Hm, ne znam, s jedne strane mi je jasno da ovaj izborni sustav kod nas nije dobar, a s druge strane ovakve izmjene tjeraju vodu samo na njihov mlin (desnicara) za sada, nažalost. S pricom oko preferencijalnih glasova skupljaju potpise od onih koji ne znaju ili ne znaju dobro vec postojeci izborni sustav, jer mogucnost preferencijalnog glasanja vec postoji pod određenim uvjetima. No, poblem je ovo digitalno glasanje, pa iako mi se ta ideja jako sviđa, s ovakvom politickom klimom kakva je danas to je samo dodatno gorivo za pogon desnice. Jer, necemo se praviti glupi. Znamo da je to sve samo za dijasporu dobro, a znamo i za koga dijaspora glasa! Međutim, ni to nije nagora stvar, najgore je to sto oni planiraju smanjiti izborni prag (!?) - ispravite me ako griješim. No ako je istina, to znaci da ce nam se sabor pretvoriti u jos veci kokosinjac od onoga sto vec je. Jer kad uzmem u obzir da se hoce umjesati i u sustav izbornih jedinica i broj zastupnika koji izborna jedinica daje, bojim se da bi tako svaki đabalebaroš mogao sjediti u saboru. A samo nam to treba, jos vise Hasana. i njemu slicnih.
Suma sumarum - promjenu izbornog zakona podržavam, ali ne na ovaj način.
Treba li dijaspora glasati?