Kad pišete prijetnje novinarkama i novinarima, izgledno je da će vaš uradak kad-tad dospjeti u javnost, a onda se treba muški potruditi i do lakta zavući ruke u blatnjavu močvaru svojih velemisli te naravno, ostati anoniman. Baš kao što to čine sve punokrvne kukavice koje nešto nalik "hrabrosti" mogu pokazati isključivo u čoporu svojih istomišljenika.

Tim su se nepisanim pravilom vodili i autori prijetnji adresiranih na redakciju portala Forum, konkretnije, njegova urednika Gorana Borkovića i novinarke Sandre Bartolović.

"Ustaške zmije" koje potpisuju prijeteće pismo Borkoviću, poručuju kako "ga rado očekuju na sljedećoj misi zadušnici ustašama", kao i da su ga "snimili s časnim ustašom Vicom Ostojićem" tako da "imaju njegove antropološke karakteristike". Naime, Borković je izvještavao s mise za 35 ustaških generala i pukovnika, kao i drugi novinari i fotografi koji su tom prilikom snimljeni i "raskrinkani" na Facebook stranci "Priznajem! Hrvat sam", koja ima i svoj web, registriran u Slavonskom Brodu.

U drugom pismu "Hrvatski branitelj - Okorjeli ustaša" novinarku Bartolović naziva "četničkom, parazitskom kurvom", dok je ostatak pisma degutantan preko svake mjere, a kako držimo do higijene, nećemo ga dalje citirati nego samo primijetiti kako je potpisniku prijeko potrebna pomoć u nekoj od institucija zatvorenog tipa.

To je samo "uznemiravanje"

U tekstu koji je napisao tim povodom, Goran Borković kaže kako im u redakciju prijeteća pisma pristižu već dobrih godinu dana.

"Nadali smo se da će institucije stati u našu obranu, nadali smo se da će i država učiniti nešto da nam se omogući slobodan i nesmetan rad, nadali smo se da će bilo tko – osim HND-a – reagirati na sve što nam se događa i sve one salve uvreda koje je na naš račun uputio Hasanbegović. Nadali smo se negdje, između redova, da će to napraviti i Nina Obuljen, nova ministrica kulture, koju je sada snašlo ono kroz što mi prolazimo godinama", piše i dodaje:

"Ništa od toga čuli nismo. Svi su uporno šutjeli, a najviše je šutio intervju ministrice koja je u travnju ove godine Nacionalu tek rekla – a sada otprilike i ponovila – da je Hasanbegović dočekan na nož i da mu je trebalo dati priliku. E pa, dodijalo nam je pa smo ovaj put otišli korak dalje i prijavili policiji to što čitamo na gotovo tjednoj bazi".

Napominje i da to nije prvi put te da je bilo i puno gorih, ali da je završilo u smeću.

Ipak, policija mu kaže kako "ovo ne ide pod kaznenu prijavu nego pod uznemiravanje".

Kukavice su nepotpisane. Adresa redakcije Foruma je javna. Što će reći policija u slučaju da se prijetnje ostvare? Jer, ako se ne sjećaju, nije prvi put da su nakon sličnih prijetnji letjele i šake i palice.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.