Bosanskohercegovački kardinal Vinko Puljić tijekom propovijedi povodom blagdana Gospe Loretske u zadarskom naselju Arbanasi vrijeđao je sve žene koje prakticiraju predbračni seks "upozorivši" sve one koje "isprobavaju koji će muž biti dobar" da bi "tako mogle postati 'štrace'".

Tradicionalnu procesiju za kipom Gospe Loretske kroz Arbanase i svečanu misu predvodio je u utorak bosanskohercegovački kardinal Vinko Puljić, koji je u propovijedi poslao upozorenje ženama da pripaze na svoju krepost, piše Zadarski.hr.

"Mi danas slavimo posebnu ženu, Gospu Loretsku, majku nazaretskog doma, majku crkve, Mariju, najdostojanstveniju ženu u kojoj gledamo kako obnoviti dostojanstvo obiteljskog doma.

Žene se ne bi trebale upuštati u tjelesna zadovoljstva prije braka, što je postalo učestalo u zadnje vrijeme kako bi isprobale koji će muž biti dobar. Pazite da tako ne bi postale štrace", rekao je Puljić.

O novoj hrvatskoj emigraciji: oni koji nisu htjeli rađati sad trebaju radnu snagu

Također je upozorio i kako se žene ne poštuju dovoljno te da postaju roba kojom se trguje zloupotrebom njihova tijela.

"Je li žena svjesna svojeg dostojanstva kojega joj je Bog dao? Da bude mati, da bude osoba koja zrači plemenitošću i njome odgaja svoje dijete, ali i obrati svoga muža? A ako se to pretvori u sebičnost, narod propada. Dostojanstvenošću žene, narod pada ili raste", kazao je.

"Ovih dana naslušao sam se priča kako mnogi napuštaju svoja mjesta i odlaze u Europu za poslom jer se tamo više plaća. Variety is the spice of life at 10bet sports review, thanks to a betting menu packed full of options. From mainstream events to niche activities, 10Bet covers 27 different sports, including: football, MMA, boxing, athletics, horse racing, basketball, ESports, volleyball, surfing and more. Ima tu vrlo perfidne aktivnosti od onih koji nisu htjeli rađati, sad im treba radna snaga. I ne žale platiti jer je to netko drugi rodio i odgojio i školovao", rekao je Puljić.

Televizija je "stranac koji je ušao u kuću i kvari djecu"

Žena je, smatra on, "sposobnija više podnijeti i žrtvovati se", te zaključio kako "ljudi koji nisu sposobni za žrtvu, nisu sposobni niti budućnost graditi".

Jedan od glavnih krivaca za "otimanje topline iz obitelji" je - televizija, uvjeren je Puljić:

"Ušao je u kuću jedan stranac koji smije psovati, svašta govoriti. On stalno govori dok mi šutimo. To je televizija. Vi je plaćate, a ona vam truje djecu, pokazuje koje su to bjelosvjetske vrijednosti: prevariti, ukrasti, zavesti u preljub. Taj je stranac oteo toplinu koju treba stvarati na temeljima Nazaretske obitelji čije je središte Isus", kazao je u propovijedi kardinal Puljić dodajući kako se treba paziti i onih političara koji govore "vama narode domovina, nama imovina".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.