Može na brzaka?
Može na brzaka?
Jedu vam se kolači, a ne želite one iz slastičarnice? Ili je sve zatvoreno a vama cure sline.
Evo recepta za jednostavni, ali brzo pripremljiv kolač.
Mjera: mala šalica za kavu (šalica vulgaris)
Sastojci:
6 šalica brašna
1 prašak za pecivo
3-4 šalice šećera (ili po ukusu)
1 vanilin šećer
4 jaja
1 šalica ulja
voće
To sve izmiešajte u žitku smjesu i stavite u namašćen lim.
Vrieme pečenja: 25-30 min
Temperatura: 180-200°C
Voće treba biti što sočnije kako bi pri miešanju pustilo tekućinu; zato je najbolje voće iz kompota u limenkama, jer tada možete upotriebiti i sok.
Ako nemate nikakvog voća tada možete staviti 4-5 (ili po ukusu) žličica mljevene kave, ali tada morate dolievati tople vode kako bi to sve umiesili.
Dobar tek!
Evo recepta za jednostavni, ali brzo pripremljiv kolač.
Mjera: mala šalica za kavu (šalica vulgaris)
Sastojci:
6 šalica brašna
1 prašak za pecivo
3-4 šalice šećera (ili po ukusu)
1 vanilin šećer
4 jaja
1 šalica ulja
voće
To sve izmiešajte u žitku smjesu i stavite u namašćen lim.
Vrieme pečenja: 25-30 min
Temperatura: 180-200°C
Voće treba biti što sočnije kako bi pri miešanju pustilo tekućinu; zato je najbolje voće iz kompota u limenkama, jer tada možete upotriebiti i sok.
Ako nemate nikakvog voća tada možete staviti 4-5 (ili po ukusu) žličica mljevene kave, ali tada morate dolievati tople vode kako bi to sve umiesili.
Dobar tek!
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: Može na brzaka?
pa to je komplicirano ![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
ovo je jednostavno:
petit beurre keks
puding od cokolade
petit beurre keks
puding od vanilije
petit beurre keks
puding od jagode
petit beurre keks
kekse malo umocit u mliko. na vrh malo kakaa pospes. stavis da se hladi.![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
ovo je jednostavno:
petit beurre keks
puding od cokolade
petit beurre keks
puding od vanilije
petit beurre keks
puding od jagode
petit beurre keks
kekse malo umocit u mliko. na vrh malo kakaa pospes. stavis da se hladi.
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
- Hidden_soul
- Devil in details
- Postovi: 4982
- Pridružen/a: 17 stu 2005 13:00
- Spol/rod: žensko
- Lokacija: On stranger tides
Re: Može na brzaka?
Ili one ledolete sa cokoladom.
Ubacis ih u prethodno zagrijanu pecnicu i kroz 15-20 min. su gotove.
I bas su dobre.
Ali sto cu ja tu pisat kako se rade, kad pise na vrecici![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Ubacis ih u prethodno zagrijanu pecnicu i kroz 15-20 min. su gotove.
I bas su dobre.
Ali sto cu ja tu pisat kako se rade, kad pise na vrecici
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: Može na brzaka?
jebote kako je to dobro ![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
iako, nisam sigurna kako tocno to treba peci, uvijek bi mi pustilo neku tekucinu.
![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
iako, nisam sigurna kako tocno to treba peci, uvijek bi mi pustilo neku tekucinu.
- Hidden_soul
- Devil in details
- Postovi: 4982
- Pridružen/a: 17 stu 2005 13:00
- Spol/rod: žensko
- Lokacija: On stranger tides
Re: Može na brzaka?
Eto, i sad cu morat pisati a pise fino na vrecici ![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Pa zagrij pecnicu na nekih 150 stupnjeva i kad se zagrije, ubaci te ledolede unutra. Fino ih poslazes jednu do druge, najbolje ako imas onu foliju za pecenje. I nista, nakon 15-20 min. ih vadis, ovisi jel ih volis vise pecene ili manje.
Mozda ti pusta tekucinu jer ih ne stavis u dovoljno zagrijanu pecnicu pa se tek krenu odmrzavat?
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
Pa zagrij pecnicu na nekih 150 stupnjeva i kad se zagrije, ubaci te ledolede unutra. Fino ih poslazes jednu do druge, najbolje ako imas onu foliju za pecenje. I nista, nakon 15-20 min. ih vadis, ovisi jel ih volis vise pecene ili manje.
Mozda ti pusta tekucinu jer ih ne stavis u dovoljno zagrijanu pecnicu pa se tek krenu odmrzavat?
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: Može na brzaka?
kakva folija? ![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
ne znam, moze biti da sam stavljala smrznute. ali mislim da je pecnica bila u kurcu ili nesto. pekla sam i cokoladne i vocne...predivno![:ljubav:](./images/smilies/ljubav.gif)
sad se pokusavam sjetiti jednog jednostavnog recepta za kolace od jaja... :/
kad guglam "kolac od jaja" izbaci "kolaci bez jaja"![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
ne znam, moze biti da sam stavljala smrznute. ali mislim da je pecnica bila u kurcu ili nesto. pekla sam i cokoladne i vocne...predivno
![:ljubav:](./images/smilies/ljubav.gif)
sad se pokusavam sjetiti jednog jednostavnog recepta za kolace od jaja... :/
kad guglam "kolac od jaja" izbaci "kolaci bez jaja"
![Very Happy :D](./images/smilies/biggrin.gif)
- Hidden_soul
- Devil in details
- Postovi: 4982
- Pridružen/a: 17 stu 2005 13:00
- Spol/rod: žensko
- Lokacija: On stranger tides
Re: Može na brzaka?
