Gledam AIDS festival

Teme vezane uz aktivizam, djelovanje domaćih/stranih udruga, Pride, coming out, politiku i sve tome slično.
Odgovorite
Avatar
Zbela Lokwa
Postovi: 848
Pridružen/a: 08 lip 2006 09:28

Gledam AIDS festival

Post Postao/la Zbela Lokwa » 16 stu 2006 12:55

Mrvicu kasno postam ovo ali možda će nekoga zanimati...pogotovo zato kaj je Anđa u igri i Gia... :inlove:
Dakle u Mami, 16. 11. iliti danas, u 19 h, imate odličan filmić na temu AIDS-a, a u subotu, 18. 11. s početkom u 18 h imate kratke filmiće i Giu nakon toga. Detaljan program slijedi (kome se da čitat... :wink: )

Gledam AIDS festival
And The Band Played On (SAD, 1993.)
projekcija >>


Režija:
Roger Spottiswoode

Uloge:
Matthew Modine, Alan Alda, Phil Collins, Richard Gere, Anjelica Huston, Steve Martin, Ian McKellen

Priča o otkriću HIV virusa. Film počinje 1978. godine kada u San Franciscu mnogi gayevi počinju umirati od nepoznate bolesti, do identifikacije HIV-a a između prati zakulisne igre Centra za prevenciju zaraze, svađe francuskih i američkih znanstvenika oko toga tko ce dobiti zaslugu za otkriće virusa, dok broj mrtvih i novozaraženih raste, raste ...

Film je dobitnik mnogih nagrada, između ostalih i tri Emmy-ja i GLAAD nagrade.



Nakon uspješne prve sezone kampanje „Gledam AIDS 2005/2006“ udruga Miks nastavlju borbu protiv HIV/AIDS-a, ove sezone s još više događanja, s još više umjetnika, s još večim programom i s istim ciljem; educirati kroz vizualni medij. Koncept projekta Gledam AIDS 2006/2007 je program različitih kulturno-edukacijskih događanja sa zajedničkim nazivnikom borbe, edukacije i preventive HIV/AIDS-a. Projekt počinje festivalom u trajanju od 4. dana( od 15 do 18.11.)


Udruga Miks je nevladina, neprofitna udruga osnovana 2005. godine.
To je udruga osnovana s ciljem promicanja likovne, fotografske, kazališne, video umjetnosti, te ostalih umjetnosti, te s ciljem edukacije putem umjetnosti.Surađujemo sa srodnim organizacijama u zemlji i inozemstvu. U godini i 3 mjeseca postojanja, Udruga je realizirala 43 projekta od kojih je više od 20 edukativnog karaktera namjenjeno mlađoj populaciji školske i visokoškolske dobi. Projekti su ostvarivani u suradnji sa školama u Republici Hrvatskoj. Udruga je jedna od najjače medijski pokrivenih udruga diljem Republike Hrvatske. Projekti udruge realiziraju se na području cijele Hrvatske (Slavonski Brod, Osijek, Sisak, Rijeka, Velika Gorica, Split, Dubrovnik, Opuzen).
Udruga sudjeluje u mnogim nacionalnim i međunarodnim konferencijama te prezentira svoj rad na međunarodnoj razini. Rad Udruge prepoznat je i od strane mnogih javnih osoba u Hrvatskoj i inozemstvu (Elizabeth Taylor, Jimmy Somerville).


Gledam AIDS festival
Kratki filmovi + GIA (SAD, 1998.)
projekcija >>


1. Kratki filmovi (ukupnog trajanja 30 min.) Love Life organizacije (Svicarska)


2. GIA

Rezija:
Michael Cristofer

Uloge:
Angelina Jolie, Elizabeth Mitchell, Faye Dunaway, Eric Michael Cole

Nagrade:
2 Golden Globe-a, 6 Emmy-a

Sadrzaj: Biografska drama o zivotu Gie Marie Carangi (Angelina Jolie). Gia je od kasnih sedamdesetih do sredine osamdesetih bila najveca ikona modnog svijeta, zena koju i danas nazivamo prvim svjetskim supermodelom. Temperamentna, vatrena, seksipilna i pohotna, Gia je bila jedinstvena. Njezina biografija kroz film prikazuje sve aspekte njenog zivota i dosljedno prikazuje modnu scenu tog vremena. Vec od pocetka odrastanja Gia nije imala zivot kao iz bajke, iako je svoj zivot opisala u svom autobiografskom romanu kao bajku. Od rastave braka roditelja, zivota bez majke, do njenog otkrica u modnom svijetu, preko prvih koraka na modnoj sceni, istrazivanja i pronalazenja svoje seksualnosti, preko uzivanja u zivotu i poslu, do tjeskobe i pritiska istog, naposljetku se Gia prepusta svojoj slabosti, pronalazi izlaz u narkoticima. Tragedije isprepletene s radostima i hedonizmom, cine zivotnu pricu Gie Marie Carangi izuzetno intrigantnom i zanimljivom.
Gia umire od AIDS-a, tada jos nepoznate bolesti koja tek pocinje svoju ekspanziju, kao jedna od prvih javnih osoba koja je preminula od AIDS-a.
Tocno nakon 20 godina od njene smrt (Gia je preminula 18. studenoga 1986), prisjetit cemo se jedne legende - Gie Marie Carangi.

Odgovorite