Zadnji odgledani film - ocijenite
- Kroacija
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
Re: zadnji odgledani film-ocjenite
red dragon (2002) - ne znam sto je tim vrhunskim glumcima trebalo ovo. film je predvidljiv, second-hand i nimalo osvjezavajuc. waste of time.
ex invalid_user
- DoubleTrouble
- Spol/rod: žensko
- Status: U vezi
Sinister (2012)
7/10
Relativno dobar horor, malo neuvjerljiv al ajd. Nema happy end što je pohvalno.
7/10
Relativno dobar horor, malo neuvjerljiv al ajd. Nema happy end što je pohvalno.
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie." 
Vendredi soir (2002) - 8/10
Visoka ocjena jer je:
- drugačiji
- jako erotičan
- sjajna kamera
- poetičan
- jako taktilan
Al nije za svakoga. Riječi ima jako malo, radnja je skroz jednostavna. Bilo bi bolje da sam ga odgledala u komadu a ne kroz cijeli dan...
Visoka ocjena jer je:
- drugačiji
- jako erotičan
- sjajna kamera
- poetičan
- jako taktilan
Al nije za svakoga. Riječi ima jako malo, radnja je skroz jednostavna. Bilo bi bolje da sam ga odgledala u komadu a ne kroz cijeli dan...
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...
@ Saša
Je, Lynchev kunić.
Ušla sam na zadnjih 5 minuta Sumraka: Praskozorje 2. dio i taman ulovila divnu rečenicu:
*spoiler alert*
Bella Edwardu: Nitko nikad nikog nije volio kao ja tebe!
On a more serious note:
L’enfant (Luc i Jean-Pierre Dardenne, 2005.)
Savršen!
Propitivanje morala je uvijek intrigantno, a ovdje je izneseno u obliku izvanrednog filmskog ostvarenja. Usprkos sivilu prizora i teme film je nevjerovatno privlačan: ne možeš skrenuti pogled s ekrana. Toliko te uvuče da je trenutak kad krene odjavna špica upravo stresan.
Je, Lynchev kunić.
Ušla sam na zadnjih 5 minuta Sumraka: Praskozorje 2. dio i taman ulovila divnu rečenicu:
*spoiler alert*
Bella Edwardu: Nitko nikad nikog nije volio kao ja tebe!
On a more serious note:
L’enfant (Luc i Jean-Pierre Dardenne, 2005.)
Savršen!
Propitivanje morala je uvijek intrigantno, a ovdje je izneseno u obliku izvanrednog filmskog ostvarenja. Usprkos sivilu prizora i teme film je nevjerovatno privlačan: ne možeš skrenuti pogled s ekrana. Toliko te uvuče da je trenutak kad krene odjavna špica upravo stresan.
Hwal (2005) - 8/10
Uuu jedan od ljepših kineskih do sada. Oni jednostavni a prekrasno duboki i poetični.
Uuu jedan od ljepših kineskih do sada. Oni jednostavni a prekrasno duboki i poetični.
Martha Marcy May Marlene (2011)
7/10
psihološki triler, neloš.
What's Your Number? (2011)
5.8/10
romantična komedija, super je

Anna Faris i Chris Evans su mi preslatki
7/10
psihološki triler, neloš.
What's Your Number? (2011)
5.8/10
romantična komedija, super je
Anna Faris i Chris Evans su mi preslatki
...život je lijep... (:
Divljaci
9/10 samo zato jer mi glumica nije sjela
9/10 samo zato jer mi glumica nije sjela
- LittleRedRidingHood
Zla kob
9/10
mislim da je ovo prvi put otkad sam s curom da sam je stiskala za ruku od straha u kinu
9/10
mislim da je ovo prvi put otkad sam s curom da sam je stiskala za ruku od straha u kinu
I motali smo u vodi moju dušu na njenu i njenu dušu na moju. I prvi put sam shvatio da je ovo, što činimo, mnogo veće od ljubavi. Da plivamo kroz vječnost.
Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.
Bolje kuna na suncu, nego dvi u hladu.
Bug (2006)
Ne znam što bih rekla. Na neki čudan način mogao bi bit i jako dobar film. Then again, na neki drugi način je skroz čudan i pitam se čemu uopće. Tako da ne znam. Moguće da će mi ostati upečatljiv. To mi je uglavnom mjerilo kvalitete filmova. Al ocjenu mu ne znam dati. Jednostavno je prečudan.
