Unutarnja ljepota
Unutarnja ljepota
Vodila sam nedavno divan (za neke i poucan ) razgovor o iznutricama i jedenju istih. Otprije sam svjesna da imam jezive prehrambene navike pa me zanima jesam li Pale sam na svijetu.
Dakle, srce, jetrica, zeludac, mozak ... Jedete li ih uopce i ukoliko jedete, na koji nacin su pripremljene?
- Npr, pilece iznutrice. U juhi. Moje i bozje.
- Pohani mozak. Zivotinja podrijetla nepoznata, ali ljubav je zamrla nakon cijele price sa kravljim ludilom, prionima i sranjima. Ne zato jer mi se zagadio, nego jer ga vise ne mozes kupiti.
- Svinjske nozice i usi, u kiselom kupusu ili pasti i fazolu. Milina. (Tehnicki nisu iznutrice, ali spadaju u te neke upitne djelove tijela. )
- Tripice -
* * *
- Jedes tripice?
- Da.
- A jetrica ti se gadi?
- Pa da, odvratno, fuj, ajme...
- Pa kako ti se tripice ne gade?
- Sto ce mi se tu gaditi? Sto je to zapravo?
- Ne znas odakle dolaze?
- Ne. Mislila sam da je to nesto morsko...
* * *
Vegetarijanci, fuck off.
Dakle, srce, jetrica, zeludac, mozak ... Jedete li ih uopce i ukoliko jedete, na koji nacin su pripremljene?
- Npr, pilece iznutrice. U juhi. Moje i bozje.
- Pohani mozak. Zivotinja podrijetla nepoznata, ali ljubav je zamrla nakon cijele price sa kravljim ludilom, prionima i sranjima. Ne zato jer mi se zagadio, nego jer ga vise ne mozes kupiti.
- Svinjske nozice i usi, u kiselom kupusu ili pasti i fazolu. Milina. (Tehnicki nisu iznutrice, ali spadaju u te neke upitne djelove tijela. )
- Tripice -
* * *
- Jedes tripice?
- Da.
- A jetrica ti se gadi?
- Pa da, odvratno, fuj, ajme...
- Pa kako ti se tripice ne gade?
- Sto ce mi se tu gaditi? Sto je to zapravo?
- Ne znas odakle dolaze?
- Ne. Mislila sam da je to nesto morsko...
* * *
Vegetarijanci, fuck off.
bring your mind into my head...
znala sam tu i tamo pojesti svinjsku đigericu u djetinjstvu, isključivo na svinjokoljama. Od kad sam vidjela ljudsku, više jetru ne jedem.
ok, osim u obliku paštete. i htjela bih definitivno probati foie gras, ipak je to klasika.
ostalo od unutarnjih organa ne jedem. ali mi je super taj sistem iskorištavanja apsolutno svega, tu su francuzi definitivno majstori.
ok, osim u obliku paštete. i htjela bih definitivno probati foie gras, ipak je to klasika.
ostalo od unutarnjih organa ne jedem. ali mi je super taj sistem iskorištavanja apsolutno svega, tu su francuzi definitivno majstori.
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: Unutarnja ljepota
roadkill je napisao/la: * * *
- Jedes tripice?
- Da.
- A jetrica ti se gadi?
- Pa da, odvratno, fuj, ajme...
- Pa kako ti se tripice ne gade?
- Sto ce mi se tu gaditi? Sto je to zapravo?
- Ne znas odakle dolaze?
- Ne. Mislila sam da je to nesto morsko...
* * *
gmazu jedan
zaboravila si obznaniti da sisas sirova jaja.
ot - fuj, bljak, sodoma&gomora. grozota.
Sirova jaja sam voljela kao dijete. Babina, domaca. Probusis dvije rupice i ispijes ga. Ah. Uspomene.
Ali ovo je topic o iznutricama. Drzimo se toga.
Cula sam da ljudi testise (bikove, cini mi se) smatraju delicijom. :unsure:
@invalid - ne zaboravi da su kobasice tek punjena crijeva.
Ali ovo je topic o iznutricama. Drzimo se toga.
Cula sam da ljudi testise (bikove, cini mi se) smatraju delicijom. :unsure:
@invalid - ne zaboravi da su kobasice tek punjena crijeva.
bring your mind into my head...
Ma jesi ti ikad jela pohani mozak? (Kuzis, sve se treba probati.)
Dakle, malo se obari, ocisti od onih zilica i nareze na fete debljine cm/cm ipo. Onda se poha. Nekima bi mozda bio premekan ili malo mljackav, ali sve nadoknadi okusom.
U, zaboravila sam na mozdinu iz one suplje kosti za juhu.
