Gotovo 200 različitih skupina i na tisuće ljudi ovog je vikenda proslavilo vrhunac Pride festivala u prijestolnici Švedske u šarenoj i veseloj Povorci ponosa, a jedan se talijanski par odlučio vjenčati upravo tijekom najveće LGBT Povorke ponosa u nordijskoj regiji.

Posebnost Stockholm Pridea je i u tome što je među onima koji ponosno koračaju u toj povorci njih više od 50 posto heteroseksualaca, piše Pink News.

36-godišnjin Diego Angemi i njegov 33-godišnji partner Francesco Ceccarini, koji su se upoznali u Italiji, ali žive u Švedskoj, poručili su kako vjenčanje nije samo proslava njihove ljubavi nego i politička poruka za sve u njihovoj rodnoj Italiji, prenosi The Local.

Govoreći o tome kakav je život LGBT zajednice u njihovom rodnom kraju Diego je rekao: "Nisu tamo prihvaćeni. Kad smo u Italiji, Francesco i ja se pretvaramo kako smo samo dobri prijatelji, a ne partneri. Nisu sve europske zemlje razvijene poput Švedske, mislim da su Italija i Grčka najviše zaostale po tim pitanjima".

Obzirom da je Stockholm nadaleko poznat kao mjesto izuzetne dobrodošlice za sve LGBT osobe, ne čudi da su Diego i Francesco kao lokaciju svog posebnog dana u životu izabrali upravo Stockholm Pride, koji je i ove godine oduševio gostoljubivošću i šarenilom duginih boja.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.