Treba li autati nemoralne političare?

Domaće i strane aktualnosti, vijesti, komentari događanja, novinskih članaka, TV emisija, tekstova s CroL naslovnice i općenito svega čime nas mediji svakodnevno bombardiraju.

Odgovorite

Treba li autati nemoralne političare?

DA
6
50%
NE
6
50%
 
Ukupno glasova: 12

Avatar
Haruka
Postovi: 5
Pridružen/a: 06 sij 2015 13:32
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Haruka » 02 vel 2015 15:14

Za one koje nisu vidjeli članak: http://www.crol.hr/index.php/politika-a ... politicare#

Moj stav je jako jasan; Da, treba ih autati treba ih uništiti i politički diskreditirati do krajnjih granica. Bez objašnjenja, bez prethodnih prijetnji ili upozorenja bez ičeg.
Još uvijek ne mogu prežaliti da su se određeni podaci skupljeni u spremanju kampanje protiv Ž.M.-referenduma spremili u ladicu i nisu se iskoristili. Šta je i na koji način točno ona mogla udariti kao kontru da su određene stvari "procurile" u javnost? Biti shrvana? BU-HU-HU! Pitam se bi li možda javnost malo drugačije gledala na njezinu kampanju i bi li joj članovi obitelji stali na kraj i rekli:“A sad prestani više s ovim sranjem!“ Bi li se suočena sa svime zakopala u pijesak posula pepelom i konačno priznala;" Da, radim to zbog svojih osobnih, apsolutno osobnih unutarnjih frustracija i samim time sve što sam rekla i napravila nije validno." A i da je pokušala to okrenuti u vlastitu korist kontra joj ne bi uspjela jer kad se jednom lavina pokrene ne možeš ju zaustaviti pogotovo ovakva lavina.
Kako to da se u zemlji u kojoj se apsolutno sve vrti oko tračeva, jer ljudima bilo koje seksualne orijentacije nudi ona poznata kruha i igara, da zaboravimo na prave probleme, gdje svi pričamo o Jambrošiću, Rozgi, Severini i ostalima na temu njihove seksualnosti dok sami nikad nisu javno priznali išta i to smatramo sasvim razumljivim jer su oni "naši". Gdje se pokreću teme na razno raznim gay forumima sa slikama naših pjevača, glumaca, novinara u zagrljajima i drugim pozama, ljudima koji ne štete gay pravima i pokretu ničim (osim time što su ormaruše ali to je druga tema ) forumske teme gdje ih se osuđuje i ismijava dok se o političarima i ostalim anti-gay aktivistima sa izrazito fašističkim izjavama štiti i ignorira ih se?? Tko je tu lud?
Kako to da je istup Blanke Vlašić u svima nam poznatom videu gdje propagira prave obiteljske vrijednosti prošao nekažnjeno, dok su se istovremeno lezbe potaknute tim videom na facebooku i drugim (polu)javim internetskim prostorima prepucavale koja ju je više puta okrenula neke i uz čvrste dokaze no do javnosti ništa nije došlo?!
Uzvraćanje udarca je esencijalno za svaku borbu inače to nije borba to je saniranje nakon poraza i zadovoljavanje s ostacima. Predaja prije ičeg. I da, imamo ZOŽP i razumijem, možda je suptilnost bila potrebna, no to ne znači da se slažem s njome.
Diskreditiranje je najveće oružje koje imamo jer kad tada se netko od njih obrati nekom da ispolji svoje potrebe pa kad ti to smeće od čovjeka ponudi ševu ne razumijem ljude koji šute i dopuštaju da njihova šutnja bude kupljena. Koliko konformistički i ljigav možeš bit? Kako te nakon toga nije sram i kako se ne gadiš sam sebi?
Svima onima koji kažu kako je prisilno autanje javnih osoba ovog kalibra nemoralan čin, jer nitko ne može znati kako će to utjecati na njihov danji život i kako će oduzimanje sigurnosti i prava na privatnost možda slomiti nečiji brak, posao, etc. evo sljedećih podataka: u Hrvatskoj je 2013 od intenzivnog početka UIO kampanje postotak mladih u dobi od 14-20 koji su tražili stručnu pomoć oko svoje seksualnosti i svog nošenja s njome što samoinicijativno što od strane roditelja znatno porastao u donosu na godinu dana pa čak i dvije prije. Postoci pokušaja samoubojstava mladih od 14-25 godina u 2013 u županijama poput Ličko-senjske porastao je za 35% , Splitsko-dalmatinske za 15% a Brodsko-posavske za 16% u odnosu na 2012 godinu. Slučajnost? Čisto sumnjam.
Samo u Zagrebu ima više od pedeset i nešto djece u dobi od 16 do 20 godina koji žive na ulici no od njih samo se nekolicina usudila priznati da su izbačeni iz kuće zbog svoje seksualne orijentacije. Prezentacije, knjige o reparativnoj terapiji, kao i u ostalom posjet Judith Reisman polako postaju normalnost a o prozivkama s oltara i huškanjem na objavljivanje javnog popisa homoseksualaca se uopće ne želim obazirati. . . Svi sudionici u tim i sličnim događajima ne zaslužuju ništa drugo nego da budu proganjani posramljeni i stavljeni na zasluženo mjesto. Bez trunke grižnje savjesti onih koji bi to proveli u djelo. Dvolične auto-homofobne PIČKE očito nemaju savjest zašto da je ja osjećam i pitam se što će im se desiti?

