Foto: YouTubeAmerički glumac Jared Leto očekivano je osvojio Zlatni globus u kategoriji najboljeg sporednog glumca, za ulogu transrodne Rayon u filmu "Dallas Buyers Club".

Svečana dodjela nagrada Zlatni globus održana je u nedjelju u Beverly Hillsu, a nagrade su otišle u ruke očekivanih dobitnika i dobitnica. Uz Jareda Leta, za ulogu u filmu "Dallas Buyers Club" proslavio se i njegov partner u filmu, Matthew McConaughey, koji je proglašen najboljim glumcem u drami.

Autobiografska priča "Behind the Candelabra" o šestogodišnjoj vezi Liberacea i njegovog mlađeg partnera Scotta Thorsona, osvojila je nagradu za najbolji TV film ili miniseriju. Iako su mnogi očekivali da će se "Blue is the Warmest Color" okititi još jednim priznanjem, to se ipak nije dogodilo. U kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku bolji je bio talijanski "The Great Beauty", Paola Sorrentina.

U kategoriji najbolje TV serije, mjuzikla ili komedije, nagradu je odnijela "Brooklyn Nine-Nine" i iza sebe ostavila hit serije "The Big Bang Theory", "Girls", "Modern Family" i "Parks and Recreation". Humoristična serija "Brooklyn Nine-Nine" osvojila je publiku komičnom detektivskom pričom iz New Yorka, u kojoj je jedan od glavnih likova i gej detektiv, kapetan Ray Holt.

Nagradu za izvedbu u filmu "Wolf of Wall Street" konačno je osvojio pomalo zapostavljeni Leonardo DiCaprio

Žiri nas nije iznenadio ni u izboru najboljeg dramskog filma i serije. Tako je dirljiva povijesna drama "12 Years a Slave" proglašena najboljim filmom u protekloj godini, a kontroverzni "Breaking Bad" najboljom serijom. U kategoriji komedije ili mjuzikla, nagrada je otišla provokativnom "American Hustle" te njegovim protagonisticama Amy Adams (najbolja glumica u mjuziklu ili komediji) i Jennifer Lawrence (najbolja sporedna glumica).

Prošle je godine nagrada za životno djelo Cecil B. Demille otišla u ruke Jodie Foster, dok je ove godine ona pripala redatelju i glumcu Woodyju Allenu, koji nije nazočio događaju. Stoga je u njegovo ime nagradu preuzela glumica i njegova bivša partnerica Diane Keaton, koja mu je tom prilikom, na iznenađenje prisutnih, otpjevala pjesmu.

Publiku u dvorani i pred malim ekranima cijelu su noć zabavljale komičarke Amy Poehler i Tina Fey

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.