kulinarska pitanja

Ljubav ide kroz želudac, pa je ovdje zgodno pisati o užicima koje pruža fina i ukusna klopa ili preporučiti dobar restoran.
Avatar
Kroacija
Postovi: 16674
Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati
Lokacija: Njemačka

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Kroacija » 31 srp 2013 02:47

Fuga je napisao/la:dobiješ lijepu zapakiranu kutijicu s tortom.
Ovo telk sad percipiram :D

Zivim za kutijice. :D Jos ako ima i komad torte... :D



Ont_ enihu, ove jeseni pecem cheesecake, imam pecnicu. Hvala svim curkama na receptima, podijelit cu s komsilukom.
Nego, imam preporuku za savrsenu pannacottu.
Sastojci:

Dolcella pannacotta, 1 kesica
Zbregov 2,8%, mlijeko
Slatki greh cokolada/karmela/jagoda
Teca
Pecnica
Pjenjaca


Priprema:

Istresti sadrzaj dolcelle i 400 ml vruceg mlijeka.
Mijesati.



:inlove:

Ooh

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Ooh » 14 lis 2013 13:56

imaaaaam neku tikvicu koja se zove japanska, ali ne lici na ono sto nadjoh na netu pod tim imenom. da li netko mozda zna na sto mislim? debela je, skoro cetvrtasta, masivna i unutra je boje dinje, ima takvu strukturu i nema spice u sebi, kora je duboko zelene boje. kako se to sprema? slatkasta je malo.

Avatar
DoubleTrouble
Postovi: 1003
Pridružen/a: 01 kol 2012 10:58
Spol/rod: žensko
Status: U vezi

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la DoubleTrouble » 14 lis 2013 20:04

uma je napisao/la: Nego, imam preporuku za savrsenu pannacottu.
Sastojci:

Dolcella pannacotta, 1 kesica
Zbregov 2,8%, mlijeko
Slatki greh cokolada/karmela/jagoda
Teca
Pecnica
Pjenjaca


Priprema:

Istresti sadrzaj dolcelle i 400 ml vruceg mlijeka.
Mijesati.
Wtf? :confused: I nakon te kemije svjetliš u mraku! Evo ti recept za panna cottu:
500 ml slatkog vrhnja
200 ml mlijeka
<100 g šećera (piše 140 grama ali ja stavim manje)
jedna vrećica želatine
1 vanil šećer (ja stavim burbon vaniliju)
Želatina se otopi u malo hladne vode. Mlijeko se zagrije i želatina se doda u zagrijano mlijeko (ne smije zakuhati) i promješa se da se otopi.
Posebno se zagrijava slatko vrhnje, šećer i vanilin uz mješanje dok ne zakuha. Kad zakuha ugasi se i u to se umješa mlijeko s želatinom. Prelije se u zdjelice navlažene vodom. Kad se ohladi na sobnu temperaturu ide u hladnjak.
Ja kao završni touch prije posluživanja pripremim preljev od šumskog voća (zamrznuto šumsko voće, mrvica šećera i pol žlice gustina). Ne treba se dugo kuhati (dovoljno je da voće pusti sok ali zadrži konzistenciju).
Rezultat je prosto orgazmičan! A sve zajedno 15 minuta posla slika
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie." slika

Avatar
Kroacija
Postovi: 16674
Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati
Lokacija: Njemačka

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Kroacija » 22 lis 2013 00:42

ja nisam svijetlila u mraku. al bi rado :D
komplicirano mi zvuči to što si napisala, uvalit ću curi. uz puppy face.

Avatar
DoubleTrouble
Postovi: 1003
Pridružen/a: 01 kol 2012 10:58
Spol/rod: žensko
Status: U vezi

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la DoubleTrouble » 23 lis 2013 13:09

Komplicirano? :confused:
Meni jednostavnije to za napravit neg otvorit kesicu instant panna cotte bez da se porežem na papir od te iste kesice :hideunderrock: :D
"Better to be hurt by the truth than comforted with a lie." slika

Avatar
Hurem
Postovi: 671
Pridružen/a: 01 stu 2013 19:03

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Hurem » 17 pro 2013 21:50

Obožavam pannacottu.
I inače sam majstorica u slasticama :cool2: a pannacotta mi je omiljeni ljetni desert.Uz to je veoma jednostavno,nimalo komplicirano a za početnice kao stvoreno :)
Svaka sličnost sa stvarnom osobom je slučajna.....

Ooh

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Ooh » 20 pro 2013 17:13

zamisli da svijetlis u mraku :D vaaaau.