Šta vi mislite? :-)
“I have packed myself into silence so deeply and for so long that I can never unpack myself using words. When I speak, I only pack myself a little differently.”
Herta Müller

Avatar
tamara3
Just tax the stupid people.
Postovi: 8744
Pridružen/a: 01 stu 2005 16:44
Spol/rod: žensko
Status: U životnom partnerstvu
Lokacija: Oblačić.
Kontakt:

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la tamara3 » 02 vel 2015 16:36

Haruka je napisao/la:Još uvijek ne mogu prežaliti da su se određeni podaci skupljeni u spremanju kampanje protiv Ž.M.-referenduma spremili u ladicu i nisu se iskoristili. Šta je i na koji način točno ona mogla udariti kao kontru da su određene stvari "procurile" u javnost? Biti shrvana? BU-HU-HU! Pitam se bi li možda javnost malo drugačije gledala na njezinu kampanju i bi li joj članovi obitelji stali na kraj i rekli:“A sad prestani više s ovim sranjem!“ Bi li se suočena sa svime zakopala u pijesak posula pepelom i konačno priznala;" Da, radim to zbog svojih osobnih, apsolutno osobnih unutarnjih frustracija i samim time sve što sam rekla i napravila nije validno." A i da je pokušala to okrenuti u vlastitu korist kontra joj ne bi uspjela jer kad se jednom lavina pokrene ne možeš ju zaustaviti pogotovo ovakva lavina.
Koji podaci?

Inače, priče radi, pretpostavimo da je Ž.M. lezbijka (ha-ha) i da je to netko objavio - zaradio bi tužbu i takvu kaznu da se ne bi oporavio za 10 života jer kod nas zakoni i pravosuđe tako funkcioniraju. I sama naša sugovornica u temi, novinarka Slavica Lukić, je to osjetila na vlastitoj koži premda je napisala istinu i tema jest bila od javnog interesa jer se radilo o čistoj ko suza korupciji (http://www.jutarnji.hr/prva-presuda-zbo ... m/1180451/).

Inače, da, budući da političari zbog svoje pozicije uživaju i podosta privilegija, pa ako nam takvi nemoralni kroje sudbine (a kroje), onda da, mislim da ih treba razotkriti.

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la zenia » 02 vel 2015 18:42

Ne treba autati nikoga pa čak ni ako je on nemoralan. Zašto? Jer je to jadno!
Treba li ubiti ubojicu, silovati silovatelja, pretući nasilnika? Na loše odgovarati još gorim?
Kad je tuđi nemoral postao opravdanje za vlastiti nemoral?
Što smatraš da ćeš time napraviti, osim što ćeš nekoga uništiti i usput ispasti govno?
Misliš da ćeš pomoći nekome ako javno autaš nekog političara? Nekom će klincu kojeg mrcvare jer
je gej pomoći javno saznanje da je Željka Markić frustirana ili da je neka pevaljka lezba?
Mama i tata ga neće izbaciti iz kuće zbog toga? Prestat će ga tući jer si ti bila tako hrabra i iz svoje sigurne
fotelje napravila vijest koja će biti na naslovnici pola dana?

Ja mislim da se treba, za promjenu, baviti nečim moralnim, a ne funkcionirati na principu većeg govna.

