H-Alter je objavio kako je njegov nakladnik, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, danas od službenice Ministarstva kulture zaprimio dopis kojim ih se obavještava da će ministar Zlatko Hasanbegović ubuduće "mentorirati neprofitne medije".

U dopisu Ministarstva kulture, koji je poslan elektroničkom poštom, još se precizira "To se onda odnosi i na sve zahtjeve za prenamjene", piše H-Alter.

Naime, kako navode na tom portalu, od pokretanja programa davanja bespovratnih potpora neprofitnim medijima 2013. godine, pa do raspuštanja Stručnog povjerenstva u siječnju 2016. uobičajeno je bilo da zahtjeve za prenamjenama dijelova budžetskih stavki razmatra Stručno povjerenstvo.

Poslovnikom o radu Povjerenstva, za koji na stranicama ministarstva nigdje nije navedeno da je u međuvremenu ukinut, predviđeno je da ono, između ostaloga, komunicira s prijaviteljima u slučaju potrebe izmjena troškovnika te da prati rad korisnika sredstava u razdoblju za koje se dodjeljuju bespovratna sredstva.

Ministar će pratiti rad portala umjesto smijenjenog člana Povjerenstva?

Ministarstvo je početkom prosinca prošle godine dopisom obavijestilo Udrugu za nezavisnu medijsku kulturu (UNMK) da je za praćenje H-Altera u jednogodišnjem ugovornom razdoblju zadužen član Povjerenstva Damir Hainski.

No, ministrovom odlukom i on je kao i svi drugi članovi Povjerenstva u siječnju razriješen te dužnosti. Po novome proizlazi da će njegove "mentorske poslove" obavljati Zlatko Hasanbegović glavom i bradom, piše H-Alter.

Do trenutka objave članka Udruga CroL, kao nakladnik portala crol.hr, još nije zaprimila takav dopis iz Ministarstva kulture.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.