Interesantno, neobicno, lagano i moram reci da veoma lijepo izgleda ova 'prevrnuta' pizza u sopstvenom "kontejneru" ili mozda bolje reci "chasi".
Razvaljati lisnato tijesto i prekriti zdjelicu u kojoj ce se peci pizza (znaci da zdjela treba biti otporna na visoke temperature).
Prije prekrivanja zdjele, oblozite je sa mozzarelom izrezanom na ne tako tanke shnite a potom napuniti smjesom napravljenom od:
proprzena glavica crnog luka, mljevenog mesa (zavisi od broja porcija), ljute paprike svjeze, bibera, soli, svjezeg origana i paradajz pirea.
Sve ove sastojke mozete mijenjati po sopstvenoj zelji i ukusu pa umjesto mjevenog mesa staviti komadice prsute, sunke, u kombinaciji sa sampinjonima i td.
Staviti prekrivenu zdjelicu u vrucu rernu (prekrivac od tijesta dodje gore, okrenut prema gornjim grijacima). Kad porumeni, izvaditi.
Ovako izgleda kad je pecena:
![slika](http://www.fotorola.com/uploads/1156b42765.jpg)
Prevrnite zdjelicu na tanjir i lagano odvojite krajeve od zdjele. Podignite zdjelu!
![slika](http://www.fotorola.com/uploads/ad550abf5f.jpg)
Dobit cete ovakvu PIZZU!!!
![slika](http://www.fotorola.com/uploads/74f38e502a.jpg)
Tijesto mozete zamijesiti kao za regularnu picu al' ja sam zurila i upotrijebila lisnato tijesto, i to prvi put, pa mogu reci da nije ispalo lose