Foto: Out and AroundJenni Chang i Lisa Dazols proputovale su svijet u potrazi za, kako ih one nazivaju, "supergejevima" i snimile nadahnjujuće priče koje sada žele pretvoriti u film.


Podsjetimo, ovaj par dolazi iz San Francisca i popularan je u blogerskoj zajednici zbog interaktivnog i aktivističkog bloga "Out and Around", a u posljednjem tekstu objavile su najavu za svoj film.

Nakon višemjesečnog putovanja kroz 16 različitih zemalja, Jenni i Lisa, inače menadžerica i socijalna radnica, vratile su se kući i pokrenule projekt Kickstarter kako bi prikupile 30.000 dolara potrebnih za snimanje dokumentarca.

"Želimo svijetu prikazati ove ljude kako bi doprinijele globalnoj borbi za LGBT prava", objasnile su.

Lezbijski par smatra da su dosadašnji dokumentarci problematizirali LGBT zajednicu u zemljama u razvoju, ali da "nijedan nije donio portrete pojedinaca koji tamo žive".

S obzirom na to da im nedostaje i novac i podrška, dvije su se žene odlučile pomoć potražiti kod iskusnih filmašica, Lauren Fash i Susan Graham. Film će uključiti intervjue u Indiji, Kini, Ugandi, Čileu, Argentini, Kambodiji, Keniji, Brazilu, Nepalu i jedan osobnije naravi, s evangeličkom obitelji Jenni Chang, koja odbija prihvatiti njezinu vezu s Lisom.

Najavni spot, kao i više detalja o samom projektu, možete pronaći ovdje.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.