Foto: Le Zbor

Po prvi put tijekom devetogodišnjeg rada, Le Zbor odlazi na istok Hrvatske. Slavonska turneja, pod nazivom "Hrvatske budnice", odvit će se početkom lipnja, u mjesecu ponosa i solidarnosti.

Turneju i tri koncerta Le Zbor posvećuje svim građanima i građankama čiji su životi nepovratno promijenjeni uslijed velike katastrofe izazvane djelovanjem prirode i nedjelovanjem ljudi, te svim volonterima i volonterkama koji su se posljednjih tjedana solidarizirali s onima kojima je pomoć bila potrebna. Svi su koncerti besplatni, a zbor nastupa uz pratnju Ivana Raića na cajónu i Martina Turšića na gitari.

Koncerti će se održati u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku, 6, 7. i 8. lipnja. Prvi je koncert najavljen za 6. lipnja u Centru znanja u Vinkovcima, s početkom u 20 sati. Prije koncerta bit će prikazan kratki dokumentarni film "Bože čuvaj Le Zbor" autorica Noah Dalije Pintarić i Lore Šuljić o prvom pojavljivanju LGBT zbora iz ovog dijela Europe.

Nakon Vinkovaca, zbor će se zaputiti prema Vukovaru gdje će 7. lipnja oko 16 sati nastupiti u sklopu festivala VuBass OpenAir, na jedinstvenoj lokaciji Park-šume Adica. Slavonska turneja završava 8. lipnja u Osijeku, na Trgu slobode, gdje se koncert organizira u suradnji s Volonterskim centrom Osijek, s početkom u 12 sati.

Le Zbor je prvi mješoviti ženski, lezbijsko-feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe kojeg čini dvadesetak članica/pjevačica čijem volonterskom radu duguje svoje postojanje te nastupa a capella i uz pratnju benda. Pod stručnim vodstvom dirigentica Lidije Dokuzović (2005-2012) i Glorije Lindeman (2012-2014) zbor je održao više od stotinu nastupa diljem Hrvatske i inozemstva.

Kratki dokumentarni film "Bože čuvaj Le Zbor"

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.