Foto: pitchfork.comPrvi su album, "I will be", Dum Dum Girls izdale 2010. godine i odmah dobile jako dobre kritike. Mastermind benda, Dee Dee Penny, producirala ga je s Richardom Gottehrerom koji je radio s Blondie i The Go-Go's, pa ima i malo njihova prizvuka.

Godinu i pol dana kasnije izdale su i drugi album, "Only in dreams". Između tog drugog albuma i ovog najnovijeg, "Too true", Dee Dee Penny je surađivala na raznim glazbenim projektima, pa i sa H&M-om koji je njihovu "Lost boys and girls club" iskoristio za svoju reklamu. Dee Deein najveći dar leži u njezinu seksi vokalu i razumijevanju indie pop-rocka.

"Too true" nije album koji će od njih napraviti legende i jedino što kad Penny kaže da su joj inspiracija bili Suede, Siouxsie and the Banshees i Patti Smith, možemo joj zamjeriti samo manjak ambicije da uzme još te i takve inspiracije. "Too true" je blještav, lijep i osvježavajuć album, a Dum Dum Girls su me podsjetile na The Bangles i malo na Vivian Girls, samo što su bolje, futurističkije i modernije.

A i budimo realni, evolucijski glazbeni ciklus više nije samo ciklus već stalni trud glazbenika da ostanu relevantni jer svi stalno traže još nove glazbe. Dee Dee piše jako dobre pop medaljone i ovo što je napisala za ovaj album je, za razliku od prijašnjih, malen korak za glazbu, ali golem za Dum Dum Girls. Što se tiče tekstova, Dee Dee nalazi nadahnuće u pjesnicima i piscima: Charlesu Baudelaireu, Sylviji Plath i francuskome pjesniku Arthuru Rimbaudu i njegovu ljubavniku Paulu Verlainu o kojima je riječ u pjesmi "Rimbaud eyes".

Grabeći prilično duboko u utjecajima za realizaciju ovog albuma, Penny je uspjela otvoriti novo poglavlje za Dum Dum Girls. "Too true" je definitivno njihov najbolji album i najbolji rukopis Dee Dee Penny dosad. Paket visokog pop-intenziteta, cijeli album traje tek nešto više od 30 minuta. Zato se stiče dojam kako djevojke žure privući pažnju slušatelja za jednu pjesmu i kao da poručuju, "slušajte dalje"! Moju su pažnju privukle.

Iako album možemo staviti u "ladicu" indie pop-rock žanra, Dum Dum Girls su i dalje rokerice a Dee Dee Penny je još uvijek najcool cura na partyju. Znala sam da ću dugo voljeti ovaj album čim sam čula gitarski rif u refrenu "Cult of love", a što sam išla dalje, pjesme su sve više razoružavale. Na moje oduševljenje, "Lost boys and girls club" mi je probudio sva osjetila.

Ovo nije najbolji album na svijetu i Penny se nije u potpunosti bacila u eksperimentiranje i neizvjesnost ali će zato biti više nego zanimljivo čuti što će nam spremiti na sljedećem albumu.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.