Confessions (2010) - 8/10
Na početku mi je bio naporan al pri kraju je prerastao u stvarno dobar film. Super atmosfera, način pričanja priče, sama priča koja je dosta puna obrata... Vrijedi pogledati.
Ne znam što bih rekla. Na neki čudan način mogao bi bit i jako dobar film. Then again, na neki drugi način je skroz čudan i pitam se čemu uopće. Tako da ne znam. Moguće da će mi ostati upečatljiv. To mi je uglavnom mjerilo kvalitete filmova. Al ocjenu mu ne znam dati. Jednostavno je prečudan.
Confessions (2010) - 8/10
Na početku mi je bio naporan al pri kraju je prerastao u stvarno dobar film. Super atmosfera, način pričanja priče, sama priča koja je dosta puna obrata... Vrijedi pogledati.
The Omen (1976) - 7.5/10
Damien: Omen II (1978) - 7/10
Omen III: The Final Conflict (1981) - 5/10
Super mi je taj retro đir. I ova muzika. I rotvajler. Baš slatko reži.
Prvi film je najbolji.
Ali drugi mi je možda čak bio malo zabavniji. Mogli su dodati malo krvi svejedno.
U trećem su uveli krv. Na pomalo smiješan način. Ne znam što bi Dexter na to rekao. Ali ajde bar me nasmijali efekti. Inače dosta loš...
Damien: Omen II (1978) - 7/10
Omen III: The Final Conflict (1981) - 5/10
Super mi je taj retro đir. I ova muzika. I rotvajler. Baš slatko reži.
Prvi film je najbolji.
Ali drugi mi je možda čak bio malo zabavniji. Mogli su dodati malo krvi svejedno.
U trećem su uveli krv. Na pomalo smiješan način. Ne znam što bi Dexter na to rekao. Ali ajde bar me nasmijali efekti. Inače dosta loš...
The Hobbit: An Unexpected Journey
Gledala sam 3D High Frame Rate verziju.
Ajme. Meni. Sve se vidi. SVE. I ono što niste mislili da se može vidjet. Na momente sam se osjećala kao da uopće ne gledam film nego da sam voajer u jebenom Big Brotheru, verzija Međuzemlje. Ili da gledam kazališnu predstavu, ne iz prvog reda, nego s pozornice.
Malo može biti distracting dok se ne naviknete, sva sreća što film traje skoro tri sata pa imate vremena.
Sutra idem gledat 3D IMAX verziju pa ću usporedit vizualni doživljaj. Pravit ću se da vas je briga.
Što se samog filma tiče, početak mi se činio malo spor dok nismo dobili sav kontekst i povezali končiće, ali kad se ufurao, to je bilo to.
Malo sam gledala razrogačenih očiju, malo otvorenih usta, malo oboje. Ne znam koliko je to do vizualnog doživljaja, a koliko do filma. Vidjet ću sutra. Martin Freeman je savršen Bilbo i Gollum je bolji nego ikad (scene između njih dvojice su predobre). 
Anyway. Ne mogu bit objektivna ovdje, ovo je sve što ćete dobit.
Gledala sam 3D High Frame Rate verziju.
Ajme. Meni. Sve se vidi. SVE. I ono što niste mislili da se može vidjet. Na momente sam se osjećala kao da uopće ne gledam film nego da sam voajer u jebenom Big Brotheru, verzija Međuzemlje. Ili da gledam kazališnu predstavu, ne iz prvog reda, nego s pozornice.
Sutra idem gledat 3D IMAX verziju pa ću usporedit vizualni doživljaj. Pravit ću se da vas je briga.
Što se samog filma tiče, početak mi se činio malo spor dok nismo dobili sav kontekst i povezali končiće, ali kad se ufurao, to je bilo to.
Anyway. Ne mogu bit objektivna ovdje, ovo je sve što ćete dobit.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
^
trebalo bi tebe snimiti kako to gledaš
mislim da bih platila da to mogu ić pogledati
i baš me zanima kakvi će biti dojmovi kad se slegnu...
trebalo bi tebe snimiti kako to gledaš
Što misliš zašto sam išla sama sinoć?