Ako si zabrinuta za lgbt beskućnike, stopu suicida među mladima, obespravljene i slično onda im možeš
pomoći puno konkretnije od toga da se ponašaš kao zadnja šupčina i uništavaš ljude. Bili oni moralni ili ne.
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Avatar
Popeye
Postovi: 2096
Pridružen/a: 17 tra 2007 14:24

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Popeye » 02 vel 2015 18:59

moja refleksna reakcija je 'da, naravno da treba'. onda pak dobijem osjećaj kao da sam ugazio u govno. tako da ne bih mogao sto posto zastupati taj stav, jer sam osjetljiva dušica. :D
problem s prislinim autanjem jest što se njime donekle kompromitira i onaj koji auta gadove. što cijelu stvar dovodi do jedne od esencijalnih tema LGBT postojanja, a to je ormar i kako se prema njemu odnosimo. naime, autanje je idealno emancipatorski proces a u kontekstu prislinog autanje on postaje kazna, oružje. također, uvijek me muči zašto imamo uopće poštovanja ili uvažavanja za ormar, bilo čiji, i ne bi li jednostavno SVE trebalo prislino autati. :D odnosno, osloboditi ormara.

tako da osobno ne bih nikoga tako autao u medijima. niti bih osudio nečije utemeljeno (npr. političar koji govori da su pederi bolesni i da treba zabraniti prajd a jebe se s muškim kurvama i sl.) neželjeno autanje od strane neke treće osobe.

poncije pilat! :feelingfree:

Avatar
Andain
Postovi: 5430
Pridružen/a: 03 pro 2012 23:17
Spol/rod: žensko

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Andain » 02 vel 2015 20:43

U uvodnom postu je spomenuto jako puno ''celebova'', od Željke Markić koja javno istupa protiv gay-eva do nekih drugih koji se generalno ne oglašavaju o temi što svakako ne bih svrstala u istu kategoriju. Ne sviđa mi se uloga nekog tko donosi tuđe izbore i ograničava druge, niti smatram da se negativne stvari mogu pravdati ''višim'' ciljevima. Tu se zapravo dosta slažem s ovim Zenijim:
zenia je napisao/la: Ja mislim da se treba, za promjenu, baviti nečim moralnim, a ne funkcionirati na principu većeg govna..

Međutim...ako je neki političar izgradio karijeru i cijelu retoriku na laži, onda javnost koja će glasati za njega i njegove stavove ima pravu na tu informaciju. Ako se XY osoba bavi pjevanjem ili glumom, gay je i u javnosti propagira homofobne stavove, njegovo licimjerstvo je njegova privatna stvar jer nema veze s onim zbog čeg je postao poznat. Međutim, ak je on javna osoba koji popularnost duguje homofobnoj retorici, a on sam je gay, to je informacija koja izlazi izvan sfere privatnosti i ulazi u sferu obmanjivanja javnosti. Bilo da je riječ o ovom primjeru, ginekologu koji vrši abortuse i zalaže se za ukidanje prava il nečem trećem.
“She's hot. I trust her.”
Hansel

Avatar
megan
Postovi: 5464
Pridružen/a: 10 vel 2013 11:06
Spol/rod: žensko

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la megan » 02 vel 2015 21:08

Nisam za prisilno outanje..mislim da je previše agresivno i negativno, a i ne postiže se pravi cilj.
Recimo da se sazna da je Markićka gay (zamislimo, nemam nikakve informacije o njenoj orijentaciji)..što bi se s tim postiglo? Ne da javnost zamisli i kaže si 'vidiš, baš smo glupi bili što smo njoj vjerovali, postanimo liberalniji i otvoreniji', nego upravo suprotno. Reći će 'užas, i ona je jedna od njih'. I ostaju jednako podložni utjecaju nove Markićke, budući da se njihovo mišljenje nije promijenilo. Da, maknuli smo jednog igrača suprotnog tima, ali svoje vrijednosti i stavove nismo proširili dalje. Ne trebamo se boriti ciljajući svoje suparnike, nego obraćajući se javnosti sa jednostavnim ciljem da oni krenu razmišljati svojom glavom. (Jer, realno, mi smo u pravu. :P ) Ako idemo s pozitivnim idejama i akcijama, teže će biti boriti se protiv toga, a i lakše je zalagati se za nešto ako znaš da činiš samo dobro. A uništiti nečiju karijeru, a možda i život, možda nekome neće biti problem opravdati višim ciljem, ali jednostavno osjećaj nije isti ako igraš prljavo i udaraš nisko. :vodenjak: :feelingfree:
Desert je visnjica :(

