cnn_harveyVodeća američka medijska kuća CNN oštro je osudila homofobne izjave radikalne desničarke Linde Harvey.

Ta je članica konzervativne i homofobične organizacije Mission America, nedavno izjavila da će lezbijke, gejevi, biseksualci/ke i transrodni liječnici i medicinsko osoblje "pretvoriti djecu u LGBT osobe".

Žestoka borkinja za svijet bez gejeva očito smatra da će sama prisutnost LGBT osobe utjecati na dijete (pacijenta). Zapravo, to i je istina jer će gej liječnik nakon operacije istog trena s djetetom razgovarati o tome kako je super biti gej. Također, dok se vaše dijete budi iz kome i hvata zrak, medicinska sestra će preskočiti pitanje "Kako si?" i reći mu da je super kad si lezbijka.

No, sarkazam na stranu. Harvey je izjavila da "postoji nekoliko homoseksualnih liječnika i mnogo više sestara i tehničara koji liječe djecu a žive ovim načinom života. Ako vaše dijete ostane u bolnici, onda ne bi smjelo primati njegu gej zaposlenika."



Kao i ostali sljedbenici američkoga "desnog krila", Harvey vjeruje da je homoseksualnost izbor i da se može "prenijeti na djecu". Naravno, dosad nijedno istraživanje nije pokazalo da je homoseksualnost bolest, kao ni da je osobni izbor. Ono što konzervativne skupine neprekidno čine jest to da ukazuju na suprotno bez argumenata i znanstvenih dokaza.

CNN se našao pozvanim reagirati na ove izjave, i to u udarnom terminu. Voditeljica je bila vidljivo uzrujana i prenosila vijest sa zgražanjem.

"Možete li vi to vjerovati? Gospođo Harvey, 21. stoljeće je. Probudite se!", rekla je, između ostaloga.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.