TVLezbijska pop-kultura iz dana u dan je brojnija i bogatija za najmanje jednu zanimljivu i intrigantnu TV lezbijku i biseksualku.

Svaka od nas može se poistovjetiti s nekom od junakinja iz dosadašnjih serija i filmova, kao i onih koji će tek stići na naše ekrane. One nas nasmiju, razljute ili pak natjeraju na razmišljanje.

Odgovorite na sljedećih pet zanimljivih pitanja koje je sastavila redakcija portala AfterEllen i saznajte kojoj ste od "pop-kulturnih lezbijki" najsličnije.

1. Kad scenaristi odluče ubiti lezbijski/biseksualni TV lik, ti:
a) Pohraniš detalje njezine prerane smrti u dokument u kojem već stoje pojedinosti smrti Tare Maclay, Dane Fairbanks, Maye St. Germain, Sarah Barnes, Admiral Helena Cain, Jenny Schecter, Sandy Lopez i Silvije Castro León;
b) Organiziraš vojsku obožavateljica kako bi što više twittale i fejsale scenaristima da vrate ubijeni lik u seriju;
c) Sama napišeš scenarij i sudbinu lika i uživaš u drugačijem ishodu radnje;
d) Zakolutaš očima i promrmljaš: "Naravno da su je morali ubiti" i gađaš TV nekim teškim predmetom;
e) Uzdahneš i pomisliš kako je zaista žalosno što gej likovi ne mogu ni na televiziji dobiti malo predaha.

2. Kako reagiraš kad Ellen i Portiu kamera uhvati u romantičnom zagrljaju?
a)
Otvorim na Internetu naslovnicu "Timea" iz 1997. i naslovnicu "Peoplea" iz 2008. i pomislim kako je daleko dogurala lezbijska vidljivost u posljednjih 15 godina - od Ellenine "Da, gej sam" naslovnice do one njihovog vjenčanja;
b) Isprintam nekoliko kopija njihovih neodoljivih fotografija i na poleđini svake napišem priču naziva "Ovako je moglo izgledati", posvećenu svakom lezbijskom liku kojeg su scenaristi ubili. I onda pošaljem te fotografije scenaristima;
c) U Photoshopu obradim fotografije na način da izrežem glave Ellen i Portie i zamijenim ih nesuđenim lezbijskim parovima i stavim ih na Tumblr. Rachel i Quinn (Glee) zajedno na dodjeli nagrada "Teen Choice Awards", Naomi i Emily (Pretty Little Liars) šeću psa, Lauren i Bo (Lost Girl) kupuju zajedno kuću;
d) Pomislim kako bi im bilo bolje da se vrate u kuću i zaštite od paparazza i ne završe kao Kelli iRosie ili Melissa i Tammy. Ili bilo koji drugi slavni par do kojeg mi je stalo;
e) Uzdahnem i pomislim: "Bože, nadam se da ću i ja jednog dana imati ovo što one imaju", ali s muškarcem, naravno.

3. Koja ti je najdraža lez/bi priča?
a) Joj, sve su mi super!;
b) Ona koja je napisana prema mom scenariju;
c) Ona zbog koje padam u nesvijest;
d) Jel’ to zaista važno? Na kraju ionako sve lezbijke završe trudne, mrtve ili udane za muškarca;
e) Nisam još odlučila jer sam ih tek počela pratiti.

4. Koliko si TV lezbijki/biseksualki pratila posljednjih godina?
a) Sve!;
b) Sve one koje mi ne dižu tlak, znači dvije;
c) Uživala sam u svakoj priči o pravoj ljubavi i onda išla na YouTube i gledala filmiće za najvjernije obožavateljice;
d) Teško je uživati u nečemu što potencira već isfurane klišeje i ishode;
e) Godina? Uh, tek sam počela pratiti, ali planiram ih sve pogledati! Zna li netko gdje mogu pronaći sve epizode serije "Skins"?

5. Koji ti je najdraži film lez/bi tematike?
a) "Mädchen in Uniform", jer je to pravi lezbijski film;
b) "D.E.B.S.", jer sam se i sama borila protiv nepravde;
c) "Imagine Me & You", jer su tako slatke kad se ljube, a ima i sretan završetak;
d) "Lost and Delirious", jer totalno kužim kad se želiš baciti s krova;
e) "But I'm a Cheerleader", jer mislim da bih i ja preživjela ‘gej intervenciju’, kad bih bila gej. Ali nisam, naravno.

Vrijeme je da provjeriš svoje odgovore i saznaš koja si vrsta pop-kulturne lezbijke. Ako ti je najčešći odgovor bio "A", onda si Uberlezzer. Ako si najviše odgovarala pod "B", onda si Guerrilla Gay. Ako je "C" bio tvoj najčešći odgovor, onda si Sapphic Shipper, dok si zanajviše "D" odgovora dobila nadimak Weary Queer. Za najviše "E" odgovora prijatelji/ce te mogu početi zvati Honorary Homo.

A - Uberlazzer
Svojim enciklopedijskim znanjem o lezbijkama i biseksualkama na malim ekranima vjerojatno bi pobijedila na nekom natjecanju na ovu temu. Tvoj tipični komentar na neki od TV likova glasio bi otprilike ovako: "Mischa Barton? Misliš gej Katie u "Once and Again", a onda i gej Marissau "O.C.", koja se zaljubila u Alex koju je glumila Olivia Wilde, biseksualna doktorica iz serije "House".

B - Guerrilla Gay
Gej sitnice sa stola scenarista na TV ekran? Ne, hvala! Pomoću Twittera možeš dobiti pravu lezbijsku gozbu koju, uostalom, i zaslužuješ. "@Odgovori" su nova vrsta aktivizma!

C - Sapphic Shipper
Što je bolje od dvije zaljubljene žene? Ništa! Drama je za tebe samo drugi naziv za istinitu priču,a na stranici FanFiction.net provodiš više vremena nego što si provodila za školskim udžbenicima. Tvoj tipični komentar bio bi: "Naomi, budi hrabra i bori se za Emily!".

D - Weary Queer
Vidjela si toliko preokreta da od fraze bi-curious dobivaš PTSP. Kad vidiš lezbijku na TV-u, odmah pomišljaš da će ju pojesti medvjed prije nego što epizoda završi. Iz ovih razloga opasno si se namjerila TV producentima i scenaristima.

E - Honorary Homo
Lezbijska pop-kultura zanima te isključivo na istraživačkoj osnovi i samo želiš biti (i ostati) dobra strejt saveznica.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.