Foto: Screenshot

U Švicarskoj je ovog tjedna krenula nova kampanja protiv AIDS-a. Za lica kampanje odabrano je pet parova  iz stvarnog života.

Više od 300 osoba sudjelovalo je na snimanju kampanje "LOVE LIFE – ne regrette rien" protiv AIDS-a i ostalih spolno prenosivih bolesti. Na kraju je odabrano pet parova, heteroseksualnih i homoseksualnih.

Cilj kampanje je, prema švicarskim vlastima, odaslati pozitivnu poruku o "životnom stilu u kojem se združuje zadovoljstvo i odgovorno ponašanje". Iako su u kampanji svi parovi prikazani u trenucima intimnosti, teško se može govoriti o kakvoj pornografiji.

No niz je roditelja tražilo skidanje "seksualiziranih" plakata. Potporu su pronašli u organizacijama kao što su Futur CH, Demokratska federalna unija (UDF) i Human Life International Suisse koje tvrde da predstavljaju "kršćanske vrijednosti".

U svom priopćenju navode da su uložile službenu pritužbu kod Federalnog ureda za zdravstvo, a konačnu odluku mogao bi donijeti Federalni sud.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.