Twitter je krenuo u još žešći obračun s korisnicima koji šire govor mržnje - ažuriranim pravilima ubrzat će se zabrana korisničkih računa s homofobnim i svim drugim oblicima predrasuda i zlostavljanja.

Ta društvena mreža nije skrivala kako ima problema s anonimnim zlostavljačima, a brojni su se korisnici žalili kako je Twitter postao plodno tlo za rasiste, seksiste i homofobe. Čak su grupacije poput terorističkog ISIS-a ili pak organizacije baptističke crkve eksplicitnog naziva God Hates Fags koristile tu platformu za širenje svojih ekstremnih poruka bez ikakvih posljedica, piše Pink News.

No, nova pravila najavila je na svom blogu direktorica za sigurnost Twittera, Megan Cristina:

"U smjeru naših trajnih nastojanja u borbi sa zlostavljanjem ažurirali smo pravila Twittera kako bismo razjasnili što smatramo zlostavljačkim i neprihvatljivim ponašanjem. Twitter neće tolerirati ponašanje korisnika kojima je cilj maltretirati ili zastrašivati druge. Kao i uvijek, potičemo i prihvaćamo različita mišljenja i uvjerenja no poduzimat ćemo akcije na računima korisnika koji prelaze u zlostavljanje".

Identifikacija anonimnih zlostavljača putem telefona i e-maila

Ističe kako Twitter kontinuirano poduzima korake kako bi spriječio zlostavljanje putem te društvene mreže, a kao vrlo korisnima pokazali su se potvrđivanje identiteta putem e-mail adrese i telefona, te brisanje korisničkog računa zbog kršenja pravila.

"Ove mjere sprječavaju nasilničko ponašanje i pomažu zajednici shvatiti što je prihvatljivo na našoj platformi".

Ažuriranjem pravila naveli su zbog kakvog ponašanja i u kojim će slučajevima svaki račun i s njime povezani računi biti privremeno ili trajno zabranjen.

"Zabranjeno je promovirati nasilje ili izravno napasti ili prijetiti drugim ljudima zbog njihove rase, etničke pripadnosti, nacionalnosti, seksualne orijentacije, spola, rodnog identiteta, religijskih uvjerenja, dobi, invaliditeta ili bolesti. Također ne dopuštamo korisničke račune čija je jedina svrha poticanje na činjenje zla drugima temeljem navedenih kategorija".

Twitter je pokazao i nove alate pomoću kojih će se boriti protiv neprihvatljivog ponašanja, a koja uključuju obaveznu identifikaciju anonimnih korisnika putem telefona u slučaju prijave.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.