Foto: Studio smijeha

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, Udruga Studio Smijeha, Centar za građanske inicijative Poreč i Udruženje Standup.rs s ponosom predstavljaju projekt "Laugh Out Proud".

Projektom ostvarenim uz potporu Horyou.com, akcijski orijentirane društvene mreže za opće dobro, komičari se bore protiv homofobije i transfobije najjačim mogućim oružjem – humorom, a cilj projekta jest educirati javnost o LGBT zajednici kroz smijeh i u dobroj atmosferi. Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obilježava se od 2004. godine kako bi se skrenula pozornost javnosti, medija, zakonodavaca, političara,... na nasilje i diskriminaciju koju doživljavaju LGBT osobe.

Svi komičari i komičarke koji nastupaju u stand-up programu dolaze iz LGBT zajednice.
U produkciji Tine Kadoić, snimljena su i dva najavna videa projekta:

 

Projekt kreće 14. svibnja u Beogradu, zatim slijede Rijeka i Poreč, a sve završava 17. svibnja u Zagrebu, na sâm Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije.

PROGRAM:
14. svibnja 2014.
BEOGRAD – KC GRAD
20:30 h - Stand-up comedy show "Laugh Out Proud" (na engleskome jeziku)
Nastupaju: Scott Capurro, Lara King, Marina Orsag

15. svibnja 2014.
RIJEKA – Klub Tunel
20:30 h - Stand-up comedy show "Laugh Out Proud" (na engleskome jeziku)
Nastupaju: Scott Capurro, Lara King, Marina Orsag

16. svibnja 2014.
POREČ – Circolo Teatar
18:00 h – Projekcija dokumentarnog filma "Out There" (autor: Stephen Fry)
20:30 h - Stand-up comedy show "Laugh Out Proud" (na engleskome jeziku)
Nastupaju: Scott Capurro, Lara King, Marina Orsag
The Corner Caffe
22:30 h – Kvizelgebeteka – LGBT kviz + afterparty "Dance Out Proud"

17. svibnja 2014.
ZAGREB – Studio Smijeha
18:00 h – Projekcija dokumentarnog filma "Out There" (autor: Stephen Fry)
20:30 h - Stand-up comedy show "Laugh Out Proud" (na engleskome jeziku)
Nastupaju: Scott Capurro, Lara King, Marina Orsag
Hotpot Bar
23:00 h – Afterparty "Dance Out Proud"

Foto: scottcapurro.com

Scott Capurro odrastao je u Daly Cityju u Kaliforniji, a s tri godine preplivao je La Manche. Od 1993. izbjegava zarazu sidom pričajući neumjesne šale u svakoj državi engleskoga govornog područja. Scott je dobronamjeran i upravo zbog toga okružen dvoličnošću, ali i dalje ispituje svoje i tuđe granice jer je fizički hendikepiran i emotivno nestabilan. San Francisco Weekly (oličenje slobodnog tiska koji uređuju lezbijke, a dizajniraju transići s velikim rukama i skrivenim namjerama) opisao ga je kao: "komičara u najboljem mogućem smislu – izravnog, uvijek opreznog i urnebesnog!" Scott je nastupio u "Mrs. Doubtfire", gdje je bez problema odglumio homoseksualca; i u "Ratovima zvijezda: Fantomska prijetnja". Scott poznaje Davida Camerona i Nelsona Mandelu. No dobro, vidio je Nelsona jednom. Obojica su vegetarijanci. Zapravo, Scott je. Nelson je rekao da je i on, kako bi impresionirao Scotta. Cameron jede bilo što.

Foto: Lara King/Facebook

Lara King pisala je pjesme. I očaravajuće ih izvodila . Između pjesama, ispričala bi pokoju smiješnu priču i poneku foru. Onda je napisala i koju smiješnu pjesmu. I neke pjesme bez nota; koje su bile...recitacije?! Sad kombinira britak humor, nadahnjujuće melodije, lingvističke parabole i vrlo inteligentne, smiješne do urnebesne osvrte na zbunjujuće apsurde života. Pjeva poput anđela i nasmijat će vas do suza. Na prošlogodišnjim festivalima u Brightonu i Edinburghu, Larin stand-up debi polučio je izvanredne kritike. U rujnu 2011. osvojila je Funny Women Award i stigla do finala The Loaded LAFTAs, The Amused Moose LaughOff i ‘L Talent’. Nakon ogromne UK turneje s Rhonom Cameron, Sue Perkins i top Cabaret divom Fascinating Aida, Lara uživa u centru pozornosti pod zasljepljujućim svjetlom reflektora. Zamislite da je Ellen DeGeneres susrela k.d. lang i one su začele dijete ljubavi s Johnom Hegleyem, takva je Lara. Iako mislimo da su lezbijke. Ne i John Hegley, naravno. On je muškarac. Ultimativno je briljantna. I nadasve smiješna!

Foto: Marina Orsag/Facebook

Marina Orsag najiskusnija je stand up komičarka na Balkanu. U svojoj devetogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 1400 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu, uživajući u svakom smijehu prisutnih. Cinizmom, ironijom i pojednostavljivanjem činjenica dovodi publiku do ekstaze smijeha. Ima metar i želju da naraste. Rođena je par dana nakon nove godine. U horoskopu Jarac, u podznaku Ovan. Dupli rogovi joj ne daju mira. Nikad ne miruje, stalno su joj crvi u guzici, tako da joj je guza vidla puta. Nada se da će tako biti zauvijek i da neće izgubiti dijete u duši, sazrijevajući svakim danom sve više u glavi.

Dokumentarni film "Out There” glasovitoga komičara Stephena Frya bavi se razmatranjem što to znači biti gej u različitim dijelovima svijeta.

Kvizelgebeteka je kviz o svemu i svačemu LGBT, uz bogate nagrade Maraske i dućana Hocu.to . Kviz je na hrvatskome jeziku i pod vodstvom Marine Orsag. Za sudjelovanje u kvizu, možete se u timu s još jednom osobom prijaviti na e-maill This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Može sudjelovati najviše deset timova.

Na after partyju "Dance Out Proud” plesat će se u ritmovima kultnih osamdesetih i trasha devedesetih.

Vezane teme

Nema vezanih tema uz ovaj članak.


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.