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Bash » 20 sij 2014 01:52

otkrila sam smrznuto lisnato kao super izvor brze forneti hrane kad treba nešto donit u goste, ali nikako da shvatim na koji način stisnut rubove tijesta koje je napunjenom nekim nadjevom, a da mi za vrijeme pečenja pola ne iscuri van. obično vilicom stiskam mic po mic i to kao izgleda ok, da bi kasnije bio opći proljev po tepsiji. čak sam malo rezuckala po gornjem dijelu punjenog paketića, ali je opet nadjev odabrao izać sa strane. jel treba navlažit vodom rubove da se bolje zalijepe ili šta? :brainless:

Avatar
Hurem
Postovi: 671
Pridružen/a: 01 stu 2013 19:03

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Hurem » 20 sij 2014 07:12

Nadjev treba biti sto gusci,rubove pritisnuti vilicom onako da ostanu duboko zarezane crte i premazati razmucenim jajetom.
Svaka sličnost sa stvarnom osobom je slučajna.....

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Bash » 20 sij 2014 11:57

znam, stiskala sam vilicom i mazala jajem. jednom sam radila samo sa suhim sirom, a drugi put je nadjev bio gust, 30% kečap i origano, 70% sir i šunka. i svejedno se skoro svaki fornet otvorio sa strane.

Slika 1.
slika

Avatar
slapa
i'm watching u
Postovi: 16056
Pridružen/a: 19 ruj 2011 11:34
Spol/rod: žensko

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la slapa » 20 sij 2014 12:38

^
no pa ovo kad sir koji krene curit malo zagori bude najfinije od cijelog forneta. :D
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Little N
Postovi: 6598
Pridružen/a: 04 svi 2013 14:00
Spol/rod: žensko
Lokacija: Zagreb

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Little N » 20 sij 2014 12:48

Prejaka ti je temperatura, prebrzo se dignu i zato se otvaraju. Probaj sa 20-30 stupnjeva nizom.

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Bash » 20 sij 2014 13:33

hmmm you think? a pecem ih valjda jedina na svijetu pola sata jer mi je pecnica neka slaba.

@slapa ma jeste, ali amaterski izgleda :D

Avatar
slapa
i'm watching u
Postovi: 16056
Pridružen/a: 19 ruj 2011 11:34
Spol/rod: žensko

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la slapa » 20 sij 2014 15:29

^
a niš, pošalji onda meni ove koji ti ne uspiju. šteta da propadne. :D

čisto logički za problem koji te muči, po meni nisi dovoljno izrezbarila gornji dio forneta i zadnji rez ti nije dovoljno blizu tog ruba koji ti se otvara i onda progura ta smjesa van na krivo mjesto dok se peče.
a možda bi ti i ovo pomoglo http://uk.answers.yahoo.com/question/in ... 221AALJKAQ" onclick="window.open(this.href);return false;
mi imamo sve što nam treba,
prostor od zemlje pa do neba...

Avatar
jpeg
Postovi: 5413
Pridružen/a: 02 stu 2005 00:10
Spol/rod: žensko

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la jpeg » 31 sij 2014 00:00

provaj probost svakog cackom da se manje napuhnu.

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Kako ispeći jaje?

Post Postao/la zenia » 29 svi 2014 14:26

Dakle pečenje jaja nije baš samo tako.
Kako ga ispeći da bjelanjak bude čvrst, a žutanjak mekan, da se može kruh fino tunkati u njega?

Meni to rijetko kada uspije

Uglavnom ako mi je bjelanjak dobro pečen onda i žutanjak skoro cijeli bude čvrst, kao kod tvrdo kuhanog jajeta
ako mi je žutanjak mekan, onda mi, uglavnom barem mali dio bjelanjka ostane ljigav

Uglavnom mi nikad ne uspije pa radim kajganu

Kako pečete jaje na oko?

Lajava, jesi sad sretna?
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Little N
Postovi: 6598
Pridružen/a: 04 svi 2013 14:00
Spol/rod: žensko
Lokacija: Zagreb

Re: Kako ispeći jaje?

Post Postao/la Little N » 30 svi 2014 07:30

Haha. Weird topic boom. Pa ti igraj istinu i izazov.
Ja stavim malo vise ulja nego sto bi trebalo, odvrnem vatru na najjace, volim da je bjelanjak hrskav, uzmes zlicu i s onim vrucim uljem poljevas odozgora da se ispece i s gornje strane. Odurna mi je ona zlundrica koja ostane na zutanjku. Uglavnom, bjelanjak na naglo zahrskavi a zutanjak ostane tekuc..

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: Kako ispeći jaje?

Post Postao/la Bash » 30 svi 2014 10:51

...i to ti je basically to

:cvrčci: :D

Avatar
Lajava
Postovi: 284
Pridružen/a: 25 tra 2014 00:21
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Lokacija: st-zg

Re: Kako ispeći jaje?

Post Postao/la Lajava » 30 svi 2014 11:06

zenia javi nam dok isprobas recept :D

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: Kako ispeći jaje?