Avatar
Popeye
Postovi: 2096
Pridružen/a: 17 tra 2007 14:24

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Popeye » 02 vel 2015 22:35

btw, potpuno se slažem s navodom da je u društvenoj borbi potrebno uzvraćati udarce protivnicima.
da, lijepo je pomagati djeci and stuff, a nije lijepo svađati se s homofobima i sl., no ovo drugo je jednostavno neizostavno u borbi za LGBT ravnopravnost.
trebamo se uvijek sjetiti jedne svjetski i povijesno jedinstvene činjenice, a to je da LGBT pokret i aktivizam nisu nikad koristili nasilje u borbi za ravnopravnost. pederi nisu nikad izvršili atentat na ikoga, nisu istukli nikoga, nisu proganjali nikoga itd. sve to su pak činili skoro svi posve pravedni emancipatorski pokreti kroz povijest, od svake borbe za nacionalnu slobodu do svakog radničkog prava itd. eskalirano korištenje nasilja je rezultat još veće spremnosti moćnijeg protivnika na nasilje u želji za suzbijanjem prava manjine, a LGBT pokret nikad svoje reakcije pretočio u fizičko nasilje, ubijanje i sl. to je jako velika i važna stvar koju treba uzeti u obzir kad se raspravlja o tome što naša ili "naša" strana čini u borbi za LGBT ravnopravnost. najgori pederski potezi su i dalje skroz objektivno gledano totalna kamilica u odnosu na ono što su činili i čine naši protivnici (ubijanje, zatvaranje u ludnicu itd.).
ako se to uzme u razmatranje, onda se može i reći: ako si nekoga neželjeno autao, nije da si ga ubio. mogao je proći i mnogo gore. :sinister:
no da se vratim na uzvraćanje udarca. za LGBT pokret je to često bio humor, ismijavanje gluposti i izostanka logike, smijanje mržnji u facu i sl. ako pederi išta znaju onda je koristiti riječi kao oružje. :D
tako da bih ja prije prisilnog autanja predložio možda tortu u lice, glitterbombing i tako nešto... uz pripadajuće verbalno ismijavanje. :dork:

Avatar
Popeye
Postovi: 2096
Pridružen/a: 17 tra 2007 14:24

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Popeye » 02 vel 2015 22:37

recimo, ovo je bilo ismijavanje a ne prisilno autanje. :gigglenod:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/izgl ... 09218.aspx

& he deserved it!

Avatar
Haruka
Postovi: 5
Pridružen/a: 06 sij 2015 13:32
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Haruka » 05 vel 2015 11:39

Odmah samo da naglasim da nigdje nisam rekla da je ŽM lezba niti sam aludirala na to. Kud sreće da je tako pa bi mnogo stvari bilo lakše ;) XD

A sad;
zenia je napisao/la:Ne treba autati nikoga pa čak ni ako je on nemoralan. Zašto? Jer je to jadno!
Treba li ubiti ubojicu, silovati silovatelja, pretući nasilnika? Na loše odgovarati još gorim?
Kad je tuđi nemoral postao opravdanje za vlastiti nemoral?
Dakle Francuska revolucija je kurac od pokreta jer je baziran na nasilju i trebala je biti sprovedena pjevanjem pjesmica i držanjem za rukice? Borba za ukidanje aparthejda je bila veoma krvava i uzvraćala je na nasilje nasiljem. To je isto bilo pogrešno jel? Takav način nikad ne donosi ništa dobro? Osim nekih pojedinaca poput Stevea Bika i sličnih to je bila borba bez imalo štednje. Borba britanskih antifašista u sedamdesetima protiv Britanske nacionalne partije i njenih neonacističkih pristaša izvolijevala se na ulicama kontra sukobima, direktnim sukobima, dok ih konačno nisu posve uklonili s britanskih ulica i zavezali im jezike. To je isto bilo pogrešno po tvome jer na ubojstva mladih doseljenika i silovanja i pljačke nisu sjeli u krug dignuli transparente i otpijevali KUMBAJA? Nema platforme za fašiste, nikakvih vrsta i ni pod kojim uvjetima. To je jedini efektivan način u iznimnim situacijama očito.
Gay pokret počeo je Stonewallškom pobunom; spontanim, nasilnim odgovorom na policijske racije i maltretiranja. Do tad su pederi, lezbe i tranže trčali od policije ali tu večer je policija trčala od njih. Ni to ne opravdavaš zar ne? Ovo sve nabrojeno je jadno po tvom? Da te netko napadne na ulici pustila bi ga da te tuče jer ne želiš na nasilje odgovarati nasiljem? Ajde nemoj me molim te. . Ne tvrdim da se nasilju (pri tome mislim i na sve militantnije oblike aktivizma ne samo borbu na ulici etc.) treba pribjegavati olako ali poneke strukture samo taj način razumiju i samo ih se tako može maknut iz javnog diskursa.