U jednom trenutku su 3D efekti bili takvi da sam ekšli pokušala pružit ruku i uhvatit to što mi je letjelo pred facom. Znala sam da ne mogu, al me nije baš bilo briga, nisam si mogla pomoć.
Eto.
Ye ever wanty just wrap yersel up in tin foil nice and cosy and then just fucking get right inty the microwave and blow yersel up tae fuck
Premium Rush (2012) - 6.5/10
Zabavan. Pomalo su me iritirali oni slow-motion inserti ali inače je ok film za pogledat usput. Holivudski klišeizirana akcija. Pretpostavljam da je ljubiteljima bicikliranja još napetiji. Nemoj nikad stati i te motivacijske spike.
The Sweet Hereafter (1997) - 6/10
Naporan mi bio. Gledam ga cijeli dan i nikako se nakačit malo. Može bit da je dobra gluma il sve al je naporan.
Zabavan. Pomalo su me iritirali oni slow-motion inserti ali inače je ok film za pogledat usput. Holivudski klišeizirana akcija. Pretpostavljam da je ljubiteljima bicikliranja još napetiji. Nemoj nikad stati i te motivacijske spike.
The Sweet Hereafter (1997) - 6/10
Naporan mi bio. Gledam ga cijeli dan i nikako se nakačit malo. Može bit da je dobra gluma il sve al je naporan.
Vratih se upravo sa drugog gledanja Hobbita. Stojim pri onome što sam rekla prvi put. 
Vizualno se bome primijeti razlika. Samo što rekoh, HFR može bit distracting dok se ne naviknete, ali je deset puta bolje. I čini mi se da su boje življe nego ovo u IMAX-u. Btw, ako mislite tamo gledat, a niste dosad, pazite da niste previše blizu platnu niti pri krajevima jer je to nešto preogromno i morat ćete fizički micat glavu da uhvatite cijelu scenu. Just saying. Meni se malo vrtilo poslije i pekle su me oči, a čak sam i bila u sredini.
I dobro da sam išla sama prvo gledat jer je ova moja tuka za vrijeme filma recitirala one dijelove knjige koji su doslovno preneseni u film pa sam čula jeku par puta.
I njene neartikulirane zvukove. 
Vizualno se bome primijeti razlika. Samo što rekoh, HFR može bit distracting dok se ne naviknete, ali je deset puta bolje. I čini mi se da su boje življe nego ovo u IMAX-u. Btw, ako mislite tamo gledat, a niste dosad, pazite da niste previše blizu platnu niti pri krajevima jer je to nešto preogromno i morat ćete fizički micat glavu da uhvatite cijelu scenu. Just saying. Meni se malo vrtilo poslije i pekle su me oči, a čak sam i bila u sredini.
I dobro da sam išla sama prvo gledat jer je ova moja tuka za vrijeme filma recitirala one dijelove knjige koji su doslovno preneseni u film pa sam čula jeku par puta.
-
Ooh
susie sparks-lajki, lajki lajki, lajki lajki, lajki, lajki, lajki, lajki
half nelson-lajki, lajki, lajki, lajki...
preporuka oba.
half nelson-lajki, lajki, lajki, lajki...
preporuka oba.
- Jadzia Dax
- Ja sam: lezbijka
Hobbit
trebalo bi ga skratit po ure ili bar 20-ak min, ostalo je na očekivano dobrom nivou.
Eh, da, Svjetlana izgleda sve bolje i bolje s godinama. Kako?
SPOILER:
Imam jednu zamjerku, zmaj je ležao NA zlatu a ne bio zakopan zlatom.
trebalo bi ga skratit po ure ili bar 20-ak min, ostalo je na očekivano dobrom nivou.
Eh, da, Svjetlana izgleda sve bolje i bolje s godinama. Kako?
SPOILER:
-
Ooh
Jadzia Dax je napisao/la:Hobbit
Eh, da, Svjetlana izgleda sve bolje i bolje s godinama. Kako?![]()
SPOILER:
samo to ?
Moneyball
Uopće ne kužim ovaj film. Nikako. Toliko je očito napravljen za američku publiku i njihov mindset da me skoro i vrijeđa.
