Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak nije došao na optužno vijeće koje ponovno treba odlučivati o osnovanosti ranije odbačene optužnice zbog pogodovanja udruzi "U ime obitelji", a novo je ročište zakazano za 5. listopada.

Zakon propisuje da optuženici ne moraju nazočiti sjednicama optužnog vijeća, no sud im svejedno mora dostaviti poziv, a po riječima odvjetnika Krešimira Krsnika ročište nije održano zbog neuredne dostave poziva.

Bandićevi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović kazali su da je ročište odgođeno do 5. listopada, a da poziv nije primio netko od Bandićevih suoptuženika.

Upitan da za N1 prokomentira nepojavljivanje na sudu i samu optužnicu, Bandić se pozvao na institucije države naglasivši kako ih poštuje.

Neće mu zamjeriti ni Isus ni Bog dragi

''Ponosan sam na tu optužnicu. To je malo farizejski, ali žao mi je što nije bilo ponovno. Htjeli smo demokratizirati javni prostor ove zemlje. Ustoličili su se tada dva predsjednika bipolarne političke scene. Jer da je prošao taj referendum onda su oni nebitni. Pretvorili su se u interesne zajednice, a ne stranke koje žele pomoći hrvatskom čovjeku. I svaka pobjeda, šest puta zadnjih 21 godinu je bila dobitak za njih, njihove najbliže, klijentelu, interesnu zajednicu, a gubitak za hrvatske ljude.

Sad vam malo ličim na Radu Končara. Poštujem institucije demokratske RH i moji odvjetnici će to odraditi najbolje što znaju. Žao mi je što to nije bilo danas, ja sam bio spreman, nema nikakvih problema jer znam što sam radio. Radio sam na dobrobit građana ove zemlje i građana Zagreba. Ali ima ona Isusova stara, Isus mi neće zamjeriti, Bog dragi. Kad su Isusa razapinjali, zamjerio im nije što čine, nego jer ne znaju što čine. A ja znam zašto su me razapinjali'', kazao je Bandić.

Podsjetimo, Uskok Bandića u "Aferi štandovi" tereti da je zajedno sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Kad je posrijedi pogodovanje udruzi U ime obitelji, podsjetimo i kako je Bandić toj udruzi, osim prostora u Zvonimirovoj ulici i 10.000 kuna za plaćanje režija tijekom referenduma o braku, za portal narod.hr nakon samo nekoliko mjeseci postojanja, dodijelio 240.000 kuna bez natječaja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.