Foto: idolator.comPriznajem da nisam nimalo objektivna kad je Dido u pitanju ali zaista mislim da je nema potrebe posebno predstavljati. Ona sama svoj najnoviji album opisala je kao "elektronsku ekstravagancu".

Ja ga baš ne bih nazvala ekstravagancom, ali ima svega - i to svega lijepoga. Četiri godine nakon "Safe trip home", albuma koji nažalost nije bio ni do koljena albumima "No Angel" i "Life for rent", Dido nikad nije bila slušljivija. Dovukla je ona tako i nekoliko zanimljivih likova na suradnju.

 

Našli su se tu Brian Eno i Greg Kurstin, čovjek zaslužan za genijalni album "It's not me it's you" Lily Allen. Ovaj put je zaslužan za "End of night", remek-djelo kombiniranja ritma i aranžmana. Fuzija trip-hopa i chillouta sa specifičnim "Dido dance" izričajem ne donosi neku žestoku revoluciju na ovom albumu, niti je pokušava donijeti, ali ima čarobnu moć da se uvuče pod kožu i ostane tamo neko vrijeme.

Neću "trančirati" pjesmu po pjesmu, samo ću toplo preporučiti da obratite pažnju na "Blackbird" i "Love to blame". Ono što je meni uvijek najdraže jest taj "plain speaking" u njezinu glasu. Nema sekunde u kojoj se pitam "što je ona sad rekla?" Jednostavne melodije na albumu veoma jake i neočekivano tužne.

Kritike su često za nju govorile da je dosadna. "Girl who got away" skriva slatku hrpu iznenađenja, a oni koji su Dido povezivali s dosadom mogli bi razmisliti još jednom.

Glazbeni izbor DJ Suzi možete doživjeti i u petkom u klubu Rush.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.