Foto: Fade InFantastično Dobra Institucija – Fade In organizira radionicu angažiranog dokumentarnog filma s fokusom na temu zločina iz mržnje, koja će se održati od 30. listopada do 15. prosinca 2012. u Zagrebu.  

"Biti drugačiji - identiteti, predrasude i nasilje" edukativni je program namijenjen mladima u svrhu prevencije nasilnog i rizičnog ponašanja kroz promicanje tolerancije i poštivanja različitosti.

Cilj programa jest da se kroz aktivan rad na propitivanju identiteta, različitosti, predrasuda, stigmi te izvora nasilja motivira sudionike da kritički promatraju svoju društvenu okolinu, preispitaju vlastite stavove i potencijalne predrasude te da se polaznicima omogući da usvoje ili prodube znanje o problemu zločina iz mržnje i potom ga predstave široj javnosti putem jezika video medija.

Istovremeno, kroz grupni rad na produkciji video materijala, polaznici će usvojiti praktična znanja i vještine poput osnova snimanja i digitalne montaže te osnova reportažne forme i dokumentarne video naracije.

Edukativni program "Biti drugačiji - identiteti, predrasude i nasilje" besplatan je i prima 15 polaznika, a prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 30 godina.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke:
- kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu)
- motivacijsko pismo s kraćim obrazloženjem interesa za sudjelovanjem u programu.

Prijave se primaju putem elektroničke pošte do 25. listopada na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.