ruth_davidsonKonzervativna stranka Škotske za novu je predsjednicu izabrala deklariranu lezbijku, parlamentarnu zastupnicu Ruth Davidson (32).


Na izborima, u kojima je sudjelovalo 8000 škotskih torijevaca ova kick-bokserica i bivša novinarka BBC-a (uz to autorica dokumentaraca i pripadnica škotske teritorijalne obrane), pobijedila je trojicu protukandidata, a jedan od prvih čestitara bio je britanski premijer, konzervativac David Cameron.

Nova šefica škotskih konzervativaca od bivše liderice Annabel Goldie preuzima i parlamentarni klub torijevaca koji imaju  15 od 129 zastupničkih mjesta. Inače, u parlament je izabrana na izborima u svibnju ove godine, kao zastupnica regionalne liste za Glasgow.



Od Davidson se očekuje bolji izborni rezultat torijevaca u Škotskoj, ali i snažan angažman među konzervativcima cijele Velike Britanije. Njezin izbor zabilježili su svi najvažniji svjetski mediji kao političku senzaciju.

Ruth Davidson rođena je 1978. godine u Edinburghu. Živi u Glasgowu sa svojom partnericom.

 

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.