Image

Uzimaš li ti Elizabeth Stephens Annie Sprinkle za svoju zakonitu ženu? - upitala je (ne)okrunjena queer kraljica bivše Jugoslavije, ovaj put u ulozi svećenice, Biljana Kosmogina, dvije zaljubljene Amerikanke koje su svoju vezu “ozakonile” večeras ispred teatra &TD pred brojnim uzvanicima, prijateljima i znancima.

Sasvim običan četvrtak donio je, na zadovoljstvo queer publike, prvo lezbijsko vjenčanje u Hrvatskoj. Doduše radilo se o performansu “Green wedding” povodom završetka Queer festivala, ali ništa nije bilo prepušteno slučaju. 

Mladenke u zelenoj vjenčanici s buketima Saše Šekoranje, duboki dekoltei koji otkrivaju prevelike grudi, kume, muške djeveruše u haljinama, darovi, svadbena torta, Mario Kovač kao redatelj, LeZbor, Loloobrigida i “sunce Malnarovo uneređeno”, popularna Anđa iz Noćne more.

Osim što su uzele jedna drugu, mladenke su se vjenčale i sa svojom ljubavnicom - Majkom Zemljom, pa je upravo zbog toga ceremonijom dominirala zelena boja, a Elizabeth i Annie su, nakon što su oblizale jedna drugu, poljubile i komad zemlje.





- Zemljo, zavjetujemo se postati tvojim ljubavnicama. Neka dohvatimo tvoju ljubav ovim koracima. Svakodnevno obećajemo udisati tvoje mirise i otvarati se tebi - zavjetovale su se na vječnu ljubav Elizabeth i Annie.

Ovo im je četvrto vjenčanje, posvetile su se stvaranju projekata koji istražuju ljubav. Po uzoru na “14 years of living art” Linde Montano, svaka je godina posvećena drugoj temi i boji, a ove godine Zemlja im je postala ljubavnica.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.