Post Postao/la zenia » 30 svi 2014 11:25

Lajava je napisao/la:zenia javi nam dok isprobas recept :D

Mrš tamo!
Zlo jedno čime se ja moram blamirati :lol:
Little N je napisao/la:Haha. Weird topic boom. Pa ti igraj istinu i izazov.
Ja stavim malo vise ulja nego sto bi trebalo, odvrnem vatru na najjace, volim da je bjelanjak hrskav, uzmes zlicu i s onim vrucim uljem poljevas odozgora da se ispece i s gornje strane. Odurna mi je ona zlundrica koja ostane na zutanjku. Uglavnom, bjelanjak na naglo zahrskavi a zutanjak ostane tekuc..
Hvala na savjetu :D
Inače kad ne igram istinu i izazov znam napraviti jaje.

Al kad sam već otvorila temu, mogla bih tražiti savjete oko kolača :D
Za to sam tupava.
U stanju sam složiti ručak od 6 slijedova, ali običan biskvit mi je enigma.
Jedino kaj znam dobro napraviti od slatkog su palačinke :D

Dakle, može li kakav debilni recept?
Sa redoslijedom! :D
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Avatar
Lajava
Postovi: 284
Pridružen/a: 25 tra 2014 00:21
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Lokacija: st-zg

Re: Kako ispeći jaje?

Post Postao/la Lajava » 30 svi 2014 11:27

:kokice:

ne virujen ti da znaš ispec palacinke :sinister:

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Bash » 30 svi 2014 11:48

pripojeno je jaje na oko temi sa savjetima :)

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: Kako ispeći jaje?

Post Postao/la zenia » 30 svi 2014 11:49

Lajava je napisao/la::kokice:

ne virujen ti da znaš ispec palacinke :sinister:

Njušim novi izazov :lol:

Pametno jedno :ubergeek:
Bash je napisao/la:pripojeno je jaje na oko temi sa savjetima :)
Bogu hvala ovako će se bar utopit :D
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Little N
Postovi: 6598
Pridružen/a: 04 svi 2013 14:00
Spol/rod: žensko
Lokacija: Zagreb

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Little N » 30 svi 2014 12:07

Biskviti su so out. Podloga od raznih vrsta keksa is in. S vocem, cokoladom, raznim kremama, samo moras nac najdrazi spoj.

Avatar
Andain
Postovi: 5430
Pridružen/a: 03 pro 2012 23:17
Spol/rod: žensko

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Andain » 31 svi 2014 09:47

Nisam ni ja luda za kolačima, možda zbog tog što iz nekog razloga totalno ne volim pratiti recepte u točnu mjeru pa završim uvijek improvizirajući nešto na jelu, a to je kod kolača malo teže pošto to obično znači da se nešto neće dići kak spada :D
Sva sreća pa ih rijetko i jedem. :)
“She's hot. I trust her.”
Hansel

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la zenia » 31 svi 2014 09:57

Andain je napisao/la:Nisam ni ja luda za kolačima, možda zbog tog što iz nekog razloga totalno ne volim pratiti recepte u točnu mjeru pa završim uvijek improvizirajući nešto na jelu, a to je kod kolača malo teže pošto to obično znači da se nešto neće dići kak spada :D
Sva sreća pa ih rijetko i jedem. :)
Isti problem.
Treba sve pratiti u gram i sve ima neki točan redoslijed
koji ja ne poznajem.
Kod slanih stvari točno poznajem logiku svih namirnica i svih načina
obrade i mogu se igrati.
Kod kolača kad se igraš dobiješ splačinu. :lol:

A bed je što sve ove moderne kuharice ne pojašnjavaju točan
način pripreme. Samo kažu koliko čega ide, a uputa ide na principu:
od toliko i toliko toga i žličice onoga napravite tijesto. A jebemu da ga znam napraviti
ne bih ni čitala kuharicu :D
Moja mater ima grozan rukopis. Njene knjige s receptima
su mi pokora, iako ona je to sve fino zapisala što i kako.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Avatar
Lajava
Postovi: 284
Pridružen/a: 25 tra 2014 00:21
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Lokacija: st-zg

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Lajava » 31 svi 2014 10:47

Zenia si isprobala recept za jaje na oko? Do kolača imas jos vrimena...

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la zenia » 31 svi 2014 15:55

Lajava je napisao/la:Zenia si isprobala recept za jaje na oko? Do kolača imas jos vrimena...
Dakako. I oduševljena sam. Eto konačno sam napravila jaje kako treba.


Nabijem te, više se neću igrati s tobom
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Avatar
Lajava
Postovi: 284
Pridružen/a: 25 tra 2014 00:21
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U braku
Lokacija: st-zg

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Lajava » 31 svi 2014 20:11

Moram priznat da sam i ja "ukrala" recept za jaja na oko i da je skroz super!

Little N hvala ti :feelingfree: , napokon više ne moram čokolino po cile dane jest...

Ako imate još kakav jednostavan recept slobodno mi ga udjelite... bit cu vam jako zahvalna :)

Little N
Postovi: 6598
Pridružen/a: 04 svi 2013 14:00
Spol/rod: žensko
Lokacija: Zagreb

Re: kulinarska pitanja

Post Postao/la Little N » 04 lip 2014 10:45

Slicnu tehniku mozes primjenit i na meso i ribu :P

Odgovorite