U jutarnjem programu televizije N1, koji donosi najvažnije priče i razgovore s najaktualnijim gostima iz čitave regije, gostovao je aktivist iz udruženja Zagreb Pride, Marko Jurčić.

U razgovoru s voditeljem emisije "Novi dan", Tihomirom Ladišićem, Jurčić je rekao kako je u prvih mjesec dana od stupanja zakona na snagu sklopljeno 20 životnih partnerstava. Dodao je i kako očekuje da će ta brojka još rasti do kraja godine, a tada predviđa određenu stagnaciju.

"Trend je taj da prvi parovi koji se vjenčavaju, a tako je ne samo kod nas, nego i u svijetu, to čine zbog određene potrebe, zbog ostvarivanja određenih prava koja im u ovom trenutku trebaju . Primjerice, zbog spajanja obitelji, ako je jedan od partnera strani državljanin, zbog obiteljske situacije života s djecom ili zbog podizanja kredita za kupnju zajedničkog stana", rekao je Jurčić.

Razgovor u cijelosti pogledajte ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.