Pa moras ih stavljat smrznute, takve i dodju
Samo ne ispod 150 stupnjeva, tako nesto pise.
A folija - folija za pecenje, kao masni papir neki je i onda se na njoj sve nekako dobro i fino ispece, moze se koristit i ako peces pile, neko meso ili nesto drugo. Plus prednost je ta da nema ribanja posude nakon toga, bar ne bude tako masno pa se lakse pere. *lijena i nadasve prakticna*
![haha :haha:](./images/smilies/rofl2.gif)
![haha :haha:](./images/smilies/rofl2.gif)
![haha :haha:](./images/smilies/rofl2.gif)
Samo ne ispod 150 stupnjeva, tako nesto pise.
A folija - folija za pecenje, kao masni papir neki je i onda se na njoj sve nekako dobro i fino ispece, moze se koristit i ako peces pile, neko meso ili nesto drugo. Plus prednost je ta da nema ribanja posude nakon toga, bar ne bude tako masno pa se lakse pere. *lijena i nadasve prakticna*
"Allow me to lend a machete to your intellectual thicket..."
- Kroacija
- Postovi: 16674
- Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
- Spol/rod: ne želim definirati
- Ja sam: ne želim se identificirati
- Lokacija: Njemačka
Re: Može na brzaka?
a, zato je meni pustalo smedju tekucinu ![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
iznad jebene rucke nisu ni stupnjevi pisali, morala sam sve od oka.![emo :emo:](./images/smilies/girl_emo.gif)
![Surprised :o](./images/smilies/1Oogle_anim.gif)
iznad jebene rucke nisu ni stupnjevi pisali, morala sam sve od oka.
![emo :emo:](./images/smilies/girl_emo.gif)
Re: Može na brzaka?
Sigurno plavuša.invalid_user je napisao/la:pa to je komplicirano
![haha :haha:](./images/smilies/rofl2.gif)
Re: Može na brzaka?
kolač od jaja? prvo mi paradižot pada na pamet. odvratno nešto, ne stavljam recept :p
ima mislim na kutiji od karolina piškota recept za kolač s jogurtom, jako jednostavno nešto, treba ti mislin samo jogurt, želatina, neko voće tipa višnje ili ananas (po želji) i piškote. jako lagana i fina torta..
ima mislim na kutiji od karolina piškota recept za kolač s jogurtom, jako jednostavno nešto, treba ti mislin samo jogurt, želatina, neko voće tipa višnje ili ananas (po želji) i piškote. jako lagana i fina torta..
- degenereginald
- cryptid
- Postovi: 3449
- Pridružen/a: 04 ožu 2010 21:19
Re: Može na brzaka?
sori, ali paradizot owna.
nego, velebitska pogaca i fritule su najjednostavniji kolaci ikad.
nego, velebitska pogaca i fritule su najjednostavniji kolaci ikad.
I have no money and I have to scream.
Re: Može na brzaka?
ređinald, saberi se. :slap:
nadodala bih u listu brzih i jako finih kolača i raffaello kuglice.
nadodala bih u listu brzih i jako finih kolača i raffaello kuglice.
- degenereginald
- cryptid
- Postovi: 3449
- Pridružen/a: 04 ožu 2010 21:19
- funcutica
- Postovi: 417
- Pridružen/a: 28 svi 2010 01:38
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Lokacija: 45°47'N 15°56'E
Re: Može na brzaka?
@Bash
paradižot
zapravo, sami odlučite:
Zamutiti dva, odvojeno bjelanjak (da postane ka šlag),
odvojeno žumanjak sa žlicom šećera
u zdjelu složit petit kekse
uzavrijeti oko 1/2 l mlijeka
namoćit kekse s nekoliko žlica mlijeka (ne sa svih 1/2 l), po želji dodat kavu ili rum
zamućeni bjelanjak lagano oparit na uzavrelom mlijeku i onda dodat u zdjelu
polako zamješat mlijeko i žumanjke, zatim još malo vratit na vatru i stalno mješat
dodat u zdjelu i na vrh posut sa kakaom, ili naribanom čokoladom, ili naribanom limunovom korom - po želji
(jedino treba pazit na ono uzavrijelo mlijeko da ne pokipi jer je dosta sklono takvim incidentima
)
Ohladit i popapat
![hmmm :hmmm:](./images/smilies/hmm.gif)
paradižot
![njami :njami:](./images/smilies/nyam2.gif)
zapravo, sami odlučite:
Zamutiti dva, odvojeno bjelanjak (da postane ka šlag),
odvojeno žumanjak sa žlicom šećera
u zdjelu složit petit kekse
uzavrijeti oko 1/2 l mlijeka
namoćit kekse s nekoliko žlica mlijeka (ne sa svih 1/2 l), po želji dodat kavu ili rum
zamućeni bjelanjak lagano oparit na uzavrelom mlijeku i onda dodat u zdjelu
polako zamješat mlijeko i žumanjke, zatim još malo vratit na vatru i stalno mješat
dodat u zdjelu i na vrh posut sa kakaom, ili naribanom čokoladom, ili naribanom limunovom korom - po želji
(jedino treba pazit na ono uzavrijelo mlijeko da ne pokipi jer je dosta sklono takvim incidentima
![wacko :wacko:](./images/smilies/wacko3.gif)
Ohladit i popapat
Second to the right, and straight on till morning.
- komad kruha
- Postovi: 1372
- Pridružen/a: 08 stu 2009 20:54
- Spol/rod: žensko
- Ja sam: lezbijka
- Status: Solo
Re: Može na brzaka?
obožavam recepte !
i kolače, naravno![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
nadam se da će biti nešto bez jaja, za vegetarijanke![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
i kolače, naravno
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
nadam se da će biti nešto bez jaja, za vegetarijanke
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
kaj te hiče?