zenia je napisao/la: Misliš da ćeš pomoći nekome ako javno autaš nekog političara? Nekom će klincu kojeg mrcvare jer je gej pomoći javno saznanje da je Željka Markić frustirana ili da je neka pevaljka lezba?
Da pomoći će samo ne s pavaljkama jer kao što sam rekla oni (posvuduše m&ž) nemaju veze sa pokretom tj. ne odmažu mu. Riječ je o POLITIČARIMA cijelo ovo vrijeme je naglasak na političare. Dakle da pojasnim; govorim o autanju onih koji rade ili na bilo koji način sudjeluju u stvaranju zakona. Ljudi kojih se određen zakon ne tiče glasat će za njega bez puno razmišljanja jer ne moraju živjeti po njemu. Prisiliti političare koji stvaraju homofobne zakone, koji glasno zagovaraju ukidanje prava LGBT osobama ili stvaranje separate but equale zakona koji po njihovom štite te fundamentalne vrijednosti tradicionalnog braka a ne žive takav život je izjednačavanje situacije i legitimna borba protiv nepoštenosti. To je osnovni princip demokracije koji političke ormaruše krše i to im se ne smije dozvoljavati. Pomoći će tako što će ih ušutkati i prisiliti da mijenjaju retoriku i stvaraju zakone da podupiru pokrete i planove za sigurniji život jer ne će više imati druge opcije ili će pak njihovo mišljene biti ne validno i samim time ne toliko opasno.
zenia je napisao/la: Mama i tata ga neće izbaciti iz kuće zbog toga? Prestat će ga tući jer si ti bila tako hrabra i iz svoje sigurne fotelje napravila vijest koja će biti na naslovnici pola dana?


Već jako dugo ne djelujem samo iz svoje „sigurne fotelje“ i uopće ne želim na ovakve komentare odgovarati jer ne da nisu konstruktivni nego su totalni BIČ-fit.
zenia je napisao/la:Ako si zabrinuta za lgbt beskućnike, stopu suicida među mladima, obespravljene i slično onda im možeš pomoći puno konkretnije od toga da se ponašaš kao zadnja šupčina i uništavaš ljude. Bili oni moralni ili ne.
A ti znaš mene toliko dobro i svaki moj aktivistički pokret i sve pa mi možeš uputiti ovakvu rečenicu. BIČ-fit br.2 point not valid! :-) A ovo o moralnosti sam ti objasnila prije pa ne kanim ponovno.
“I have packed myself into silence so deeply and for so long that I can never unpack myself using words. When I speak, I only pack myself a little differently.”
Herta Müller

Avatar
Andain
Postovi: 5430
Pridružen/a: 03 pro 2012 23:17
Spol/rod: žensko

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Andain » 05 vel 2015 15:34

Ja bih bila oprezna s pozivanjem na nasilje bilo kakvog tipa pogotovo kada isto može izazvati kontraefekt i poništiti sve dobre rezultate napravljene kroz godine. Nasilje bi valjda trebao biti zadnji izbor kada nikakvih drugih alternativa nema (ako i tad), a činjenica je, gay pokret teško da će ikad biti masovan kao francuska revolucija da stvori toliko jak otpor. Gay-evi su manjina u većinskoj populaciji koja u najboljem slučaju tek ponešto mari za naša pitanja i daleko je od tog da se jedva čeka prikloniti nekakvoj iole nasilnije percipiranoj kampanji s ''naše'' strane. Nekakvo masovno prisilno outanje bi stvorilo jednako gorak okus svima kakav je približno imalo objavljivanje onog famoznog gay imenika.
“She's hot. I trust her.”
Hansel

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la zenia » 05 vel 2015 15:43

