Image

Glas koncila, oformio je građansku inicijativu pod nazivom "Zaštitimo djecu od nepristojne televizije", a putem portala te crkvene tiskovine organizirana je peticija te slanje pisama na adrese generalnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića, direktora programa HTV-a Domagoja Burića i pravobraniteljice za djecu Milu Jelavić.

Gay teme nisu za jutarnji termin?
Naime, katolička zajednica u Glasu Koncila traži da se emisije s kontroverznim sadržajem ne emitiraju u vrijeme kad su mnoga školska djeca, to jest maloljetnici, kod kuće bez roditeljskog nadzora, a od pravobraniteljice da poduzme korake u cilju zaštite djece. Neposredan povod borbe protiv "zločestog HTV-a" bile su emisije koje su propitivale pitanje homoseksualnosti.

Neslužbeno glasilo Kaptola zamjera HTV-u emisiju emitiranu u ponedjeljak 1. prosinca i to na kanalu HTV 1 u 10,15 sati. Riječ je dokumentarcu "Putovanje onkraj ulice" i to prva epizoda pod naslovom "Marais" u kojoj "Isild Le Besco otkriva svoju omiljenu četvrt: le Marais. Vodi u gay i lezbijsku knjižnicu, trgovine, kafiće i sado-mazo butike".

Dva grijeha HTV-a
Drugi grijeh HTV-a je film koji je prikazan u 12.10 na HTV-u 2 pod naslovom "Istina o Jane". Riječ je o filmu u kojem mlada djevojka odluči roditeljima priznati da je lezbijka.

"To su kontroverzne teme za koje neki smatraju da je riječ o devijantnim oblicima ponašanja koje se moraju označiti za gledatelje, te ako bi maloljetnici gledali takav sadržaj, onda bi to trebalo biti uz pristanak ili nadzor roditelja, odnosno skrbnika", navodi se u Glasu Koncila u kojem se potiču čitatelji da pišu na adresu odgovornih na HTV-u.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.