Brad Pitt je bezveze i nervira me. I njegova glupa faca na kojoj može proizvest jedan i pol izraz, šepurenje okolo sa rukama na struku i ono neprestano žvakanje i pljuvanje tko zna čega u papirnatu čašu koju stalno nosi sa sobom. Svi su toliko plitki, tupi i antipatični da nisam znala kud bih sa sobom. Koji je uopće smisao ovog filma? Ovakvo što u životu nisam doživjela. Jel problem u meni? :/
Ako je ovo film s kojim se američka publika može povezat i poistovjetit, onda me stvarno strah za njihovu budućnost.
Uopće ne kužim ovaj film. Nikako. Toliko je očito napravljen za američku publiku i njihov mindset da me skoro i vrijeđa.
Ako je ovo film s kojim se američka publika može povezat i poistovjetit, onda me stvarno strah za njihovu budućnost.
^
meni je u tom filmu bilo zanimljivo samo jedno.
a to je kako su statističkim kombinacijama uspjeli stvoriti bolje a jeftinije momčadi. čista metematika i ekonomija. al to je zato jer su ameri smislili igru u kojoj je to moguće.
meni je u tom filmu bilo zanimljivo samo jedno.
- Jadzia Dax
Ooh, neke stvari su neizbježne, just go with the flowOoh je napisao/la:Jadzia Dax je napisao/la:Hobbit
Eh, da, Svjetlana izgleda sve bolje i bolje s godinama. Kako?![]()
SPOILER:
samo to ?jebote na sta je ovaj svijet spao? svi gledaju isti vilm? cela zemlja isti vilm gleda.
Pda, nema ništa zanimljivije od statistike.slapa je napisao/la:^
meni je u tom filmu bilo zanimljivo samo jedno.a to je kako su statističkim kombinacijama uspjeli stvoriti bolje a jeftinije momčadi. čista metematika i ekonomija. al to je zato jer su ameri smislili igru u kojoj je to moguće.
Ne znam, meni je i to bilo bezveze, but then again, brojevi su mi oduvijek bili monotoni.
OT
Pitch Perfect
Ovo je ekšli dosta zabavan, feel-good film. Svidio mi se.
- unexpected
- Status: Solo
ne znam zašt nisam do sad pisala u ovoj temi
atonement 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0783233/
derailed 8/10
http://www.imdb.com/title/tt0398017/
pride and prejudice 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0414387/
prestige 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0482571/
atonement 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0783233/
derailed 8/10
http://www.imdb.com/title/tt0398017/
pride and prejudice 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0414387/
prestige 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0482571/
'if you don't risk anything, you risk even more.'
-
Ooh
ADAM krasan filmic,bas kjut.
OSLO,31.august
THE HOURS opet i opet i opet cu.
OSLO,31.august
THE HOURS opet i opet i opet cu.
- Kroacija
Hobbit.
Osim sto sam se uz par zlatnih recenica tipa "kad snape ubije gandalfa" toliko izblamirala pred curom, mogu reci da mi kao gledatelju koji nije zadrti fan ovakvog tipa filma i nije bas nesto bio film. Ne znam, nemam neko misljenje, niti sam razocarana niti sam u deliriju jer sam vidjela nesto novo. Ali htjela bih pogledati IMAX verziju, definitivno.
Kada ja, koja izjavljuje recenice tipa gornja, primijetim da su neke stvari ponavljane iz prstenova, e onda je to lose i guess
Svidja mi se pricica, specijalni efekti su nesto predobro, neke scene su za gledanje vise puta (npr. fajt kamenja ili susret s gollumom koji mi je ustvari najzanimljiviji lik u cijelom spektru ovih filmova), ali generalno mislim da film predugo traje. Kako cuh, knjiga ima samo 200 strana i sada to namjeravaju razvuci u 3 nastavka. Jebeni kapitalizam.
However, ako je ridley scott s prometejem mogao izripati samog sebe, valjda je i ovima sad to hit jer publika ocekuje jos nesto "prstenasto", tri nastavka prstenova nisu dosta. Mislim, i ja bih dala guzicu da vidim zmaja ili jos koju dobru bestiju. Specijalni ekefti u ovim filmovima su 70% razloga zasto ih idem gledati
Enivej, dobar film, predug, deja vu, ali vrijedi pogledati
Osim sto sam se uz par zlatnih recenica tipa "kad snape ubije gandalfa" toliko izblamirala pred curom, mogu reci da mi kao gledatelju koji nije zadrti fan ovakvog tipa filma i nije bas nesto bio film. Ne znam, nemam neko misljenje, niti sam razocarana niti sam u deliriju jer sam vidjela nesto novo. Ali htjela bih pogledati IMAX verziju, definitivno.
