lweddingBritanski Ured za nacionalnu statistiku objavio je podatke o broju civilnih partnerstava, s nekim zanimljivim rezultatima. Naime, otkad je Ujedinjeno Kraljevstvo 2005. godine ozakonilo civilna partnerstva, po prvi je put zabilježeno više lezbijskih nego gej partnerstava, a sve dotad su muškarci uvjerljivo "vodili".

Taj broj neprekidno raste, a prošle je godine od ukupnog broja svih civilnih partnerstava 51% pripalo upravo lezbijskim parovima.

Godine 2010. u Ujedinjenom Kraljevstvu sklopljeno je 6385 civilnih partnerstava, i to 3119 muških i 3226 ženskih parova, a kod potonjih je u odnosu na godinu prije zabilježen rast od 1,7 posto.

Ipak, uz rastući broj civilnih partnerstava, porastao je i broj zahtjeva za njihovim razvrgnućima. Tako je 2010. godine razvrgnuto 203 muških, odnosno 306 ženskih partnerstava.

graf

Kad je posrijedi dob parova, muškarci su u prosjeku stariji. Oni civilna partnerstva sklapaju s prosječno 40 godina, dok žene do čine u dobi od 38 godina.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.