outandproudDatum podgoričke Povorke ponosa definitivan je i ona će se održati 31. svibnja.

Tome se žestoko protive mnoge nevladine organizacije i pojedine stranke, a sudionike će, kako je priopćeno, "čuvati sva policija ako to bude potrebno".
Povorku ponosa će, kako je potvrđeno, "institucionalno" podržati i crnogorska vlada koja će u organizacijski odbor te manifestacije imenovati i dva svoja člana. Nijedan od njih, kako je to ranije najavljivano i kako bi mu to resorno pripadalo, zasigurno neće biti Ferhat Dinoša, aktualni ministar za ljudska i manjinska prava u kabinetu premijera Igora Lukšića.

Dinoša se još ranije izjasnio protiv organizacije takve "parade", a od premijera Lukšića i službeno je zatražio razrješenje s ministarske funkcije.

Nije rečeno je li Dinoša zatražio razrješenje zato jer ne želi stati na čelo povorke, ali je potvrđeno da se povlači iz "osobnih razloga". Zna se da ide u diplomaciju, ali se ne zna kakvu i koju bi diplomatsku funkciju mogao dobiti.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.