Jebote koliko mozes tipkati :D
Da znam da je francuska revolucija bila krvava al eto ja i dalje ne zelim krv na svojim rukama. Mozda je glupo sto tako vjerujem, ali vjerujem da mozemo bolje od toga. Bar ja. Ti kako te volja ja ne zelim i ne mogu podrzavati takav nacin borbe. Znam da bi bio brzi i efikasniji, al svejedno ne zelim tako, ako je ikako moguce.
Kao sto rekoh ti misli kakk te volja. Nemam problem s razlicitim misljenjima niti ocekujem da se slozis. Doduse ne moras koristiti rijec bitch kad mi se obracas. On the other hand, i moj post je bio tvrd i prost pa ajde, oprastam.
Sad se idem baviti ljepsim temama.
Pozz
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Bash » 07 vel 2015 12:22

Ne stoji jedan ili dva političara iza zakona koji se donose. Osobni napad prisilnim outanjem možda će eliminirati tog jednog, a šta kad iza njega stane sljedeći i nastavi drvit po svojoj ideologiji? Onda se nastavlja potraga za prljavim rubljem ili šta? Možda mu je žena abortirala u mladosti pa dobijemo još jednu šansu za prokazat licemjerje. Šta s trećim koji dođe? U kojem momentu energiju i pare za privatnog detektiva ulažemo ekšli u pobijanje retorike i ideologije, a ne pojedinaca koji je izgovaraju? Kad je taj trenutak spoznaje?

Avatar
Popeye
Postovi: 2096
Pridružen/a: 17 tra 2007 14:24

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Popeye » 08 vel 2015 00:23

to se ne isključuje međusobno. ;)

ne kužim tu, for lack of a better word, naivnost. kao, dobri ljudi rade samo dobro, loši ljudi rade samo loše i sl.
život je mnogo kompleksniji od takvih dihotomija i crno-bijelih podjela. o politici da ne govorim.

pa i gandhi i martin luther king su napravili neke poteze koji su bili totalno beskrupulozni, moralno upitni i za neke ljude itekako vrlo štetni. tko god se prihvati posla mijenjanja društva će u tom procesu zaprljati ruke. tko kaže da nije - laže.
ili nije ništa promijenio/la. :D

pritom mi se čini da dosta ljudi svoje refleksne, emocionalne reakcije naknadno ispunjava argumentacijskim sadržajem. tako se ograničava i vlastito promišljanje određene tematike.

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Bash » 08 vel 2015 08:34

OK, ja isto tako mogu reći tko god misli da je za najbolje rezultate potrebno zaprljat ruke protiv zastupnika suprotnog mišljenja, svoje postupke opravdava tom argumentacijom. :D
No volila bih kad već odgovaraš da mi onda i iskomentiras kakav se napredak postiže kad se "osramoti" jednog, a drugi dolazi iza njega.

Avatar
Popeye
Postovi: 2096
Pridružen/a: 17 tra 2007 14:24

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Popeye » 08 vel 2015 14:12

šalje se vrlo jasna poruka svim autohomofobima da im je bolje ne voditi agresivnu homofobnu politiku jer će se ostvariti njihova najgora noćna mora, a to je da drugi ljudi znaju za njihovu homoseksualnost. dok se širokoj javnosti šalje poruka da su oni političari koji su fanatično antigej zapravo kompleksaši koji ne mogu prihvatiti vlastitu homoseksualnost.

ono što ja vidim kao problematično u cijeloj priči jest da se time igra na heteronormativnost, odnosno da se homoseksualnost zapravo predstavlja kao nešto negativno in a way.

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Bash » 09 vel 2015 17:03

Ne mislim da je to problem jedinstven za lgbt niti javno prokazivanje nosi ekstra posebnu poruku, već je to nečiji čisti self-righteous lov na "pravdu". Isto bi bilo da se prokaže da je neka pro life konzervativna desničarka abortirala. Je, ona je licemjer i to je svima upozorenje. Hoće li to promijeniti išta u glavama onih koji misle da je svaki pobačaj ubojstvo? Hoće li javno osramoćeni homofob išta promijeniti u glavama svojih hetero istomišljenika? Neće, osim razine samozadovoljstva pojedinaca koji su eto kao nešto postigli za viši cilj. Sjebali su jednu osobu, big fucking success.

