žene u umjetnosti a, ujedno biti i ostati party otvoren za sve ljude dobre volje, velika srca, te gej i strejt friendly. Za prvi UPS! ZbeLeTron, mikser uz mikser s članicama Female's'creama, predstavljaju voditeljice kolektiva Yokanobitch i Nori Gnom koje će po prvi puta publici predstaviti svoj B2B set od kojega možete očekivati samo neočekivano uz razigrane vizualizacije VJ Tanje i njezinih 400 zečeva.


░░ CHAKKA'S ROOM: ░░
Bare2Back Floor
[Miss Iconic, Đukella, Tirkizna Alga, Boris (Pi Krü)]

► Pi-krü kolektiv
DJ/VJ izdanak je programa Krüzer, nastao nakon četiri godine organizacije partyja u Mediki, kao njen konkretan i kreativan produkt – čiji tim ubuduće s organizacijom istih partyja pod ovim imenom i nastavlja. Jedna je od osnovnih misija kolektiva ravnopravno sudjelovanje LGBTIQ osoba u društvenom životu grada Zagreba, bilo kao publika ili izvođači; osiguravajući pritom siguran prostor za druženje te promicanje glazbenih i izvedbenih umjetnika. Na prvi UPS izlaze: Miss Iconic, Đukella, Tirkizna Alga, Boris @ Chakkas te Gio i Delayer uz vizualizacije VJ Tina u klubu Attack.


░░ JAZZ ROOM: ░░
ChilLounge .... on drag.
[Belona, Bloody Mary, Marina Diamond, Pearl]


► Za opušteno chillanje uz nešto laganiju glazbu zadužen je drag chill out floor, koji će se svojevremeno poprilično užariti. Belona, Bloody Mary, Marina Diamond i Pearl osim nastupa u nekoliko intervala tijekom večeri pripremiti će i štand za ekspresno trandžiranje posjetitelja.


+ + + P L U S + + +

░░ GALERIJA SIVA: ░░

► Ines Kotarac
► T kao tijelo, izložba fotografija (11. - 13. 10.)
Ines Kotarac nevjerojatnom lakoćom, ravnotežom i smislom za detalje, koji naizgled izgledaju kao slučajnosti, stvara monumentalne zapise ljudskoga tijela. U svojem izrazu uspijeva virtuoznom ritmičnošću sjena i geometrijskim formama unutar kompozicije stvoriti odmjerenu sliku ogoljenoga tijela – sa svim jakostima i slabostima trenutka. Njezine fotografije su snažni trenuci, biljezi skrivenih izraza lica i emocija njenih modela. Kompozicije su neraščlanjive i tvore cijelinu koja se ne može secirati, nego promatrati te iščitavati s beskonačno mnogo verzija narativa koje pružaju promatraču. Prostor i tijelo srastaju u neraskidivi odnos u kojem jedno bez drugoga više ne bi funkcionirali, gdje prostor objektivizira tijelo i stapa ga u sebe, dok na drugoj strani prisutnost tijela stvara enigmatsku atmosferu koja oživljava pokućstvo, prazne zgrade, balkone, stijene – moglo bi se reći da se ljepota tijela koju Kotarac uhvati objektivom pretače na okolinu i daje joj život i neku zagonetnu, sanjivu, neispričanu priču. (tekst o izložbi: Josip Horvat). Otvorenje u 21:30h.
http://wherethelightwillfall.tumblr.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovorite