Dvostruka Oskarovka Cate Blanchett, koja je 15 godina u braku s kazališnim redateljem Andrewom Uptonom, u novom filmu Carol, filmskoj adaptaciji lezbijskog književnog klasika The Price of Salt Patricije Highsmith, glumi biseksualku.

Uoči premijere filma u režiji Todda Haynesa, 45-godišnja je Blanchette u razgovoru za magazin Variety odgovarajući na pitanje je li joj to prvo lezbijsko iskustvo uzvratila pitanjem: "Na filmu ili u stvarnom životu?".

Nakon malo novinarskog nagovaranja da odgovori je li u prošlosti bila u vezi sa ženama, tek je kratko rekla: "Da, puno puta", ali nije željela otkrivati detalje niti pojašnjavati.

Poput filmske Carol koja se nikad nije autala, ni Blanchett se ne obazire na etiketiranje nečije seksualne orijentacije, primijetili su u magazinu.

Na pitanje kako je zamislila ulogu koju tumači rekla je : "Nisam nikad o tome razmišljala, ne vjerujem ni da je Carol o tome razmišljala". Ispričala je kako se za ulogu pripremala čitajući zabranjene erotske priče.

"Čitala sam dosta knjiga lezbijske tematike iz tog perioda", rekla je Blanchette.

Radnja filma Carol prati ljubavnu priču između dviju vrlo različitih žena – Therese (koju glumi Rooney Mara), djevojke u dvadesetim godinama koja radi u robnoj kući na Manhattanu i sanja o boljem životu te Carol, žene zarobljene u braku bez ljubavi iz kojeg očajnički želi pobjeći, ali se boji da zbog toga ne izgubi kćer.

Premijera filma koji je punih 15 godina bio "na čekanju" u Hollywoodu zakazana je na sâm Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije na filmskom festivalu u Cannesu, 17.svibnja.

Intervju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.