Dakle, malo se obari, ocisti od onih zilica i nareze na fete debljine cm/cm ipo. Onda se poha. Nekima bi mozda bio premekan ili malo mljackav, ali sve nadoknadi okusom.
U, zaboravila sam na mozdinu iz one suplje kosti za juhu.
bring your mind into my head...
Sad sam usmjerila snage na tajlandsku. O french cuisine sam ti pričala tijekom zime. Ja sam u proljeću
Da ,dosta su zastupljene iznutrice u frenchu. Postoji i ta njihova teorija o vitkosti koja proizlazi iz tih silnih količna masnih kiselina i kombinacija koje oni upotrebljavaju prilikom serviranja.
Terina
Da ,dosta su zastupljene iznutrice u frenchu. Postoji i ta njihova teorija o vitkosti koja proizlazi iz tih silnih količna masnih kiselina i kombinacija koje oni upotrebljavaju prilikom serviranja.
Terina
-
- Postovi: 4942
- Pridružen/a: 16 svi 2006 13:13
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: na stolici
krv....onako tekuca. gusta. sa par ugrusaka.
koji dovoljno brzo skliznu niz grlo.
Z. vidjela sam da si spomenula pecenu krv. kad je meni N. rekla da je to jela....mislila sam da bulazni.
bit ce da ne!
i mislim da joj je to bilo fino!
koji dovoljno brzo skliznu niz grlo.
Z. vidjela sam da si spomenula pecenu krv. kad je meni N. rekla da je to jela....mislila sam da bulazni.
bit ce da ne!
i mislim da joj je to bilo fino!
postoji.jedna.bizarnija.stvar.od.incesta.i.pedofilije.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
zove.se.ocinstvo.
sastoji.se.u.tome.da.napravis.dijete.zatim.ga.volis.a.nikad.s.njim.ne.spavas.
pilece iznutrice obozavam - i jetrica i zeludac i srce...
ko mala sam obavezno na svakoj svinjokolji jela svjeza svinjska jetra pecena sa cesnjakom...
bila sam nesto manji ljubitelj svjeze pecene svinjske krvi, ali jela sam, naravno..
mozak se obicno jeo pecen s jajima, nikad nisam probala pohani..
nisam bas ljubitelj pluca na kiselo... nekako su mi prespuzvasta..
ko mala sam obavezno na svakoj svinjokolji jela svjeza svinjska jetra pecena sa cesnjakom...
bila sam nesto manji ljubitelj svjeze pecene svinjske krvi, ali jela sam, naravno..
mozak se obicno jeo pecen s jajima, nikad nisam probala pohani..
nisam bas ljubitelj pluca na kiselo... nekako su mi prespuzvasta..
I take pleasure in...
U trenutku kad sam poceo pisati ovu recenicu iskreno sam pomislio da imam nesto zanimljivo reci, kad ono, evo kamo to vodi.
- ticklebook
- Postovi: 3637
- Pridružen/a: 09 srp 2007 13:27
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Status: U vezi
- Lokacija: Svemir
- Kontakt:
Ne jedem iznutrice. Inače sam gurman, i mislim da ljubav ili lack thereof prema iznutricama nema veze s tim. Nije da ih ne volim, nego mi i sam miris izaziva mučninu.
Rečeno mi je da ih je moja mama obožavala u trudnoći i pretjerivala s tim.
Ne podnosim miris krvavica ni pečenih jetrica/mozga/krvi.
Za ilustraciju, jednom sam jela blanširane crve. Žabe su mi ok, iako mi koščice idu na živce. Kukci i glodavci me ne privlače.
A što se francuske kuhinje tiče - ne radi se samo o iznutricama.
Iskorištavanje svih dijelova životinja - prisutno je i u istočnoj ravničarskoj kuhinji i poznat/cijenjen je recimo "zabijački(n) paprikaš" iz Srijema.*
Mislim, znala bih to skuhati. Ali nema šanse jedem.
_____________________________________________
* recept npr. http://forum.mostarskaraja.com/index.ph ... #post48968
Rečeno mi je da ih je moja mama obožavala u trudnoći i pretjerivala s tim.
Ne podnosim miris krvavica ni pečenih jetrica/mozga/krvi.
Za ilustraciju, jednom sam jela blanširane crve. Žabe su mi ok, iako mi koščice idu na živce. Kukci i glodavci me ne privlače.
A što se francuske kuhinje tiče - ne radi se samo o iznutricama.
Iskorištavanje svih dijelova životinja - prisutno je i u istočnoj ravničarskoj kuhinji i poznat/cijenjen je recimo "zabijački(n) paprikaš" iz Srijema.*
Mislim, znala bih to skuhati. Ali nema šanse jedem.
_____________________________________________
* recept npr. http://forum.mostarskaraja.com/index.ph ... #post48968