Foto: gigwise.comJedna od najzanimljivijih i najneobičnijih glazbenih suradnja zasigurno dolazi iz radionice Norah Jones i Billiea Joea Armstronga iz Green Daya. Oni (i ja među njima!) koji su mislili da nježna Norah i panker Billie ne mogu zajedno, ugodno će se iznenaditi.

Davne 1958. The Everly Brothers izdali su album "Songs our daddy taught us". Bila je to kolekcija njihovih verzija tradicionalnih američkih pjesama. Billie Joe postao je opsjednut tim albumom i predložio Norah da ga malo "pofriškaju". Ako mu glazbena karijera propadne, uvijek može postati dobar prodavač jer Norah Jones je prodao super priču o tome kako je "Songs our daddy taught us" super album i da će biti fora snimati tribute.

Jones je isprva ponudu htjela odbiti, ali kako je nedavno kazala, oduševila se Armstrongovim entuzijazmom i jednostavno ga nije mogla odbiti. Album su snimili za devet dana.

"Foreverly" je jedan sunčan album i sasvim drugačiji od onog što Green Day inače radi. Billie Joe Armstrong poznati je obožavatelj starog rocka i oduševile su ga rock i country fuzije Everly Brothersa. Na kraju je Norah Jones malo preuzela "gospodarenje" snimanjem albuma. Armstrong je pristao na sve, samo da se snimi. Rezultat je lagan album prelijepih harmonija, kakve bismo i očekivali od jednog folk-albuma. Cijela ljepota leži baš u tome.

Suradnja Billija i Norah je iznenađenje godine, još kad dodamo da se Armstrong okušao u folk-countryju, sve dobiva još bolju i ljepšu notu. Njegovim fanovima bit će neobičan manjak agresije na koju su navikli, ali će biti oduševljeni talentom ovog neobičnog dueta. Ovaj album nije samo lijep tribute Everly Brothersima, on je jednostavno lijep.

Iako se bavi pomalo mračnim temama poput izdaje, boli, ubojstva i neimaštine, album ne gubi na ljepoti. "Lightning express" priča je o dječaku koji vlakom putuje bolesnoj majci i svađa se s kontrolorom da ga ne izbaci jer nema kartu, pa "Oh so many years", o dvoje ljudi koji jedno drugom nikad ne kažu da se vole nego odu svatko svojim putem....

Šarmantna kemija između Norah i Billieja daje još jednu veću dubinu cijelom ovom uratku koji je albumu starom preko 50 godina udahnuo novi život. Čista petica!

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.