Naravno, LGTB friendly

tatin sin je napisao/la:a ono ne znam šta da ti kažem, ja u bagdad i haciendu ne bi ni na nosilima ušla, bar dok sam svjesna. previše mi tukne na krimi društvo, duckfaceice, pijavice.
od kafana kafančuga tu je pussy galore, jedno od bar se tako priča friendly rupa u gradu. (to ga dođe lijevo od haciende kad stojiš ispred njenog ulaza prema miljacki) bude pedera, lezbi, svega.. 20-30-35 god neki raspon koji dolaze, mada nisam neko procjenjivačko oko. muzika varira.. od varijanti videosexa, denis&denis, olivera mandića, do svega.cuga - razumno jeftina. uglavnom se ispija pivo, a happy hours rakije su tako negdje oko 10-11 navečer pa tad teče u potocima. ljeti je zakon jer se sjedi na stepenicama okolo.
babylon još uvijek se drži kao super prometna kafana.. dobra ekipa i muzika, ali uvijek gužva tako da iza 11 teško da možeš otvoriti vrata. ljeti u prolazu bude dobro jer je u nizu sa đulaginim dvorom i zembiljom.. u ova dva možete šta i pregristi. to zovemo, bar ja jelte, propuh sokakom, jer i kad je navečer +30 tu puše da ti bubrege odvaljuje.al neloše. odma tu u prolazu je i barhana. kod njih je super pizza, rade je na drvima pa tijesto fino miriši :nomnomnom: al su konobari lijena stoka i dok ih dočekaš prođe te volja i da jedeš. -.- al eto. imaju dobre rakije.
relativno nedavno se otvorila nova mala malešna kafanica miris dunja u jednoj od onih sporednih uličica kad se ide baščaršijom. izgleda fino, kafa je oke.. al eto nisam se zadržavala previše. u tom još nizu kod sebilja ljetos je otvorena kafana galerija kunst i kažu da je tu bilo nako ludilo tokom film festivala. ne znam jer sam se dobro potrudila da ne budem u gradu u to vrijeme.
![]()
e sad polako popuštam čaršiju.
al još uvijek malo tu negdje da se zadržim.imaju ta dva restorana, zapravo prvo je restoran, vele dobar i zove se kibe, a drugo je dibek - ne znam ni kako to nazvati uštipkarnica, ugl mi tamo odemo kad nam dođe ko sa strane na uštipke i neku mezu jer bašta ima pogled na cijeli grad.
u ovom dijelu od čaršije do marijin dvora imaju druge blagodeti saraj'va:
vegehana - do sad jedini zvanični vegi restorančić u gradu (kod optike baroš).. cheers, malo ukočenija varijanta puba.. meni malo jel šminkerska verzija kornera koji je opet propao u zadnjih nekoliko godina a bio je super mjesto za zacugati se. kakav je cheers ne znam, al prometan je kao i nešto što se zove city lounge koje je odmah preko ceste i ljudi se guraju i obilaze ne bil sjeli tu (?!). u tom nizu je i city pub koji je oke ljeti. kod saborne crkve, ekonomije je podroom koji se puni oko 2 ujutro. ranije je bilo super mjesto, a sad nekako ne znam, nisam tamo ušla bar godinu dana a i tad kad sam bila zadnji put stamina mi je presušila.
od velikog parka prema britanskoj ambasadi kad se ide imaju dva super restorančića koja su sad tako prometna - noovi i začin. do njih je balkan expres - yu nostalgic kafana uređena tako sa reklamama za stojadina, borosane, itd.
dole titovom zlatna ribica je <3 mjesto, kao zapelo u istoriji tamo negdje između svjetskih ratova. ribica je u uličici iza benettona. dalje prema velikom parku, predsjedništvu i bbi centru je i metropolis. pizza im je super, sladoled isto. wok bezveze iako ga nešto kao reklamiraju.kod vječne vatre je pingvin koji radi oke sendviče, jedno vrijeme su im bili i najbolji u gradu, al eto ima i boljih.. ugl rade svu noć i tu se nakon pijanke može svratiti na klopu pred spavanje bez straha od toga da će se ekipa potrovati.
vapiano je u alti na marijin dvoru. ima neke klope na zadnjem spratu u bbi-u, al mi to izgleda ko kakva kantina appleovih radnika u kini.
e da, tu je i kriterion.. art kino sa kafanicom. bude oke, free wi-fi. u zadnje vrijeme su im super silent partijane.
eto.
ako ima šta specifično da koga zanima nek pita.
dalje od marijin dvora baš i ne poznajem, sem eto što znam ponekad svratiti u aquarius - kafanica na grbavici. ionak tamo se nema šta vidjeti. (sreća nema sad tu ko da me pljusne po lijenoj njušci)
LittleRedRidingHood je napisao/la:slazem se, Hacienda je super, glazba uvijek dobar house, ekipa za pet, a Bagdad ima tu celavci-zgodne sredene cure-cudna atmosfera u zraku vibru..
Little N je napisao/la:Aaa divno zene!![]()
Gay me ne zanima. Pederisat cu se po Rvackoj.
Trip advisor je kul, al ljepse je cut od nekoga tko je bio.