Image

Lezbijska grupa Kontra i Iskorak - centar za prava seksualnih i rodnih manjina - pokrenuli su zajedničku kampanju za prava seksualnih manjina pod nazivom "Različite ljubavi, jednaka prava".

Plakati i razglednice koji su dio ove kampanje prikazuju šest istospolnih parova u šest različitih životnih situacija koje simboliziraju različita prava lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba. Cilj je kampanje ukazati na kršenje ljudskih prava lezbijki, gejeva i biseksualnih osoba.  Kampanja traje od 12. 3. 2009. do 26. 3. 2009., u četiri grada; Osijeku, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu.

Kampanja počinje u Zagrebu, 12. 3. 2009. godine, press konferencijom u Showroomu galerije Nova u Teslinoj ulici broj 7, s početkom u 10 sati, te dijeljenjem razglednica na Trgu bana Jelačića. Fotografije potpisuje Ana Opalić, a dizajn Ivana Pamuković.

Za znatiželjne, svi će plakati (u formatu B2) biti izloženi u Galeriji Nova tijekom trajanja kampanje. Otvaranje izložbe održat će se u četvrtak, 12. 3. u 20 h, u Showroom galeriji Nova u Teslinoj 7.



PRAVO NA ŽIVOT BEZ NASILJA

Pravo na život bez nasilja

ZbeLeTron party za promociju kampanje počet će u 21 sat u klubu Funk u Tkalčićevoj ulici broj 52.

Jumbo plakati u sklopu kampanje bit će izloženi na lokacijama u četiri hrvatska grada, a razglednice s istim umjetničkim fotografijama i tekstom koji ukazuje na kršenje ljudskih prava seksualnih manjina dijelit će se u sva četiri grada u kojima se provodi kampanja. U Zagrebu će se razglednice dijeliti poslije press konferencije 12. 3., a u ostalim gradovima poslije tijekom kampanje.


PRAVO NA RAD

Pravo na rad

U Osijeku će 16. 3. aktivisti/-kinje dijeliti materijale u centru grada. Iste će se aktivnosti ponoviti i Splitu 23. 3., u Dubrovniku 26. 3., a kampanja formalno završava skidanjem jumbo plakata 26. 3. 2009. godine i press konferencijom na kojoj će se predstaviti rezultati kampanje.

Pozivamo sve građane i građanke Hrvatske da nam se pridruže u aktivnostima i podrže kampanju, a više informacija možete saznati ovdje.


Pravo na brak
Pravo na brak

ŠKOLOVANJE BEZ DISKRIMINACIJE
Školovanje bez diskriminacije

 

JEDNAKA PRAVA I OBVEZE U ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jednaka prava i obveze u zdravstvenoj zaštiti

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.