Foto: FacebookToni Marošević, novinar, voditelj i urednik zagrebačkog Radija 101 umro je u Zagrebu u 68. godini života. Bio je voditelj legendarne emisije "Frigidna utičnica", prve na ovim prostorima posvećene gej tematici, koja se emitirala početkom osamdesetih godina.

Također je bio i prva javna osoba koje je 1980-ih godina u bivšoj državi otvoreno priznala da je homoseksualne orijentacije. "Frigidna utičnica" bila je prva domaća radijska emisija koja se 1984. bavila homoseksualnim iskustvima na tadašnjem Omladinskom radiju 101. U njoj je Marošević odgovarao na pitanja slušatelja vezana uz gej tematiku. Iako je trajala samo četiri tjedna, emisija je ostala zapamćena po tada "skandaloznim" gej temama.

Marošević je na Radiju 101 dugi niz godina uređivao program vijesti na stranim jezicima. Posljednjih godina radio je reportaže iz europskih gradova za svoj matični radio, a posljednji mu je angažman bio u nedavno ugašenom dnevniku "21. stoljeće", gdje je pisao za rubriku o Zagrebu. 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.