Avatar
Popeye
Postovi: 2096
Pridružen/a: 17 tra 2007 14:24

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Popeye » 09 vel 2015 19:54

pa značajan dio političke borbe se bavi baš time - sjebati određenu osobu koja ti je politički protivnik. s obzirom na presonalizaciju politike, to ima i smisla i efekta.
u svakom slučaju, ne mogu podržati stav da si u borbi za LGBT ravnopravnost trebamo sami svezati jednu ruku.

Avatar
Andain
Postovi: 5430
Pridružen/a: 03 pro 2012 23:17
Spol/rod: žensko

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Andain » 10 vel 2015 09:03

Razmišljam malo o ovom Bajsovom primjeru gdje je, on koji je glasao protiv umjetne oplodnje u izvanbračnim zajednicama, ulovljen u licimjerstvu i laži. Ne mogu reći da mi ga je imalo žao ili da novinarsko razotkrivanje istog smatram žutilom. Za slučaj da papa ima ljubavnicu, a zagovara celibat, smatrala bih isto bitnim da se javnosti otkrije, ne samo njegovom privatnom stvari koja se treba štititi.

Ne bih smatrala da je ok nekakav vještičji progon svih svećenika i njihovog potencijalnog ljubavnog statusa, al razotkrivanje nekog tko predstavlja određenu politiku u laži (i to upravo u onom što srčano zagovara), predstavlja i razotkrivanje cijele politike kao farse.
“She's hot. I trust her.”
Hansel

Bash
Postovi: 6512
Pridružen/a: 07 kol 2009 12:56

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Bash » 10 vel 2015 22:14

Da, značajan dio političke borbe svodi se na osobne napade, ali tema je o tome treba li se to raditi. S obzirom na personalizaciju politike, nekad osobni napad može dati veliku prednost nad oponentima. Je li to slučaj i kad se tiče outanja? Jedno je da se netko kandidira za predsjednika i otkriju mu da npr. puši travu, drugo je pak ovo koje se tiče ogromne opozicije sastavljene od lizača oltara i branitelja tradicionalnog i poduprte glasačima. S moralne strane nemam šta više za reć, kome nije jasno, jebiga. :D

Avatar
Kroacija
Postovi: 16674
Pridružen/a: 02 stu 2005 11:37
Spol/rod: ne želim definirati
Ja sam: ne želim se identificirati
Lokacija: Njemačka

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Kroacija » 31 ožu 2015 22:16

zenia je napisao/la:Ne treba autati nikoga pa čak ni ako je on nemoralan. Zašto? Jer je to jadno!
zenia, ti s' meni kul. :D

zenia
Postovi: 4559
Pridružen/a: 13 stu 2007 15:29
Spol/rod: žensko
Ja sam: lezbijka
Status: U vezi

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la zenia » 01 tra 2015 08:20

uma je napisao/la:
zenia je napisao/la:Ne treba autati nikoga pa čak ni ako je on nemoralan. Zašto? Jer je to jadno!
zenia, ti s' meni kul. :D
Awwww tnx :touched:
“What am I living for and what am I dying for are the same question.”
― Margaret Atwood, The Year of the Flood

Mar
breathing blue
Postovi: 5417
Pridružen/a: 06 lip 2016 15:38

Re: Treba li autati nemoralne političare?

Post Postao/la Mar » 09 lip 2016 13:08

Popeye je napisao/la:ono što ja vidim kao problematično u cijeloj priči jest da se time igra na heteronormativnost, odnosno da se homoseksualnost zapravo predstavlja kao nešto negativno in a way.
Upravo to.


Nemam moralnih, etičkih i inih previranja oko toga da se licemjeru kaže da je licemjer, posebno kad je u poziciji da time (negativno) utječe na živote drugih ljudi. Međutim, ono što u kontekstu ove teme ostavlja gorak okus je činjenica da bi se homoseksualni identitet (u kojem nema ništa loše niti sramno) koristio kao argument/oružje kojim bi se nekoga diskreditiralo i posramilo. U tom procesu je neizbježno da se i samu homoseksualnost perceptivno (za javnost) gurne u područje nečeg nepoželjnog i sramnog. I tu vidim u konačnici nemjerljivo više štete nego koristi. :/


Vjerujem da bi se bolji efekt s takvim utjecajnim, licemjernim individuama postigao iza zatvorenih vrata.
Voljela bih kad bi postojala neka tajna organizacija koja bi se bavila takvim stvarima. :aha:

Odgovorite