Kada ja, koja izjavljuje recenice tipa gornja, primijetim da su neke stvari ponavljane iz prstenova, e onda je to lose i guess
Svidja mi se pricica, specijalni efekti su nesto predobro, neke scene su za gledanje vise puta (npr. fajt kamenja ili susret s gollumom koji mi je ustvari najzanimljiviji lik u cijelom spektru ovih filmova), ali generalno mislim da film predugo traje. Kako cuh, knjiga ima samo 200 strana i sada to namjeravaju razvuci u 3 nastavka. Jebeni kapitalizam.
However, ako je ridley scott s prometejem mogao izripati samog sebe, valjda je i ovima sad to hit jer publika ocekuje jos nesto "prstenasto", tri nastavka prstenova nisu dosta. Mislim, i ja bih dala guzicu da vidim zmaja ili jos koju dobru bestiju. Specijalni ekefti u ovim filmovima su 70% razloga zasto ih idem gledati
Enivej, dobar film, predug, deja vu, ali vrijedi pogledati
ex invalid_user
-
Plague
"bilbo baggins. što je to? to mi je poznato."invalid_user je napisao/la: Kada ja, koja izjavljuje recenice tipa gornja, primijetim da su neke stvari ponavljane iz prstenova, e onda je to lose i guess
ovih par scena u kojima jackson rip-offa samoga sebe - cheap trickery is what it is.
na trenutke mi se činilo da gledam parodiju. pročitala sam jednu kritiku koja je radagasta nazvala jar jar binksom međuzemlja. spot on.
i suvišno mi je to razvlačenje na tri dijela.
gollum je genijalan <3
sve u svemu, nisam razočarana, ali nisam ni oduševljena. s obzirom da sam trailer gledala sa suznim očima punim nade, možda sam ipak imala malo prevelika očekivanja.
ali idem opet na 3D varijantu pa se javim nakon nje.

The Last Exorcism (2010) - 4.5/10
Generalno nije loše počeo, ufurala sam se u način na koji je snimano i tog lika koji glumi egzorcista. Al ono sve kasnije a joj. A kraj, mislim da nisam nikad vidjela gori kraj u nekom filmu. Ko da su imali budžet i da im je ponestalo para a nisu snimili još jedno bar pola sata filma pa su smislili novi "šokantni" kraj koji završi u 2 minute. Katastrofa. Al bila sam hrabra gledati.
Seeking a Friend for the End of the World (2012) - 6/10
Onako može proć, ima par kao smješnijih trenutaka al ništa specijalno.
Generalno nije loše počeo, ufurala sam se u način na koji je snimano i tog lika koji glumi egzorcista. Al ono sve kasnije a joj. A kraj, mislim da nisam nikad vidjela gori kraj u nekom filmu. Ko da su imali budžet i da im je ponestalo para a nisu snimili još jedno bar pola sata filma pa su smislili novi "šokantni" kraj koji završi u 2 minute. Katastrofa. Al bila sam hrabra gledati.
Seeking a Friend for the End of the World (2012) - 6/10
Onako može proć, ima par kao smješnijih trenutaka al ništa specijalno.
- unexpected
eyes wide shut 7/10
http://www.imdb.com/title/tt0120663/
one day 9/10
http://www.imdb.com/title/tt1563738/
http://www.imdb.com/title/tt0120663/
one day 9/10
http://www.imdb.com/title/tt1563738/
- Kroacija
pa ono, vidjela sam inicijale BB i nekako mi se vratilo sve.Plague je napisao/la:"bilbo baggins. što je to? to mi je poznato."invalid_user je napisao/la: Kada ja, koja izjavljuje recenice tipa gornja, primijetim da su neke stvari ponavljane iz prstenova, e onda je to lose i guess
rekoh da gledam zbog specijalnih efekata i dobrih one-linera.
ex invalid_user
- unexpected